تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرکس نماز را سبک بشمارد ، بشفاعت ما دست نخواهد یافت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830346103




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

میزان باروری از 5/6 فرزند به ازای هر زن در سال 1367 به حدود 1.7 فرزند در سال 1390 رسیده است


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


میزان باروری از 5/6 فرزند به ازای هر زن در سال 1367 به حدود 1.7 فرزند در سال 1390 رسیده است جامعه > سلامت - ایرنا نوشت: رئیس کمیته مطالعات و پایش سیاست های جمعیتی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به افزایش موالید در چند سال گذشته ، گفت: رکورد تولد در سال 1359 زده شد.


محمدجواد محمودی اظهارکرد: تا کنون کار جدی برای افزایش جمعیت انجام نشده و افزایش تولدهای سال های جاری به دلیل ظرفیت داخلی جمعیت بوده است. این کارشناس ارشد عواملی که سبب کاهش فرزند آوری در جوامع مختلف می شود را متعدد دانست و افزود: دخالت دولت ها، شهرنشینی، افزایش سن ازدواج، افزایش تجرد، افزایش سطح انتظارات اقتصادی و فراگیرشدن تحصیلات زنان از جمله این موارد است.
وی کاهش درسطح باروری در ایران را شامل طبقات و گروه های مختلف اجتماعی دانست و گفت: این کاهش به شهرها محدود نشده بلکه در روستاها نیز باروری به شدت کاهش یافته است.
محمودی افزود: براساس داده های سرشماری، میزان باروری کل برای کشور از حدود 5/6 فرزند به ازای هر زن در سال 1367 به حدود 1.7 فرزند در سال 1390 کاهش یافته است. ** با شعار نمی توان انتظار افزایش فرزند آوری داشت
وی در ادامه با اشاره به این که سیاست های تنظیم خانواده که سال های قبل بر مبنای مقتضیات و شرایط دهه 60 و اوایل دهه 70 به قانون تبدیل شده بود و هنوز لغو نشده است، گفت: در حالی عوامل ساختاری کاهش باروری در ایران تغییری پیدا نکرده است که سیاست های افزایش باروری تدوین شده است، ولی هنوز عملیاتی نشده است.
محمودی با تایید این که از سال 1380 به علت اثر گشتاور یا نیروی محرکه درونی جمعیت، با افزایش زاد و ولد در کشور مواجه بودیم، که اوج آن در سال 88 قبل از اتخاذ سیاست های افزایش جمعیت، با رشدی حدود 7/3 درصدی نسبت به سال 87 بود، افزود: این درحالی است که شعارهای حمایت از افزایش فرزند آوری از سال 90 آغاز شده است.
وی با اشاره به این که نرخ رشد تولد درسال 93 نسبت به سال 92، 3/4 درصد افزایش داشته است، افزود: این بیشترین نرخ رشد زاد و ولد در بیست سال گذشته بوده است.
محمودی با اعلام این که نرخ افزایش تولد در سال 94 نسبت به سال 93 حدود 3/3 درصدرسید، افزود: این اتفاق به معنی کاهش شیب افزایش تولد است و انتظار می رود کاهش این شیب ادامه داشته باشد.
وی در ادامه تاکید کرد نمی توان انتظار داشت بدون اینکه کار جدی برای اصلاح ساختارها برای تحکیم خانواده صورت گیرد، باروری به میزانی که برای حفظ تعادل در ساختار جمعیتی کشور لازم است، در آینده افزایش یابد. **افزایش تولدها سال های اخیر به سیاست ها جمعیتی ارتباط ندارد
عضوهیات علمی وزارت علوم در ادامه تاکید کرد: بخش زیادی از افزایش تعداد تولدها در سال های جاری بخاطر فرزند آوری متولدین دهه 50 و 60 بوده و نمی توان افزایش تولدهای سال های اخیر را صرفا به سیاست های جمعیتی جدید مرتبط دانست. **رکورد تولد در سال 59 زده شد
وی در ادامه با اشاره به افزایش تولدها در سال 59 به بیش از 2 میلیون 400 هزار نوزاد بود، گفت: پس سال 59 تا سال 80 با کاهش شدید تعداد تولدها در کشور مواجه بودیم.
محمودی در ادامه دلیل افزایش میزان تولدها از سال 80 به بعد را افزایش تعداد زنان واقع در سن باروری، به تبع آن ازدواج و فرزند آوری جوانانی دانست که در دهه 50 و 60 متولد شدند و گفت: نوزادان زیادی که در آن دهه ها به دنیا آمدند بزرگ شدند، ازدواج کردند و بچه دار شدند.
وی یکی دیگر از دلایل افزایش باروی در این سال ها را از بین رفتن مضیقه ازدواج مرتبط دانست.
وی گفت: با توجه به مطالعه انجام شده، روند تغییرات در تولد ها در چهارده سال گذشته، مشاهده شده است که به طور متوسط سالی حدود 33 هزار تولد به تعداد تولد های سال قبل آن اضافه شده است.
محمودی با اعلام این که تا سه تا چهار سال آینده هم ممکن است با افزایش تولدها مواجه شویم، اما بعد از خارج شدن زنان متولد دهه 50 و 60 از دوره باروری، به یک باره باروری شروع به کاهش می کند.
وی گفت: بعد از سال 98 در صورت نداشتن سیاست افزایش جمعیتی موثر، با کاهش میزان زاد و ولد رو به رو خواهیم بود. در نهایت؛ به طور تلویحی می توان گفت که هرگونه افزایشی بیش از 33 هزار تولد را می توان به سیاست های جدید جمعیتی اعلام شده نسبت داد.
محمودی افزود: اگر قرار است کار جدی برای افزایش فرزند آوری انجام شود، باید در این امر تعلل نشود و باجدیت و بدون واهمه از هزینه بر بودن موضوع، اقدامات سیاستی لازم به عمل شود. **امکان افزایش باروری تنها با بسته های تشویقی امکان پذیر نیست
وی با اشاره به اینکه مسئله رشد جمعیت یک مسئله ساختاری است، و به تدریج و همراه با تغییرات در ساختار اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه امکان تغییر سطح باروری بوجود می آید، افزود: امکان افزایش فرزند آوری به بالاتر از حد جانشینی، (حداقل یک نسل جایگزین خودش شود) تنها با بسته های تشویقی و بدون ایجاد تغییرات ساختاری وجود ندارد.
محمودی با اشاره به نرخ باروری جایگزینی جمعیت گفت: این نرخ برای کشورهای توسعه یافته حداقل 1/2 فرزند به ازای هر زن در نظر گرفته شده که برای ما می تواند متفاوت تر از این باشد.
وی در ادامه با اشاره به این که نقش منابع انسانی در اقتصاد بیش از سایرعوامل مهمتر است، افزود: امکان وارد کردن و به دست آوردن علم و تکنولوژی، ابزار و ادوات صنعتی و سرمایه وجود دارد، ولی برای توسعه اقتصادی مناسب باید از منابع انسانی با کیفیت بهره برد.
محمودی اظهارکرد: کشوری که نتواند مهارت ها و دانش مردمش را توسعه دهد و از آن به نحو موثری در اقتصاد ملی بهره برداری کند، به وضوح قادر نیست هیچ چیز دیگری را توسعه بخشد.
عضوهیات علمی وزارت علوم در ادامه با اشاره به این که اگرساختار جمعیت کشور سالمند شود، تولید نیز کاهش پیدا می کند،افزود: با سالمند شدن جمعیت، به علت کاهش تعداد متوسط فرزندان خانواده ها از یک طرف و افزایش سن « جمعیت فعال» از طرف دیگر، کشور با کاهش نیروی کار و مسن شدن آن روبه رو خواهد شد.
وی همچنین در این ارتباط اضافه کرد: کشورهای غربی زمانی با پدیده سالمندی جمعیت مواجه شده اند که ثروتمند و در سطح بالایی از توسعه اقتصادی قرار داشتند.
به گفته این استاد دانشگاه سریع ترین نرخ های سالمندی جمعیتی در کشورهای درحال توسعه انجام می شود، جایی که بسیاری از ملل در حال رشد سالمندی هستند، پیش از آن که ثروتمند شده باشند.
وی ادامه داد: با توجه به درآمد نسبتا پائین این کشورها، چگونگی مواجهه با نیازهای فزاینده پیش روی سالمندان یکی از چالش های جدی کشورهای اسلامی خواهد بود. ۴۲۴۲

کلید واژه ها: باروری - ناباروری -




جمعه 25 دی 1394 - 11:12:18





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن