محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830326393
گروههای علمی و تخصصی شبکههای اجتماعی هم سطحی نگرند
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: گروههای علمی و تخصصی شبکههای اجتماعی هم سطحی نگرند
نظرسنجي مركز پژوهش و سنجش افكار رسانه ملي نشان ميدهد درصد اعتماد به اخبار تلويزيون ۶۱ درصد و اخبار صدا ۶۲ درصد است و كمترين اعتماد به اخبار شبكههاي اجتماعي و موبايلي با ۲۷ درصد و شبكههاي ماهوارهاي با ۲۹ درصد است
نویسنده : بهنام صدقي
نظرسنجي مركز پژوهش و سنجش افكار رسانه ملي نشان ميدهد درصد اعتماد به اخبار تلويزيون ۶۱ درصد و اخبار صدا ۶۲ درصد است و كمترين اعتماد به اخبار شبكههاي اجتماعي و موبايلي با ۲۷ درصد و شبكههاي ماهوارهاي با ۲۹ درصد است. حتي طبق آنچه در نظرسنجي انجام شده، توسط مركز پژوهش و سنجش رسانه ملي آورده شده است و در آن نشان ميدهد كه ۷۳ درصد مردم به شبكههاي اجتماعي و اخباري كه در آن منتشر ميشود بياعتنا هستند. در حقيقت بيشتر مطالب ارائه شده و اخبار در حال گردش در تلگرام و ديگر شبكههاي اجتماعي داراي محتوايي كاذب بوده يا در موارد غيراخلاقي استفاده بالايي دارند و همين طور دست به دست ميچرخند كه اين موارد از جمله خطرات و آسيبهاي اين شبكهها بر جامعه و اهالي آن است. محتوا و هدف اصلي اين شبكهها نيز در راستا و موازي با شبكههاي ماهوارهاي پيش ميرود و در حال تأثيرگذاري عميق بر ساختارهاي ذهني جامعه و افراد جامعه است.
از لحاظ اجتماعي شاهد جا افتادن برخي مقولههاي فرهنگي و فكري در بخشی از خانوادهها، كودكان و نوجوانان هستيم. مثلاً جا انداختن روابط آزاد و خارج از چارچوب خانواده يا ايجاد ذهنيت متضاد با فرهنگ ايراني و اسلامي و گسترش روابط آزاد در ميان جوانان جامعه. تمامي اين جريانها به طور مستقيم تأثير نهايي خود را بر روي كانون گرم خانواده و افكار و ذهنيت مردم ميگذارد و اكثر آنها منفي و متضاد با فرهنگ ما هستند. حتي اين شبكهها به نوعي با نقشهايي كه ايفا ميكنند باعث بيعلاقگي و دلزدگي جوانان از ازدواج و تشكيل خانواده و همچنين كاهش اعتماد مردم به اخبار رسانهها ميشود.
پريناز مهرابي، روانشناس و كارشناس فرهنگي در اين خصوص ميگويد: امروزه در هر مقولهاي كه سرك كشيده و نيمنگاهي به آن مياندازيم شاهد بحث در رابطه با شبكههاي اجتماعي و شكلگيري ارتباطهاي جديد توسط اين گونه ابزارها هستيم. ابزارهاي ارتباط جمعي پيشرفته كه ديگر آه از نهاد خانوادهها بلند كردهاند. وقتي به درد دل اعضاي خانوادهها گوش ميدهيم، نظارهگر اظهار ناراحتي و نگراني آنها در مورد افزايش ارتباطهاي اينترنتي و درگيري آنها با شبكههاي مختلف اجتماعي هستيم.
آسيبهاي شبكههاي مجازي
وي در ادامه ميگويد: اثراتي كه شبكههاي مجازي همچون تلگرام، فيسبوك، لاين، اينستاگرام، تانگو، ويچت، واتسآپ و... بر روي روند تحصيلي، افكار ذهني، شخصيت، هويت افرد، باورها و عقايد مردم دارد فوقالعاده حائز اهميت است. عدهاي از والدين نيز از آن طرف بام افتادهاند و خودشان بيشتر از فرزندانشان درگير گذراندن وقت خود با ابزار ارتباطي و شبكههاي اجتماعي شدهاند. بدين معني كه والدين نيز گرايش و تمايل زيادي براي گذراندن وقت با دوستان اجتماعي و جديد خود دارند. دوستاني با هويتها و طرز تفكرهاي متفاوت كه حتي ذرهاي شناخت بر روي روحيات و افكار يكديگر ندارند. در واقع بسياري از اين روابط مجازي تبعات متفاوت و در برخي از مواقع دردسرهاي بيشماري را براي فرد در پي دارد. گاهي حتي ميتواند باعث افزايش و سوء استفاده از افكار و احساسات فرد شده و مشكلات يا وابستگيهايي را در زندگي شخصي و خانوادگي او به وجود آورد.
تاريخچه شكلگيري شبكههاي اجتماعي
به گفته مهرابي، اگر امروزه بخواهيم مروري بر روند و تاريخچه شكلگيري شبكههاي اجتماعي داشته باشيم، ميبينيم كه براي نخستين بار مفهوم شبكههاي اجتماعي در سال ۱۹۶۰ در دانشگاه ايلينوي ايالت متحده مطرح و بر روي آن تحقيقات و سرمايهگذاريهاي زيادي انجام شد. حتي مسئول شكلگيري شبكه ارتباطي تلگرام يك فرد روسيتبار است كه در آلمان سكونت دارد. از سال ۲۰۰۱ به بعد شبكههاي اجتماعي با قالب متفاوت و پيشرفته و متنوعتر شروع به فعاليت و ساخت برنامههاي مختلف كردند. امروزه حتي شاهد تبليغات وسيع در حوزههاي متفاوت و برنامهريزيهاي وسيعي براي افزايش فروش برخي محصولات و به خصوص در حوزه شركتهاي تجاري و تبليغاتي هستيم.
اطلاعات سطحي در گروههاي شبكههاي مجازي
اين كارشناس معتقد است اعتماد اجتماعي افراد جامعه خود نوعي سرمايه اجتماعي محسوب ميشود و در توسعه و پيشرفت افراد جامعه و روبط عاطفي و بين فردي آنها اثر بسزايي دارد به گونهاي كه ميتوان گفت جوانان جامعه مهمترين سرمايه اجتماع هستند. قشري كه اين روزها بسيار وابسته و درگير جذابيت و كاربرد بالاي اين شبكهها در زندگي روزمره خود هستند اما اعتمادي به اين اخبار و شبكهها ندارند.
در حقيقت بيشتر درگير و وابسته به رنگ و لعاب اين گروهها بوده و تمايل به وقتگذراني در آنها دارند. حتي شايد گاهي براي به دست آوردن رضايت از خود و كاهش عذاب وجدان براي وقت زيادي كه درگير اين جور وسايل و ابزارها ميكنند، براي خود توجيهاتي به وجود بياورند. توجيهاتي از اين قبيل كه من در گروههاي علمي، روانشناسي و جامعهشناسي و... فعاليت ميكنم اما متأسفانه معمولاً اطلاعاتي كه در بسياري از اين گروهها پخش ميشود، اطلاعاتي سطحي است و با يك جستوجوي ساده در اينترنت يا خواندن يك كتاب به دست ميآيد و لزومي به عضويت در اين شبكهها و خواندن بسياري از مطالب بدون منبع يا ناقص نيست.
از بين بردن حيا و عفاف در جامعه
مهرابي در ادامه اظهار ميكند: آثار مخرب اين شبكهها اين است كه با حالت غرق شدگي كه در افراد ايجاد كرده و قدرت جذب بالايي كه دارند، بخش زيادي از ساعاتي را كه ميتوانستيد در كانون گرم خانواده مشغول بهبود روابط خانوادگي خود، مطالعه و كتاب خواندن يا پرداختن به ورزش و... باشيد اما متأسفانه زمان طلايي دوران شكوفايي و رشد شما تلف شده و به جاي آن معتاد به وقتگذراني و وابستگي بيهوده به اين شبكهها، بيهدفي در زندگي، كار و تحصيل ميشويد.
از ديگر اثرات اين شبكهها تلاش و برنامهريزي آنان براي از بين بردن حيا و عفاف در جامعه و حتي تشويق افراد به گذاشتن انواع عكسهاي خصوصي و خانوادگي با پوششهاي متنوع است كه به نوعي فرد با دستان خودش ديگران را وارد زندگي خود ميكند.
در نهايت هم شاهد اثرگذاري مخرب اين شبكه بر شكلگيري هويت اجتماعي و معنوي در افراد هستيم. زيرا اين شبكهها با تبليغاتي كه انجام ميدهند بر روي باور فرد از زندگي و جامعه اثرگذار بوده و ميتوانند گرايش افراد را به سمت سبك زندگي خيالي همراه با خوشيها و خندههاي كاذب بكشند، در حالي كه فرد در زندگي واقعي خيلي از اين لذتها و خوشيهاي موقتي را كسب نميكند. زماني كه اين تفاوت و ناهماهنگي بين باورها و تصورات فرد و ذهنيت وي از نظر ديني و اعتقادي و فرهنگي و... پيش ميآيد، ممكن است در هويت افراد تزلزل، آشوب و نااميدي ايجاد كرده و فرد در پيدا كردن ابعاد هويت خود با بحران روبهرو شود.
تأثير شبكههاي اجتماعي بر افراد جامعه
به اعتقاد اين كارشناس، به دليل دروغها، اخبار كاذب و چشم و همچشمي كه افراد در اين نوع ارتباط ميبينند ميتوان به وضوح شاهد تنفر و انزجار جامعه از اين نوع اخبار در تلگرام و اينستاگرام و فيسبوك و... باشيم. مثل همين حادثه و شايعه اخير كه در بيمارستان امام خميني اصفهان رخ داد و حتي ابتدا در شبكههاي اجتماعي عنوان شد كه براي يك دختر بچه اين اتفاق افتاده، در صورتي كه جنسيت او پسر بود! بسياري از اين شايعات هستند كه براي سوءاستفاده از احساسات مردم شكل گرفته و اطلاعات درستي به ما نميدهند.
اضطراب و عدم رضايت از زندگي
وي در خاتمه تأكيد ميكند: حوادث و اخبار نادرستی از اين دست قطعاً منجر به شكلگيري احساس اضطراب و نااميدي و عدم رضايت و شادكامي از زندگي ميشود. از جمله معضلهاي ديگري كه ميتواند براي افراد پيش بيايد، وابستگي افراد به تماشاي سايتها، عكسها و فيلمهاي مخرب يا حتي گاهي اوقات رقابت بيشتر آنها بر سر عضو شدن در انواع شبكههاي جديد و در نهايت به پوچي و بيهدفي رسيدن تفكر، تصميمگيري و اختيار افراد جامعه است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]
صفحات پیشنهادی
فرجام شبکههای اجتماعی؛ ماندنی یا رفتنی؟
فرجام شبکههای اجتماعی چه خواهد بود و دست روزگار چه سرنوشت و عاقبتی را برایشان رقم خواهد زد یک سیر قهقهرایی را در پیش گرفته و به زوال خواهند رفت یا بیش از پیش جان گرفته و بر ضریب نفوذشان در جامعه افزوده خواهد شد در این میان آتیه رسانههای رسمی از روزنامهها و جراید گرفته تا سمعاون سازمان قضایی نیروهای مسلح خبر داد افزایش پروندههای کیفری با موضوع شبکههای اجتماعی و فضای مجازی
معاون سازمان قضایی نیروهای مسلح خبر دادافزایش پروندههای کیفری با موضوع شبکههای اجتماعی و فضای مجازیمعاون سازمان قضایی نیروهای مسلح از افزایش پروندههای کیفری با موضوعات شبکههای اجتماعی و فضای مجازی به دنبال عملیاتی شدن پروژه نفوذ فرهنگی دشمن در سالهای اخیر خبر داد به گزارش خحضور نمایندگان مجلس در شبکههای اجتماعی
حضور نمایندگان مجلس در شبکههای اجتماعی روز نو در حالی پیشتر هر شبکه اجتماعی به محض ظهور با مخالفت عدهای و در نهایت فیلتر آن در داخل ایران مواجه میشد این روزها با رشد عددی کیفی شبکههای اجتماعی و نیز در دسترس بودن آنها از طریق گوشیهای هوشمند تلفن همراه و اتصال به اینترنت ادر همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا مطرح شد نگاه علمی و تخصصی به آلودگی هوا به جای نگاه سیاسی
در همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا مطرح شدنگاه علمی و تخصصی به آلودگی هوا به جای نگاه سیاسیمعاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی شریف از پیوستن سازمان حفاظت محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی تهران به همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا برای اولین بار خبر داد و تاکید کرد که بهچهره ها در شبکههای اجتماعی (204)
چهره ها در شبکههای اجتماعی 204 در روزگاری که جامعه مجازی و شبکه های اجتماعی یکی از ارکان اصلی ارتباط افراد با یکدیگر شده است ستارگان و چهره های هر جامعه ای نیز این صفحات را برای ارتباط بهتر با طرفداران خود و مردم انتخاب کرده اند چهره های جامعه ما نیز از این قضیه مستثنی نیستنشوخیهای جالب شبکههای اجتماعی (211)
شوخیهای جالب شبکههای اجتماعی 211 نوشته های طنزِ حاصل ذهن خلاق هموطنان ایرانی از ابتدای پیدایش SMS و ایمیل تا به امروز در شبکههای اجتماعی نظیر توئیتر وایبر لاین واتس آپ تلگرام و حضور همیشگی و پررنگی داشته و دارند برترین ها نوشته های طنزِ حاصل ذهن خلاق هموطنان ایرانآیا باید با شبکههای اجتماعی جنگید؟
نقش سواد رسانهای در بهرهگیری از فضای مجازی آیا باید با شبکههای اجتماعی جنگید فضای مجازی به عنوان یکی از تاثیرگذارترین رسانههای عصر حاضر شناخه میشود با فرهنگ سازی و مدیریت در این حوزه میتوان ضمن کاهش تاثیرات مخرب آن از کارکردهای مفیدی که دارد بهره برد به گزارش فرهنگ نیچهره ها در شبکههای اجتماعی (202)
چهره ها در شبکههای اجتماعی 202 در روزگاری که جامعه مجازی و شبکه های اجتماعی یکی از ارکان اصلی ارتباط افراد با یکدیگر شده است ستارگان و چهره های هر جامعه ای نیز این صفحات را برای ارتباط بهتر با طرفداران خود و مردم انتخاب کرده اند چهره های جامعه ما نیز از این قضیه مستثنی نیستن۲۱دی؛ دومین نشست تخصصی «مناسک دینی و علوم اجتماعی؛ با تمرکز بر عاشورا»
دومین نشست تخصصی مناسک دینی و علوم اجتماعی با تمرکز بر عاشورا توسط مرکز رصد دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار می شود به گزارش خبرگزاری تسنیم در این نشست دکتر سیدمحسن فاطمی فوق دکترای روانشناسی دانشگاه هاروارد به ارائه بحث با عنوان بررسی پارادایم عاشورا و آثار انساننقش سواد رسانهای در بهرهگیری از فضای مجازی/ آیا باید با شبکههای اجتماعی جنگید؟!
نقش سواد رسانهای در بهرهگیری از فضای مجازی آیا باید با شبکههای اجتماعی جنگید فضای مجازی به عنوان یکی از تاثیرگذارترین رسانههای عصر حاضر شناخه میشود با فرهنگ سازی و مدیریت در این حوزه میتوان ضمن کاهش تاثیرات مخرب آن از کارکردهای مفیدی که دارد بهره برد به گزارش گروه فضا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها