تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827455830




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازگشت مافياي درياخواري به سواحل شمالي كشور


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بازگشت مافياي درياخواري به سواحل شمالي كشور
«هر دم از اين باغ بري مي‌رسد»! اين روزها زبان حال محيط زيست كشور بايد باشد، چراكه هر روز بلايي تازه بر سر مواهب و منابع طبيعي كشور هوار مي‌شود.
نویسنده : علی خدایی بیجاری 

بازگشت مافياي درياخواري به سواحل شمالي كشور
«هر دم از اين باغ بري مي‌رسد»! اين روزها زبان حال محيط زيست كشور بايد باشد، چراكه هر روز بلايي تازه بر سر مواهب و منابع طبيعي كشور هوار مي‌شود. در اين ميان عكس سرعت حلزوني متوليان قانون، قانون‌شكنان با سرعتي برق‌آسا- مثال مرض «خوره»- مواهب خداداد كشور را مي‌خورند و بر رخسار عروس‌وار و زيبايي‌هاي بي‌بديل اين آب و خاك زخمي زشت و ننگي ابدي مي‌نشانند! حالا كه خاك و املاك ديگر پاسخگوي حرص و ولع ويژه‌خواران و زياده‌خواهان نيست، دوباره به دريا زده‌اند تا با وقاحتي به نام «درياخواري» عطش زياده‌خواهي‌هاي خود را فرو نشانند!
ظهور پديده درياخواري به چند سال گذشته بر‌مي‌گردد، اما به واسطه نظارت‌هايي كه در ادوار مختلف بر سواحل كشور اعمال مي‌شد، بحث درياخواري مدتي مسكوت ماند، اما بنا به واكنش‌هاي برخي از دستگاه‌ها، گويا پديده درياخواري (كه به نظر مي‌رسد اقدامي سازماندهي شده از سوي مافياي ويژه‌خواري باشد)، دوباره در شهرهاي ساحلي شمال كشور در حال تكاپو و فعاليت است و اين برخلاف ادعاي مسئولان استانداري مازندران است، چراكه علي نبيان، معاون هماهنگي امور عمراني استانداري مازندران در 15 آبان ماه سال جاري با بيان اينكه مسئولان قوه قضائيه، نيروي انتظامي و دستگاه‌هاي امنيتي استان با همكاري يكديگر برنامه‌هاي گسترده‌اي براي ريشه‌كن كردن اين معضل(درياخواري) در دستور كار دارند، تصريح كرده بود كه بازديد لحظه به لحظه از مناطق مختلف، يكي از اقدامات مسئولان انتظامي استان است و در رابطه با مناطق دريايي، تخريب اسكله‌ها و سازه‌هاي بدون مجوز را پيش گرفته‌ايم، چراكه همت دولت و استانداري بر اين است كه ريشه اين تخلفات برچيده شود.
اما با گذشت67 روز از اظهار نظرعلي نبيان، روز گذشته شهرام فداكار، معاون دفتر سواحل و تالاب‌هاي ساحلي سازمان حفاظت محيط زيست از وجود تصرفات در عرصه ساحلي خط كرانه درياي خزر خبر داده و اعلام كرده بود كه كميته‌هايي با حضور قوه قضائيه و دادستاني كل كشور، سازمان بازرسي، سازمان بنادر و... به موضوع جلوگيري از تصرفات دريايي ورود كرده‌اند.
با اين احوال تضاد در دو اظهارنظر فوق، گوياي اين است كه به واسطه ضعف در امر نظارت و پايش كه مهم‌ترين بخش امر پيشگيري از تخلفاتي چون درياخواري، زمين‌خواري، جنگل‌خواري و... است، تخلف در حوزه درياخواري صورت مي‌گيرد و نيت شوم ويژه‌خواران محقق مي‌شود. با اين وجود نمي‌توان تمام گناه ضعف و نقصان در امر پايش و نظارت را متوجه ناظران و پايش‌گران كرد، چراكه بر اساس وضعيت موجود؛ يكي از مهم‌ترين كاستي‌هاي دو سازمان اصلي متولي محيط زيست، كمبود نيروهاي محيط‌بان و جنگل‌بان است. بنابراين، انتظار پايش و نظارت تمام گستره‌هاي تحت حفاظت از سوي نيروهاي پايش‌گر، بالطبع منتفي است و راهكار مهمي كه مي‌توان با آن‌چنين ضعفي را حل و فصل نمود، همكاري و همياري آحاد مختلف مردم، در قالب مشاركت‌هاي مردمي است. ضمن آنكه امضاي تفاهمنامه همكاري بين سازمان محيط‌زيست و گارد ساحلي نيروي انتظامي به عنوان يك قدرت فراسازماني مي‌تواند در كاهش تخلفات نقش مهمي را ايفا كند. چرا كه برخورد پليس با برخورد محيط بانان بي‌ترديد بسيار متفاوت خواهد بود كه در نهايت منجر به امر پيشگيري از تخلف مي‌شود.
اما از آنجايي كه براي قانوني جلوه دادن زمين‌هاي استحصال شده از سوي درياخواران، بايد سندي قانوني صادر شود، نظارت بيشتر بر بنگاه‌هاي معاملاتي و سازمان اسناد و املاك شهرهاي كوچك ساحلي كه بالطبع در چنين شهرهايي روابط جاي ضوابط را مي‌گيرد، همچنين بازديد از زمين‌هاي مجاور دريا، كوه و جنگل از سوي بازرسان معتمد برخي از سازمان‌ها مي‌تواند در كاهش تخلفات دريا‌خواري و موارد مشابه نقش مهمي را ايفا كند.  ضمن آنكه رسيدگي به اين معضل نيازمند همكاري ساير نهاد‌هاي دولتي نيز هست و بايد اقداماتي فرااستاني براي جلوگيري از آن صورت پذيرد، چراكه اين امر افزون بر نابودي محيط‌زيست كشور، ساير منافع ملي را نيز تهديد مي‌كند.



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن