واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: چند شغل داشتن والدین، فرزندان را یک قدم به اعتیاد نزدیک میکند/ صمیمت خانوادگی دیواری دربرابر آسیب
یك استاد دانشگاه گفت: در صورتیكه خانواده محیطی آرام و همراه با صمیمیت باشد، به طور قطع فرزندان درگیر آسیبهای اجتماعی همچون اعتیاد نخواهند شد
مجید غضنفری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهارداشت: افزایش آگاهی خانوادهها در پیشگیری از اعتیاد فرزندان انها بسیار نكته مهمی است كه گاهی از نظر مسئولان غافل میشود در حالی كه برای مبارزه با اعتیاد باید خانوادهها را آگاهی داد و نحوه آموزش آنها به فرزندانشان را ارائه كرد.
وی افزود: اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر كه رویكرد ان توسط وزیر كشور و دبیر كل ستاد مبارزه با مواد مخدر مطرح شده است، بسیار نتیجه بخش خواهد بود البته به شرطی كه واقعا همه نهادها و مردم دلسوزانه وارد عرصه عمل شوند و هركس به سهم خود اقدامات و برنامه لازم را انجام دهد. در همین راستا لازم بوده علاوه بر آموزش و آگاهی دادن به خانوادهها، به برگزاری كارگاه و همایش برای اساتید و مربیان دانشگاهی و غیر دانشگاهی توجه داشت. تا با این شرایط اساتید و مربیان بتوانند نحوه صحیح آموزش مطلوب و تاثیر گذار را فراگیرند.
این فعال فرهنگی بخش عمده دلیل اعتیاد در كشور را ناهنجاریهای خانوادگی برشمرد و عنوان كرد: در صورتیكه خانواده محیطی آرام و همراه با صمیمیت باشد، به طور قطع فرزندان درگیر آسیبهای اجتماعی همچون اعتیاد نخواهند شد. لذا رسانهها باید به این امر توجه كرده و در راستای تقویت بنیانهای خانواده گام بردارند.
این استاد دانشگاه با تاكید بر اینكه آموزشهای پیشگیرانه باید هدفمند ارئه شود، ادامه داد: ضعف ایمانی خانوادهها و چند شغل داشتن والدین نیز از دیگر عوامل گرایش فرزندان به مواد مخدر سنتی و صنعتی است، چراكه فرزندان رها شدن چند گام به اعتیاد نزدیكتر از سایر افراد مشابه از نظر گروههای سنی هستند. گاهی درآمد خانواده به میزان قابل توجهی افزایش داشته ولی به دلیل تمركز توجه والدین، تنها به مسائل اقتصادی فرزندانشان گرفتار پدیده خانمان سوز اعتیاد شدهاند.
غضنفری گفت: ائمه جماعت در مساجد در راستای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر اقدامات موثری را در پیشگیری از اعتیاد میتوانند، ایفا كنند. البته باید توجه داشت كه این افراد باید در حوزه پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر تحت آموزشهای جامع قرار فرا گیرند تا بتوانند این آموزشها را به مخاطبان خود ارائه سازند. بنابراین برگزاری گارگاههای آموزشی برای این افراد جهت مبارزه جامع با اعتیاد ضرورت دارد.
وی گفت: اكثر جوانان امروزی با ایمان بوده و اعتقادات محكمی دارند واین مسئله از مراسمی همچون پیاده روی اربعین، شركت در نماز جماعت و اعتكاف كاملا مشخص است و تنها بخش اندكی از این جوانان و نوجوانان ضعف ایمانی داشته كه باید جهت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی آنان اقدامات لازم برای تقویت معنویات در آنها انجام گیرد و فرهنگسازی در این رابطه انجام شود. تقویت ایمان سدی در مقابل اعتیاد است و باید توجه به این نكته ضروری مورد غفلت قرار نگیرد.
این استاد دانشگاه لقمه حرام و عدم ازدواج را از عوامل دیگر اعتیاد عنوان كرد و خاطر نشان ساخت: باید از طریق رسانهها به خانواده ها تاثیر لقمه حرام در ایجاد زندگی نامطلوب و ناشایست را آموزش دارد و از طرفی نیز شرایط ازدواج جوانان را تسهیل كرد تا با انجام همه این موارد در كنار هم شاهد كاهش اعتیاد در جامعه و مبارزه جامع با مواد مخدر در كشور باشیم.
۲۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]