تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836825961
طاقچه بالای پزشکان معروف
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
طاقچه بالای پزشکان معروف
بیماری، وقتی در حد یک سرما خوردگی باشد، خیلی اتفاق مهمی نیست، اما همین که کار کمی بیخ پیدا میکند و تیر کشیدنها در نقاط حساسی مثل قلب و دستگاه گوارش، دست بردار نیست، آنوقت ماجرا کمی عوض میشود
روزنامه ایران: بیماری، وقتی در حد یک سرما خوردگی باشد، خیلی اتفاق مهمی نیست، اما همین که کار کمی بیخ پیدا میکند و تیر کشیدنها در نقاط حساسی مثل قلب و دستگاه گوارش، دست بردار نیست، آنوقت ماجرا کمی عوض میشود. کلیه، معده، غدد لنفاوی، دستگاه تنفسی، مفاصل، بیماریهای پوستی و... . کافی است کمی از طول درمان یا نه، درد یکی از این ناحیهها بگذرد تا به سرعت این دلشوره و نگرانی به جانمان بیفتد که نکند این نشانه شروع یک بیماری بدخیم است؟ آنوقت معمولاً قبل از هر کاری، پرس و جو درباره درد و درمانها شروع میشود و کمی هم چاشنی انتظار برای اینکه شاید این درد تسکین پیدا کند اما وقتی هیچ چیز تغییر نمیکند، مصمم میشوی برای پیدا کردن یک دکتر خوب. حالا، پیدا کردن دکتر خوب کار سختی نیست، شماره مطب بهترین متخصصها یا فوق تخصصها را براحتی میشود پیدا کرد.
اما گاهی کار با پیدا کردن شماره تلفن و آدرس، تمام نمیشود، بلکه تازه شروع میشود. تماس گرفتن با مطب برخی از این پزشکان شروع یک ماراتن است؛ ماراتن نفسگیر رسیدن به مطب آقا یا خانم دکترِ متخصص معروف!
شمارههای وقت دهی که فقط 2 ساعت فعال است
البته به قول قدیمیها خدا کند همه سالم باشند و کار هیچ بنیبشری به دارو و درمان نیفتد، اما اگر خیلی وقت باشد که دنبال پزشک معروفی با تخصص یا فوقتخصص خاصی نگشته باشید، آنوقت احتمالاً با نخستین تماس به مطب این پزشکان متوجه میشوید که نحوه شمارهدهی در برخی از مطبها فرق کرده است. دیگر مثل قبل نیست که هر وقت دلتان خواست شماره تماس یک مطب را بگیرید و با منشی صحبت کنید و یک وقت بگیرید.
حالا شمارههای وقت دهی در برخی مطبها جدا شده است؛ یعنی به شما یک یا چند خط تلفن میدهند فقط و فقط مخصوص وقتدهی. آن هم نه در هر ساعتی که دلتان بخواهد بلکه در دو ساعت مشخص. مثلاً شما میتوانید روزهای شنبه و دوشنبه از ساعت 11 صبح تا یک برای گرفتن وقت با آن مطب تماس بگیرید و در غیر این صورت، هر زمان دیگری که زنگ بزنید موفق به گرفتن وقت نخواهید شد.
معمولاً وقتی با این مطبها تماس میگیرید، با این قبیل سؤالها مواجه میشوید: اینکه دقیقاً مشکلتان چیست، اینکه قبلاً به این مطب رفته اید یا نه، اینکه اینجا پرونده دارید یا نه و خدا نکند شما دقیقاً همان بیماری باشید که قرار است برای بار اول طعم ملاقات با این پزشک را بچشید! در برخی مطبها، وقتی پرونده ندارید، باید حتماً از یک پزشک معرفینامه ببرید.
اگر چنین موضوعی مطرح نباشد، نزدیکترین وقتی که منشی شاید برای شما تعیین کند برای 7 – 8 ماه دیگر است.
اگر شما دوباره یاد دردتان بیفتید و دست از اصرار بر ندارید، آن وقت شاید برچسب اورژانسی بودن را به شما بچسباند و خیلی راحت و صریح بگوید میتوانید به اورژانس یک بیمارستان مراجعه کنید.
اگر بتوانید منشی را متقاعد کنید، شاید دو ماه بعد، بین مریض به شما وقت دهد. اگر این وقت برای نیمه شب بود، تعجب نکنید. در این مواقع منشیها حتماً میگویند که: «من اسمتان را مینویسم اما چند ساعت معطلی دارد، یک وقت نیایید اینجا و فکر کنید همین که وارد شدید، میتوانید بروید داخل! از الان میگویم که بعداً مشکلی پیش نیاید...»
دو ماه بعد، اتاق انتظار، وسط خیابان
[این حکایت مربوط به یک مطب است نه همه مطبها. پزشکانی هم سراغ داریم که برای ویزیت بیمار بهاندازه کافی وقت میگذارند و بخوبی او را راهنمایی میکنند. اما طبیعی است برخی از مطبهای متخصصان معروف، در یک موضوع اشتراک دارند و آن شلوغی و انتظار بسیار برای ویزیت 5 تا 10 دقیقهای است. بقیه موارد مثل حق ویزیت، متفاوت است.]
غروب روز مقرر به مطب پزشک میروم. آن هم برای وقتی که به گفته خانم منشی برای چند ساعت دیگر و نیمه شب است و بین مریض! پیدا کردن مطب اصلاً کار سختی نیست.
از اتومبیلهایی که پشت سر هم و با بینظمی پارک شدهاند تا مردمی که دور و بر ساختمانقدم میزنند بخوبی پیداست که نشانی را درست آمدهای. البته وقتی وارد مطب میشوم تازه متوجه میشوم که این قدم زدنها بیشتر از آنکه از روی حوصله سر رفتن باشد، از سر ناچاری و نبود جای کافی برای نشستن و انتظار است.
مطب به تعداد کافی صندلی ندارد. منظور از تعداد کافی، برای 50 -60 نفر جمعیت حاضر نیست؛ یعنی حتی برای 20 نفر هم جای نشستن نیست. انگار خیلی برایشان مهم نیست که این همه بیمار عمدتاً بدحال چطور باید ساعات طولانی انتظار را پشت سر بگذارند؟
با منشی صحبت میکنم و کنار اسمم تیک میزند. بعد هم میگوید: «70 هزار تومان لطف کنید.» با تعجب بیشتری دلیل این قیمت بالا را میپرسم. با خونسردی تمام میگوید که خانم دکتر اگر صلاح بدانند خودشان داخل مطب سونوگرافی میگیرند و برای همین ما هزینه هر دو را در ویزیت محاسبه میکنیم.
حالا با تعجب بیشتری میپرسم: «خب اگر بیماری نیاز به سونوگرافی نداشته باشد یا اصلاً سونوگرافیاش را در جای دیگری انجام داده باشد و با خودش آورده باشد، چه؟»
خانم منشی هم که معلوم است اصلاً حال و حوصله جواب دادن ندارد، با همان لحن بیتفاوت و البته کمی با جدیت میگوید: «ببینید، شیوه ویزیت و معاینه دکتر همینه، اگر شما خیلی تمایل ندارید میتونم وقتتون رو به یک بیمار دیگه بدم و شما هم تشریف ببرید همون جایی که سونوگرافی را ازتون گرفتن، همان جا هم ویزیتتان کنند!»
حرفی که به هر چیزی شباهت دارد بجز همدردی با بیماری که شاید، هزینه کافی و البته غیر عادی یک ویزیت ساده را به همراه نداشته باشد. اما چاره چیست؟ باید به خاطر دنگ و فنگ وقت گرفتن آن هم این وقتهای طولانی پیه همه چیز را به تن مالید... .
معاینه دسته جمعی!
ساعت نزدیک یک و نیم است. یک و نیم شب. چند دقیقه قبل دو نفر که انگار دستیار دکتر هستند، مشخصات وزن و قد و وضعیت بیمارانی که قرار است تا دقایقی دیگر وارد اتاق خانم دکتر شوند را در پروندهها ثبت کردند و خودشان مثل یه پا دکتر، خیلی چیزها را پرسیدند و تند تند یادداشت کردند و در پاسخ به کنجکاوی من، گفتند که دکتر وقت کافی برای یادداشت مشخصات بیمار را در پروندهها ندارد!
بالاخره اسم من نزدیک ساعت 2 نیمه شب خوانده میشود. آن هم برای شرفیاب شدن خدمت دکتر. اما درست زمانی که خودم را آماده میکنم تا با لبخند وارد شوم و یکی یکی مشکلاتم را مطرح کنم و با حوصله و آرامش جواب سؤالات و حتی دارو و راه درمان را جویا شوم، با دیدن اتاق خانم دکتر همه نقشههایم نقش بر آب میشود.
اتاق که چه عرض کنم، یک سالن بزرگ است که دور تا دورش تختهایی با پردههای برزنتی کشیده شده و یک میز خیلی بزرگ که دورش نزدیک به 10 نفر نشسته است. خانم دکتر هم سمت بالای میز نشسته و تند تند در حال یادداشت است.
واقعا و بیاغراق خبری از ویزیت معمول نیست. اگر بگویم جلسه پرسش و پاسخ، بیشتر به واقعیت نزدیک است.
هر کس چیزی میپرسد و خانم دکتر بدون اینکه جوابی دهد یا حتی گاه بدون اینکه به بیمار نگاهی بیندازد، فقط از زیر عینک نگاهی به پرونده مریضی که در حال صحبت است میاندازد و چیزهایی به پرونده و در نهایت نسخه اضافه میکند و با همان حالت، انگشت اشاره را به سمت بیمار بعدی میگیرد که یعنی: زود، تند، سریع مشکلت را بگو و... . هنوز شوکه دیدن این صحنهام که خانم دکتر رو به من سری تکان میدهد. سر تکان دادنی که اگر خیلی خوش بین باشید، میتوانی این طور برداشت کنی که یعنی سلام، چی شده؟ زود بگو که وقت نیست!
در حالی که حسابی جا خوردهام به آرامی به دکتر میگویم: «ببخشید من نمیتونم توی جمع درباره مشکلم صحبت کنم یعنی ممکن نیست.» اما او باز هم در حالی که گرم یادداشت کردن چیزهایی داخل پروندهها و نسخه هاست با بیتفاوتی محض میگوید: «پس بشین تا آخرین نفر بیاد، اما قول نمیدم اون موقع هم تنها باشی.»! عالی است.
واقعاً شاید از نظر پزشکها بهتر از این نمیشود بیماری را که بعد از دو ماه برای نخستین بار پا به مطب پزشک معالج گذاشته، آن هم ساعت 2 نصف شب، متقاعد کرد... . دیگر نیازی به ویزیت ندارم. آن درد قبلی را فراموش کردهام و حالا دردی سوزناکتر روی قلب و غرورم چنگ انداخته. تا آسانسور بیاید، نگاهم به تابلوی روی دیوار راهرو میافتد. تابلوی منشور حقوق بیمار. تابلویی که خاک سنگین روی شیشهاش انگار مدتهاست خیلی از سطرهایش را محو کرده است...
راه شکایت باز است اما... !
این جور وقتها وقتی آدم سراغ قانون یا وزارت بهداشت را میگیرد، کمی دلش قرص میشود که نه بابا، همین طور کشکی هم نیست و خیلیها حواسشان به کار این قبیل پزشکان است و آنها را زیر نظر دارند. مثلاً همین صحبتهای دکتر محمد آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت که گفته بود مردم در صورت مشاهده کم کاری پزشکان در مدت زمان ویزیت، میتوانند شکایت کنند. ولی جای تعجب است که این مقام مسئول وزارت بهداشت چرا به این موضوع که واقعاً چه تعدادی از بیماران در این خصوص شکایت کردهاند و اصلاً با شکایت آنها چه اتفاق خاصی قرار است بیفتد، هیچ اشارهای نکرده است.
آیا در این شرایط، واقعاً شکایت میتواند چارهای باشد بر این درد؟ یعنی به زبان ساده تر، راه شکایت باز است ولی بیماری که از درد، نفسهایش به شماره افتاده و دنبال مرهمی برای این دردهاست، فرصتی ندارد تا زیر کوهی از آزمایش و سرم و دارو و عکس و نمونه برداریهای مختلف، دنبال شکایت از فلان خانم یا آقای پزشک بیفتد! و تازه این فاجعه نیست که شکایت به خاطر وقت نگذاشتن یک پزشک برای بیمار باشد؟ مرسی که راه شکایت را باز گذاشتهاید اما راستش را بخواهید کمتر کسی حال خوش دارد و پای رفتن به این هفت خوان شکایت و شکایت کشی....
دکتر آقاجانی گفته بود که استاندارد ویزیت در مصوبه تعرفه سال ۹۴ هیأت وزیران برای پزشکان عمومی ۱۵ دقیقه، پزشکان متخصص ۲۰ دقیقه، پزشکان فوق تخصص ۲۵ دقیقه و روانپزشکان ۳۰ دقیقه تعیین و این مصوبه به همه مراکز درمانی ابلاغ شده است.
این در حالی است که اغلب پزشکان در مطب خود برای معاینه بیمارشان این مقدار زمان را صرف نمیکنند. مثلاً گشت کوتاهی در بیشتر مطبها نشان میدهد که بیشترین زمان در مطب برخی از پزشکان عمومی و متخصص، حداکثر ۱۰ دقیقه است. البته در برخی مطبهای پزشکان عمومی، این مدت به ۳ تا ۴ دقیقه هم میرسد و پزشک فقط با گرفتن شرح حال از بیمار، برای او نسخه تجویز میکند. همین وضعیت بعضاً در مطب پزشکان متخصص هم مشاهده میشود.
در حالی که واضح است یکی از عواملی که نقش بسزایی در موفقیت سیستم مراقبتهای بهداشتی - درمانی ایفا میکند، مدت زمان معاینه بیمار توسط پزشک است. سیستمهای موفق بهداشتی - درمانی در جهان، تحقیقات گستردهای در زمینه مدت زمان معاینه توسط پزشکان و اثرات آن روی کیفیت خدمات ارائه شده و هزینههای وارده به سیستم مالی کشور انجام دادهاند.
این تحقیقات نشان داده است که کوتاهی زمان معاینه بیماران غالباً با پیامدهایی برای بیماران بخصوص بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن نظیر فشار خون، بیماری قند و بیماری سرطان همراه است. همچنین بررسیهای انجام شده نشان دادهاست که پزشکانی که وقت کافی برای معاینه بیمارانشان نمیگذارند، با تشخیصهای غیردقیق یا اشتباه، علاوه بر از دست دادن اعتماد و رضایت بیمار، به بسیاری از مشکلات روانی بیماران توجه نکرده، شرححال ناقصتری گرفته و کمتر روشهای پیشگیری از بیماریها را به بیماران توصیه میکنند و در یک کلام، کوتاهی زمان معاینه بیماران سبب نزول کیفیت سرویس درمانی ارائه شده و تحمیل هزینههای گزاف به بودجه سلامت کشور میشود.
اما درست در همین روزگار که انگار برخی اصول اخلاقی از برخی از این مطبها رخت بربسته، در بیشتر کشورهای غربی، این آمار نه تنها کم نشده که حتی چند برابر هم شده. مثلاً با برنامهای که در این سالها در کشورهای غربی و خصوصاً ایالات متحده امریکا اجرا شده است، زمان معاینه هر بیمار از ۱۸ دقیقه در سال ۱۹۹۷ به حدود ۲۱ دقیقه در سال ۲۰۰۵ و به بیش از ۲۲ دقیقه در سال ۲۰۰۷ افزایش پیدا کرده است.
این افزایش بیشتر در معاینه بیماران مبتلا به بیماری قند، فشار خون و بیماریهای مزمن مثل ساییدگی مفاصل و آرتروز صورت گرفته است. این افزایش ۳ تا ۴ دقیقهای بر کیفیت درمان تأثیر گذاشته و تجویز داروهای مختلف مثل، داروهای ضد فشار خون را دقیقتر کرده است. جالب اینکه این برنامه که باعث طولانی شدن زمان معاینه شده، همزمان کاهش ۱۰ درصدی درآمد پزشکان را دربرداشته است با این همه، تحقیقات نشان داده که جامعه پزشکی امریکا با وجود کاهش درآمد، به معاینه طولانیتر بیماران پایبند ماندهاند. در تحقیق دیگری که روی زمان معاینه بیماران مبتلا به سرطان در آتلانتا در سال ۲۰۱۲ انجام شده، زمان متوسط معاینه 9/22 دقیقه گزارش شده است.
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]
صفحات پیشنهادی
پزشکانی که گم می شوند!
پزشکانی که گم می شوند تاریخ انتشار شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۸ ۵۴ ٢٠سال طول میکشد سرانه تخت بیمارستانی استاندارد شود هر ایرانی بهطور متوسط در سال ٣بار به داروخانه مراجعه میکندبه گزارش همشهری یمارستانها مبتلا به بیماری واگیر فرسودگی شده&zwnقطع یارانه افراد بالای ۱۸ سال فاقد کارت ملی
قطع یارانه افراد بالای ۱۸ سال فاقد کارت ملی کد خبر ۵۶۰۲۶۶ تاریخ انتشار ۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۷ ۳۰ - 11 January 2016 وزارت کار اعلام کرد یارانه نقدی افراد بالای ۱۸ سال فاقد کارت ملی قطع میشود به گزارش خبرگزاری مهر در اطلاعیه وزارت کار آمده است براساس ماده ۴ آئین نامه اجرایی از مادهپلیس: موتور سیکلت ها هم نا ایمن هستند و هم آلودگی بالایی دارند/ خودروهای با مصرف سوخت بالا آلودگی بیشتری تولید
پلیس موتور سیکلت ها هم نا ایمن هستند و هم آلودگی بالایی دارند خودروهای با مصرف سوخت بالا آلودگی بیشتری تولید می کنند برخی از خودروهای دارای سیستم انژکتوری نیز در صورتیکه که میزان مصرف سوخت بالایی داشته باشند در آلوده کردن هوا نقش موثرتری دارند رئیس پلیس ترافیک شهری راهنمایی و رجدیدترین محصولات برندهای معروف
جدیدترین محصولات برندهای معروف شركت هوآوی اولین ساعت هوشمند خودش را طراحی و روانه بازار كرد این شركت چینی كه فعالیتش را با تولید گوشیهای هوشمند شروع كرده سعی كرده تا از دیگر رقیبانش عقب نیفتد مجله زندگی ایده آل TIFFANY بازگشت النگوهاتیفانی كمپانی صاحبنام طراحی طلا و جتاکید بر عدم تجویز داروهای خارج از فهرست رسمی دارویی از سوی پزشکان
معاون طرح و برنامه سازمان غذا و دارو مطرح کرد تاکید بر عدم تجویز داروهای خارج از فهرست رسمی دارویی از سوی پزشکان معاون طرح و برنامه سازمان غذا و دارو با تاکید بر لزوم تعاملات فراارگانی درخصوص عدم تجویز داروهای خارج از فهرست رسمی دارویی کشور گفت تهیه این دسته از داروها در توانچرا چشم پزشکان لیزیک نمی کنند؟
چرا چشم پزشکان لیزیک نمی کنند اگر عمل لیزر و لیزیک عمل خوب و کاملا پذیرفته شده و بدون عارضه ای است چرا اکثر پزشکان و چشم پزشکان واپتومتریست ها هنوز از عینک استفاده می کنند تاهمین دو سه دهه پیش عینکی بودن از باید های مهم ژست های روشنفکری به حساب می آمد همه اقشار مهم وتحصیل کردهچرا چشم پزشکان چشمشمان را لیزیک نمیکنند؟
چرا چشم پزشکان چشمشمان را لیزیک نمیکنند اگر عمل لیزر و لیزیک عمل خوب و کاملاً پذیرفته شده و بدون عارضهای است چرا بیشتر پزشکان و چشم پزشکان واپتومتریستها هنوز از عینک استفاده میکنند آخرین نیوز تاهمین دو سه دهه پیش عینکی بودن از باید های مهم ژست های روشنفکری به حساب می آمداز آمار بالای دوپینگ و صدور کارتهای جعلی سربازی تا ایجاد پردیس ورزشی پایتخت
سهشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۴ ۵۳ اعضای شورای شهر با حضور وزیر ورزش و جوانان در صحن علنی پیشنهاداتی را در خصوص بهبود و ارتقاء وضعیت ورزشی در شهر ارائه کردند به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا صبح امروز در جلسه دویست و بیست و ششم شورای شهر تهران وزیر ورزش و جوانانکارگردان معروف طنز در تور GEM TV افتاد؟!
کارگردان معروف طنز در تور GEM TV افتاد شایعات مربوط به سفر مجدد خود به خارج از کشور با هدف کارگردانی سریالی دیگر را برای شبکه Gem تأئید کرده است به ویژه آنکه چکامه چمن ماه از بازیگران مهاجرت کرده با آی دی خود این تصویر را لایک کرده است سایت بانی فیلم معی شد شایعات مربوططرح تحول درآمد پزشکان متخصص
طرح تحول درآمد پزشکان متخصصحسین باقرلو 16 آبان 94تاریخ انتشار چهارشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۲ ۰۳ اندکی پس از آغاز گام اول طرح تحول نظام سلامت مسئولین وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی «واقعی نبودن تعرفههای پزشکی» را به عنوان عامل اصلی بسیاری از مشکلات نظام سلامت-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها