واضح آرشیو وب فارسی:فارس: محسن پرویز:
جشنواره داستان انقلاب فرصتی برای بهبود ضعفهای نویسندگان است
داور هشتمین جشنواره داستان انقلاب، وجود جشنواره های ادبی را در به وجود آوردن فضایی برای اشتراک گذاشتن نظرات سایر هنرمندان و بهبود ضعفهای نویسندگان جوان تأثیرگذار دانست.
به گزارش خبرگزاری فارس، محسن پرویز داور بخش بزرگسال هشتمین جشنواره داستان انقلاب آثار بخش رمان را باکیفیت تر از بخش داستان کوتاه خواند و گفت: من الحیث المجموع آثاری که در این دوره ارزیابی شده است در مقایسه با سه دوره گذشته که داور بودم هم از نظر تعداد آثار رسیده و هم از نظر کیفیت قابل قبول تر بودند.
وی در خصوص روند داوری آثار و هماهنگی تیم داوری هم این طور گفت: آثار این جشنواره در دو مرحله پالایش شد یکی انتخاب اولیه یا بازخوانی آثار که بسیاری از آنها که اصول اولیه را رعایت نکرده بودند در همین مرحله کنار گذاشته شدند و در مرحله بعدی انتخاب اصلی آثار توسط بنده و دو داور دیگر انجام شد که در مجموع راضی بخش بود.
وی ادامه داد: در مجموع باید برای نحوۀ انتخاب ها و اتفاق نظری که در ارزیابی آراء وجود داشت نمرۀ قابل قبولی در نظر گرفت و اگر هم اختلاف نظر و حساسیتی وجود داشت در خصوص تعیین رتبه های برتر بود که بعداً هیچ گونه حرف و حدیثی توسط هنرمندان دیگر پیش نیاید.
این نویسنده کشور با بیان اینکه در داستان نویسی باید نحوۀ پرداخت و نثر آن متناسب با هم باشد، اظهار داشت: نویسنده باید همواره رابطه ای منطقی میان نثر و سوژه داستان خود برقرار کند تا مخاطب در خواندن آن دچار مشکل نشود و راحت تر قادر به ارتباط با آن باشد.
رئیس پیشین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، استقبال مخاطبان از ژانرادبیات انقلاب را دارای فراز و نشیب هایی توصیف کرد و گفت: در دوره ای شاهد تولید آثاری هستیم که نه تنها در محافل ادبی بلکه در میان جامعه و مردم عادی هم با اسقتبال روبرو می شوند و این آثار به نوعی جزو آثار ادبی نوظهور هستند که بر پایۀ خیال پردازی نویسنده نیستند بلکه بر مبنای بازپروری خاطرات نویسنده های آن ها نوشته می شود.
پرویز امکان ارسال آثار غیر چاپی به جشنواره داستان انقلاب را یکی از ویژگی های آن به شمار آورد وخاطرنشان کرد: در جشنواره های دیگر ادبی نویسنده باید حتماً اثر خود را چاپ کنند تا مجوز شرکت در جشنواره را بدست آورد در صورتیکه جشنواره داستان انقلاب با فراهم آوردن این موقعیت می تواند زمینه را برای جذب نویسندگان جوانی که تمایل به منتشر شدن اثر خود در فضایی را دارند، فراهم کند.
وی در خصوص وجود و مزیت این جشنواره های ادبی بیان کرد: نویسنده ها باید یاد بگیرند تا اثر خود را در معرض نظر دیگران قرار دهند تا اشکالات شان را بشناسند واز این نظر جشنواره ها می توانند در به وجود آوردن فضایی برای اشتراک گذاشتن نظرات سایر هنرمندان و بهیبود ضعف های نویسندگان جوان تأثیرگذار باشد.
گفتنیست طی حکمی از سوی مصطفی جمشیدی دبیر علمی جشنواره داستان انقلاب، منیژه آرمین، حسین فتاحی و محسن پرویز به عنوان داوران بخش رمان و داستان کوتاه بزرگسال هشتمین جشنواره داستان انقلاب معرفی شدند.
پرویز در کارنامه هنری خود چهار دوره معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، ریاست هیئت موسس انجمن قلم ایران و همچنین معاونت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران را داشته است.
94/10/21 - 14:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]