واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: وضعیت "سلامت" در پسابرجام به روایت وزیر بهداشت
وزیر بهداشت ضمن اشاره به وضعیت نظام سلامت در پسابرجام، در عین حال تاکید کرد: بنای ما مراقبت از سلامت مردم بدون رودربایستی است.
به گزارش نامه نیوز، دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه همایش کشوری تقدیر از آزمایشگاههای برتر با بیان اینکه بخش عمدهای از نظارت بر فرآوردههای غذایی توسط آزمایشگاهها انجام میشود، گفت: 84 درصد از این خدمات به صورت خرید خدمت است. در دوران بعد از تحریم، حضور کمپانیهای اصلی و مجهز شدن آزمایشگاهها و همچنین دانشهای نوین، به مراقبت بیشتر از مردم کمک خواهد کرد.
وی افزود: حوزه غذا و دارو حوزهای است که سودجویی و تقلب در آن زیاد است، اما به طور کلی شرایط خوبی در این زمینه داریم. ما باید طوری اطلاعرسانی کنیم که مردم احساس نکنند رها شدهاند.
وضعیت "سلامت" در پساتحریم
وزیر بهداشت درباره وضعیت حوزه سلامت پس از برداشته شدن تحریمها، گفت: مشکلات زیادی از کشور پس از برداشته شدن تحریمها برطرف میشود، اگر فردا تحریمها برداشته شود، دیگر برای ارسال پول به بانک مرکزی نیاز نیست و هر شرکتی میتواند به طور مستقل مبادلات مالی خود را انجام دهد. حضور سرمایهگذاران خارجی در کشور مستلزم این است که در داخل سرمایهگذار احساس امنیت کند.
وی درخصوص وضعیت تعرفه آزمایشگاهها، گفت: تعرفههای آزمایشگاهی را ما پیشنهاد میکنیم و هیات وزیران تصویب میکند. قانونگذاری در حال حاضر در اختیار هیات وزیران است. ما معتقدیم که ساز و کار تعرفهها و بخش خصوصی متعلق به اتحادیهها است و فقط نظارت برعهده ماست. این وضعیت ممکن است سرمایهگذاریها را غیرسودآور کند.
خدمات بیمارستانی رایگان به مصدومان سوانح، آری یا خیر؟
وزیر بهداشت همچنین درخصوص رایگان شدن ارائه خدمات بیمارستانها در زمان سوانح گفت: ما موافق هستیم که این خدمات برای کسانی که مستحق هستند، رایگان باشد؛ چرا باید کسانی که تملک مالی دارند، خدمات رایگان دریافت کنند. ما از کسانی که مستمند هستند، دستگیری میکنیم. در حال حاضر فقیر و غنی هر دو به یک نسبت بهرهمند میشوند.
هاشمی تاکید کرد: ما معتقدیم در سوانح قبل از هر کاری باید خدمت ارائه شود. بیمارستانها منابعی به جز بودجه عمومی ندارند و باید حتما درآمد داشته باشند. در مورد سوانح نیز همه بیمارستانهای دولتی موظف هستند که خدمت را به موقع ارائه دهند.
ماجرای عمل جراحی در یک کلینیک و فوت بیمار
وی در پاسخ به پرسشی درباره یک مورد عمل جراحی که در یکی از کلینیکهای خصوصی که منجر به فوت بیمار شد، گفت: به تازگی به کلینیکها دستورالعملهایی درباره عمل جراحیهایی که میتوانند انجام دهند، ابلاغ شده است. در سراسر کشور عملهای جراحی بدون عارضه نیستند اما اگر عارضه عمدی باشد، رسیدگی میشود و از طریق سازمان جرایم پزشکی و نظام پزشکی پیگیری خواهد شد. اما اینکه هر اتفاقی در نظام سلامت، به صدر اخبار میرود، به خاطر مغفول نگه داشتن خدمات نظام سلامت در سراسر کشور است.
هاشمی با بیان اینکه کسانی که در مواد غذایی و دارویی تقلب میکنند، راهزن هستند، گفت: رسانهها همینطور که راجع به گوشت و غلات مردم را میترسانند، باید به آنها بگویند که اینجا همه به طور دائم بر محصولات غذایی و دارویی نظارت میکنند.
اگر اجازه استخدام پرستار داشتیم، مشکلاتمان برطرف میشد
وی در خصوص کمبود پرستار در کشور نیز گفت: اگر ما اجازه استخدام داشتیم، بسیاری از کمبودها تامین میشد و در این صورت مهاجرت نیز از بخش خصوصی به دولتی صورت میگرفت. دولت و مجلس مانع استخدام شدن نیروهای جدید هستند؛ چراکه معتقد به برونسپاری هستند. این ادعا درست نیست که پرستار کم است، ما اگر اجازه استخدام داشته باشیم، مشکلاتمان برطرف میشود.
بدون رودربایستی از سلامت مردم مراقبت میکنیم
وزیر بهداشت در پاسخ به این پرسش که فشارهایی که از طرف سهامداران اصلی شرکتهای صنایع غذایی و دارویی که خود جزو مسوولان هستند، چطور از طرف وزارت بهداشت برطرف میشود، گفت: بنای ما مراقبت از مردم بدون رودربایستی است. این مساله در همه دنیا وجود دارد و محدود به ما نیست. در ایران هم چون نظام اسلامی حاکم است، انتظار داریم که این قضیه کمرنگتر باشد. سازمان غذا و دارو نیز تا امروز عقبنشینی نکرده و باید با اعتماد به نفس پیش برود.
منبع: ایسنا
۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]