واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ضرورت توجه به هشدارها براي كاهش سرقت
نویسنده : سرهنگ محمد وطن دوست *
همه روزه پروندههاي بسياري با موضوع سرقت در ادارههاي پليس تشكيل ميشود. سارقان يك به يك بازداشت و با دستور قاضي راهي حبس ميشوند. بازداشت اين دسته از مجرمان و تحمل زندان اما پايان ماجرا نيست؛ چراكه تجربه نشان داده است كه بسياري از اين افراد پس از رهايي از زندان با تجربه بيشتري دست به اعمال مجرمانه ميزنند.
افزايش سرقت در گذر زمان سبب شده است تا مردم از ابزارهاي متفاوتي براي حفاظت جان و مال خود استفاده كنند. مجهز شدن بيشتر مراكز خريد، بانكها و... به دوربينهاي مداربسته، استفاده از دزدگيرها در خودروها، مجهز كردن خانهها به درهاي ضد سرقت و مواردي از اين دست به دنبال گستردهشدن دامنه سرقت صورت گرفته است.
تجربه نشان ميدهد كه توجه به هشدارهاي پليس و به كارگيري توصيهها، نقش مهمي در ناكام گذاشتن سارقان داشته است. در اين بين سارقان يا به دنبال شيوههاي تازهاي براي ارتكاب سرقت ميروند يا از غفلت افراد نهايت بهره را ميبرند. بررسي پروندههاي سرقت نشان ميدهد كه اقبال سارقان به مورد دوم، يعني بهره بردن از غفلت مردم راحتتر است. اگر نگاهي به اخبار منتشر شده در صفحه حوادث بيندازيد در خواهيد يافت كه سارقان طلافروشي، سوژههاي خود را از بين محلهايي انتخاب ميكنند كه به دوربينهاي مداربسته مجهز نباشند. آنها براي سرقت خودرو هم به سراغ ماشينهايي ميروند كه رانندگان اصول ايمني را رعايت نميكنند يا مثل خودروهاي داخلي سرقت كردن آن به راحتي انجام شود.
در حوزه سلامت همواره با اين پيام كه پيشگيري بهتر از درمان است، مواجه بودهايم كه پيام درستي است. اين موضوع ميتواند در حوزه اجتماعي هم كاربرد داشته باشد. بسياري از افرادي كه همه روزه براي طرح شكايت عليه سارقان وارد كلانتريها ميشوند، در واقع قرباني بياحتياطي خود ميشود.
حمل كردن پول نقد بدون رعايت نكات ايمني، استفاده از خودروهاي مسافربر به جاي تاكسي در محلهاي خلوت، گذاشتن رمز كارت عابربانك كنار كارت، استفاده نكردن از دزدگير براي خودرو، پارك كردن خودرو در محلهاي خلوت، استفاده نكردن از دوربين مداربسته در مغازه، نگهداشتن دلار، طلا و جواهرات در خانه، حرف زدن با گوشي تلفن همراه گرانقيمت هنگام عبور از خيابان و مواردي از اين دست، بهترين فرصت را براي سارقاني كه همواره در كمين هستند، فراهم ميكند. در كنار همه موارد افزايش گشتهاي پليس و رعايت اصول مهندسي شهري هم ميتواند در ناكام گذاشتن سارقان براي رسيدن به اهدافشان مؤثر باشد.
بايد پذيرفت كه از بين رفتن جرم سرقت، امري محال است، اما ميتوان با رعايت كردن توصيههاي ايمني كه در تعامل شهروندان و پليس صورت ميگيرد، در كاهش اين جرائم مؤثر بود.
رئيس اداره كل آموزش همگاني نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]