تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هرگاه صبح مى‏شد پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله دست نوازش بر سر فرزندان و نوه هاى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845445343




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معرفی الگوهای عملی اقتصاد مقاومتی/۲۰ ناله از بیکاری با وجو زمین و آب در کشور/ رزمنده تخریب چی دیروز تولید کننده امروز


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معرفی الگوهای عملی اقتصاد مقاومتی/۲۰
ناله از بیکاری با وجو زمین و آب در کشور/ رزمنده تخریب چی دیروز تولید کننده امروز
یک رزمنده مجاهد و تخریب چی دفاع مقدس امروز به تولید کننده قارچ تبدیل شده و سنگر دفاع از کشور را به تولید تغییر داده است.

خبرگزاری فارس: ناله از بیکاری با وجو زمین و آب در کشور/ رزمنده تخریب چی دیروز تولید کننده امروز



به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سازمان بسیج سازندگی، اویس زکی خانی درباره نحوه ورودش به عرصه تولید و اقتصاد مقاومتی می گوید: "خوب که نگاه می کنم، می بینم ما رزمنده ها چیزی را که امروز به اقتصاد مقاومتی معروف شده در همان دوره جنگ تحمیلی اجرا می کردیم. یعنی از همان موقع هر وقت زمین مناسب و آب کافی پیدا می کردیم، کنار جبهه صیفی جات می کاشتیم و محصول را بین رزمنده ها توزیع می کردیم. مثلا زمانی که فرمانده گردان تخریب لشگر 40 بودم، به همراه بچه های گردان زمین را شخم زدیم و هندوانه و گوجه فرنگی کاشتیم." پرورش قارچ از جمله عرصه های تولیدی است که به دلیل مزیت های خاص خود، همواره توجه بسیاری از علاقمندان به تولید را جلب کرده است. در این میان میزان قابل توجهی از پرورش دهندگان قارچ معتقدند بازار مصرف این ماده خوراکی بسیار ، محدود است و سود چندانی دست آن ها را نمی گیرد. آن ها معتقدند عرصه پرورش قارچ در کشور اشباع شده است. ایران در حال حاضر با تولید نزدیک به 100 هزار تن قارچ در سال، پنجمین تولید کننده بزرگ این محصول در جهان است.

در نقطه مقابل اما دیدگاه دیگری نیز وجود دارد. تولیدکنندگان موفق قارچ معتقدند تولید این محصول در شهرهایی که ماهیت توریستی دارند یا نوع زندگی مردم در آن ها به گونه ای است که میل بیشتری به استفاده از رستوران ها و مصرف غذاهای فست فودی وجود دارد، قارچ محصولی پرتقاضا محسوب می شود و با قیمت خوبی به فروش می رسد. در واقع توجیه اقتصادی عرصه پرورش قارچ رابطه مستقیمی دارد با میزان رستوران های شهر و میل مردم به استفاده از غذاهای فوری، به ویژه که این روزها ذائقه مردم به سوی مصرف انواع ساندویچ ها با قارچ و پنیر سوق یافته است.

اویس زکی خانی از جمله پرورش دهندگان موفق قارچ در استان البرز است. او که بازنشسته است، در روستای ارنگه واقع در کیلومتر 18 جاده کرج چالوس زمینی به مساحت 4 هزار مترمربع در اختیار دارد. اویس زکی خانی جانباز شیمیایی است و بیش از 90 ماه در جبهه های حق علیه باطل از ایران اسلامی دفاع کرده است. 
او درباره نحوه ورودش به عرصه تولید و اقتصاد مقاومتی می گوید: "خوب که نگاه می کنم، می بینم ما رزمنده ها چیزی را که امروز به اقتصاد مقاومتی معروف شده در همان دوره جنگ اجرا می کردیم. یعنی از همان موقع هر وقت زمین مناسب و آب کافی پیدا می کردیم، کنار جبهه صیفی جات می کاشتیم و محصول را بین رزمنده ها توزیع می کردیم. مثلا زمانی که فرمانده گردان تخریب لشگر 40 بودم، به همراه بچه های گردان زمین را شخم زدیم و هندوانه و گوجه فرنگی کاشتیم."

اویس زکی خانی می افزاید: "کار دیگری که انجام می دادیم جمع آوری سیم مفتول، پوکه توپ و چاشنی بود. این ها را جمع می کردیم و در حصیرآباد اهواز می فروختیم. در زمان جنگ چون پولی برای هزینه های جاریمان نداشتیم، با استفاده از درآمد حاصل از فروش چیزهایی که گفتم رسیدگی بیشتری به رزمنده ها می کردیم. یعنی در حین جنگیدن با دشمن هم کار تولید و کشاورزی را انجام می دادیم و هم با استفاده از فلزات بی استفاده درآمدزایی می کردیم."
اویس زکی خانی در عملیات های کربلای 1 تا 5 و والفجر مقدماتی تا والفجر 8 حضور داشته و بیشتر مواقع در نقش تخریبچی ظاهر شده است. او در 18 سالگی به صورت داوطلبانه راهی جبهه شده و پس از شهادت فرمانده اش ناصر ایمانی، با همسر شهید ازدواج و فرزندش محمد مهدی را به فرزند خواندگی می پذیرد. 

او درباره فعالیت هایش در عرصه پرورش قارچ می گوید: "در حال حاضر در فضایی به وسعت 750 متر مربع قارچ پرورش می دهم. در این فضا می توان سالانه 50 تن قارچ تولید کرد که ارزش آن 250 میلیون تومان و سود خالص حاصل از آن حداقل 50 میلیون تومان است. وقتی رهبر انقلاب سخن از جنگ اقتصادی و اهمیت کارآفرینی به میان آوردند، با وجود اینکه نیاز مالی نداشتم با راهنمایی بسیج سازندگی فورا دست به کار تولید و کشاورزی شدم."

اویس زکی خانی در زمین پدری اش علاوه بر پرورش قارچ، پرورش غاز و تولید ازگیل را به همراه خانواده اش دنبال می کند و برای 5 نفر نیز اشتغالزایی کرده است. این فعال اقتصاد مقاومتی می گوید: "یک تعاونی با عضویت 550 نفر از روستائیان ارنگه راه اندازی کرده ایم که هدف آن تقویت تولید کشاورزی محصولات روستا، احداث کارگاه های تولیدی و اشتغالزایی است. هدف ما این است که مردم را دوباره به روستای ارنگه بازگردانیم، کار نشد ندارد."

او می افزاید: "ناصر ایمانی در حالی به شهادت رسید که عکس محمد مهدی را در دستش گرفته بود. در عملیات والفجر 8 پس از مجروحیت با عامل شیمیایی، 1 ماه نابینا شدم. ما اینطور نجنگیدیم که 27 سال بعد دست هایمان را در عرصه اقتصاد جلوی دشمن به علامت تسلیم بالا ببریم. چندی پیش رهبر انقلاب به هیات دولت فرمودند که ستاد اقتصاد مقاومتی کافی نیست، فرماندهی تشکیل دهید. این سخن اهمیت جنگ اقتصادی را نشان می دهد."

این فعال اقتصادی خاطر نشان می کند: "روستا محور اقتصاد مقاومتی است. باید برگردیم به روستا، لااقل بازنشسته هایی مثل من که می توانند در زمین هایشان کار تولید و کشاورزی را پی بگیرند. در شهر که چیزی نمی شود تولید کرد، اگر قرار باشد اقتصاد مقاومتی در شهر پیاده شود تبلورش می شود صرفه جویی در مصرف انواع انرژی ها. اما تولید عملا فقط در روستا ممکن است. من فکر می کنم مدرنیته بسیاری از ما را به وادی غفلت انداخته. سبک زندگی بومی مان را فراموش کرده ایم. هم زمین داریم، هم آب و هم تاسیسات زیربنایی اما از بی کاری ناله می کنیم! خنده دار نیست؟"

94/10/20 - 14:16





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن