تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):راست ترين سخن و رساترين پند و بهترين داستان، كتاب خداست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826646056




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کدام والدین فرزندان درس‌خوان‌تر دارند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کدام والدین فرزندان درس‌خوان‌تر دارند
مدیر ملی پروژه بین‌المللی پرلز و تیمز گفت: در ایران خانواده‌هایی که با فرهنگ کتاب و کتابخوانی انس بیشتری داشته‌اند، بچه‌های آنها عملکرد بهتری را نشان داده‌اند.


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالعظیم کریمی عضو هیأت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با اشاره به اجرای پروژه بین‌المللی پرلز و تیمز توسط انجمن بین‌المللی ارزشیابی پیشرفت تحصیلی گفت: بر اساس نتایج تحقیقاتی که از این پروژه به عمل آمده است، در ایران، فرزندان خانواده‌ای که با فرهنگ کتاب و کتابخوانی مأنوس هستند، عملکرد بهتری در زمینه سواد خواندن در مدرسه دارند.
 
*حضور ایران در دو پروژه بین‌المللی پیشرفت سواد خواندن و مطالعه روند آموزش ریاضیات و علوم
 
مدیر ملی پروژه بین‌المللی پرلز و تیمز، فعالیت جهانی این پروژه را از سال 1959 عنوان داشت و با اشاره به ورود ایران به این پروژه از سال 1991 تصریح کرد: این انجمن که یک مؤسسه غیرانتفاعی پژوهشی در سطح جهان است، ده‌ها مطالعه تطبیقی انجام می‌دهد که ایران فقط در دو پروژه پرلز (مطالعات بین‌المللی پیشرفت سواد خواندن) و تیمز (مطالعه بین‌المللی روند آموزش ریاضیات و علوم) شرکت کرده است.
 
وی افزود: پرلز به دلیل اینکه دانش‌آموزان در مقطع چهارم ابتدایی برای خواندن مشکلی ندارند، فقط در همین مقطع هر 5 سال یک بار اجرا می‌شود و امسال در حال اجرای این پروژه هستیم؛ تیمز هم در دو پایه چهارم و هشتم، هر 4 سال یکبار اجرا می‌شود که آن را در سال 2015 اجرا کردیم.
 
کریمی با بیان اینکه این پروژه برای مقطع دبیرستان هم در کشورهای دیگر اجرا می‌‌شود، گفت: برای مقطع دبیرستان این پروژه هر 12 سال یکبار اجرا می‌شود که با توجه به اجرای این طرح در سال جاری، ایران در آن شرکت نمی‌کند؛ این طرح برای کشورهایی کاربردی است که نظام عالی و آموزش و پرورش آنها یکی است، ولی در ایران این تحقیقات بی‌فایده است چون به دنبال اصلاحات صورت گرفته، دانش‌آموزان از چرخه آموزش و پرورش خارج می‌شوند.
 
عضو هیأت علمی پژوهشگاه آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ایران تنها در سه پروژه شرکت می‌کند، گفت: عضویت در این انجمن هزینه زیادی دارد. ایران سالی 60 هزار یورو برای مشارکت می‌پردازد. این در حالی است که اجرای هر پروژه یک میلیارد هزینه‌بر است و نیاز به نیروی اجرایی دارد.
 
این روانشناس و استادیار دانشگاه، علت شرکت کردن 60 کشور اسلامی و منطقه در این پروژه را سنجش و مقایسه عملکرد خود نسبت به نتایج سال‌های قبل و کشورهای دیگر بر مبنای یک شاخص استاندارد برشمرد و گفت: این مقایسه و بررسی در کشور ما که می‌خواهیم قدرت اول منطقه در چشم‌انداز 1404 باشیم، ضروری و مهم است تا نقاط ضعف و قوت خود را یافته و آن را اصلاح نماییم.
 
* کتاب درسی بخوانیم- بنویسم، خواندن دانش آموزان را ارتقاء داد
 
کریمی یکی از نتایج پیشرفت در خواندن دانش‌آموزان را بر اساس تحقیقات پرلز، تغییراتی در حوزه برنامه ریزی درسی دانست و گفت: یکی از دلایل پیشرفت 44 نمره‌ای ما در زمینه خواندن، کتاب درسی «بخوانیم - بنویسیم» بود که دانش‌آموز باید متن را بسازد و جمله‌سازی کند.
 
*برگزاری کارگاه‌های آموزشی ویژه خانواده‌ها، دلیل موفقیت کشور «هنگ کنگ» در پروژه پرلز
 
مدیر ملی پروژه بین‌المللی پرلز و تیمز به موفقیت کشور «هنگ کنگ» در پروژه پرلز اشاره کرد و گفت: دلایل موفقیت هنگ کنگ، برگزاری کارگاه‌های آموزشی ویژه خانواده‌ها، تعیین بودجه لازم برای اجرای پروژه در مجلس قانون گذاری و حمایت‌های دیگر در نظام آموزشی‌شان است.   
 
وی درباره عوامل پرورش سواد ادبی فرزندان در خانواده‌ها بیان داشت: سواد والدین و فعالیت‌های ادبی بچه‌ها قبل از شروع مدرسه به عنوان مثال کتاب خواندن، داستان گفتن، سرود خواندن، بازی کردن، اسباب بازی‌های الفبایی و بازی با کلمات، وجود کتاب‌های کودکان در منازل و... از فعالیت‌هایی است که به پرورش سواد ادبی فرزندان کمک می‌کند.
 
*وجود کتاب کودکان در خانه در پیشرفت سواد خواندن مؤثر است
 
کریمی وجود کتاب‌های کودکان در منازل را در پیشرفت سواد خواندن مؤثر دانست و تصریح کرد: بر اساس گزارش والدین از کتاب‌های کودکان موجود در خانه در ایران، دانش‌آموزانی که والدین آنها 51 تا 100 کتاب در خانه داشتند، نسبت به دانش‌آموزانی که والدینشان تا 10 کتاب در خانه داشتند، میانگین عملکرد بالاتری دارند.
 
وی پیرامون چگونگی اجرای این پروژه افزود: پرسشنامه‌هایی برای مدارس، دانش‌آموزان، معلمان و خانواده‌ها تهیه شده که آنها ملزم به پر کردن آن هستند؛ پرسشنامه مربوط به پروژه پرلز والدین مربوط به تعامل میان کودکان و والدین در زمینه سوادآموزی، منابع و امکانات سوادآموزی در خانه، نگرش‌ها و عادات خواندن والدین، ارتباط میان خانه و مدرسه و... است.
 
کریمی پیرامون مدارسی که به عنوان نمونه انتخاب می‌شوند، گفت: نمونه تیمز و پرلز در سطح کشوری است که توسط چارچوب علمی که انجمن دارد، آنها را تصادفی انتخاب می‌کند و به ما معرفی می‌کند. نمونه‌ها در سراسر استان‌ها هستند و معرف کشور است.
 
مدیر ملی پروژه بین‌المللی پرلز و تیمز، درباره نحوه طراحی سؤالاتی که توسط انجمن IEA  برای دانش‌آموزان می‌شود، گفت: سؤالاتی که به بچه‌ها می‌دهیم، بر اساس همکاری 60 کشور در سال قبل است. هر کشور سؤالاتی را طراحی می‌کند و به انجمن می‌دهد و بعد آنجا بر اساس شاخص‌های روانشناختی و بعد از طی چند مرحله، آنها را پالایش کرده و به کشورها ارائه می‌دهند.
 
وی در پایان با بیان اینکه پرلز و تیمز بیشتر عملکردی است تا حفظی، افزود: ما قصدمان این است که سواد فهم دانش‌آموزان را به محیط پیرامون و مشاهداتشان زیاد کنیم. پرلز ابزاری است برای فهم جهان، همانطور که هست نه آنگونه که ما می‌خواهیم.
 
منبع:فارس



۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن