واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: فضای واقعی و مجازی پدیده نوین در خانوادههای امروزی
اعتیاد و طلاق را میتوان به عنوان یکی از آسیبهای نگران کننده احتمالی در حوزه زنان و خانواده بر شمرد.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در حال حاضر اعتیاد و طلاق به عنوان دو پدیده شوم اجتماعی محسوب میشوند که سلامت جسم و روح خانوادههای ایرانی را نشانه رفتهاند.
اعتیاد یکی از آسیبهای نگران کننده اجتماعی است که با پایین آمدن سن آن به ویژه در بین دختران و پسران بسیار رواج پیدا کرده است.
با تغییر الگوی مصرف انواع مخدر مانند سیگار، شیشه و دیگر مواد امروزه شاهد پر رنگ تر شدن و گسترش آن در بین جوانان هستیم.
طلاق به عنوان یکی از پیامدهای ناگوار و تلخ زندگی که امنیت، آرامش و بنیان خانواده را تهدید کرده و در این فرآیند اغلب فرزندان را به عنوان نخستین قربانی از بین خواهد برد.
بر اساس آمارهای موجود در مورد آسیبهای اجتماعی مانند اعتیاد و طلاق در وضعیت مطلوبی به سر نمیبریم به طوری که از هر 3 ازدواج یکی به طلاق میانجامد و همچنین آمارهای اعتیاد نیز هر روز رو به افزایش است و تاکنون بالغ بر 5/2 میلیون نفر حداقل آمار موجود است.
*انحرافات اخلاقی و بیکاری منشاء از هم پاشیدگی خانوادهها
بیکاری، مشکلات اشتغال گذاری سریالهای ماهوارهای و به خصوص وجود کانالهای غیر اخلاقی تلگرام همه از عواملی هستند که به طور نا محسوس در فرهنگ جامعه مشکلات اساسی ایجاد کرده که ماحصل آن بی اعتمادی اعضای خانواده نسبت به یکدیگر است به ویژه این که بیشترین آمار و درصد طلاق در 5 سال اول زندگی اتفاق میافتد.
در حال حاضر یکی از اهداف شبکههای مجازی و به ویژه کانالهای مستهجن و غیر اخلاقی تلگرام، متزلزل کردن و متلاشی کردن ارکان خانوادهها است.
افرادی که با راه اندازی این کانالها و به اشتراک گذاشتن فیلمهای غیر اخلاقی، باعث از بین بردن اعتماد میشوند و در جهت بالا بردن سطح توقعات زوجها از یکدیگر تشویق و ترغیب رواج دادن ارتباطهای خارج از عرف و ساختار خانواده قدم بر میدارند و در نهایت فرو پاشی یک خانواده و انحراف اخلاقی فرزندان را شاهد میشویم این که هر کدام از زوجین در ساعاتی که در خانه هستند تنها با در دست داشتن یک گوشی و لپ تاب، به جای ارتباط کلامی و همدلی با هم تنها راه ارتباط عاطفیشان به وسایل مجازی معطوف میشود که به مرور زمان، سردی و طلاق عاطفی را در پی خواهد داشت.
*تحقق یک خانواده یک خانواده پایدار
با توجه به این که بیش از 50 درصد معتادان به مواد مخدر از متاهلین هستند بنابراین وجود پدر معتاد در خانواده به عنوان سرپرست مهمترین آسیبها را متوجه زن و کودک می کند که تنها باید با حمایتهای صورت گرفته از سوی دولت برای حل معضل اعتیاد به ویژه در حوزه زنان و خانوادهها، سازمانهای متولی باید سیاستهایی را اتخاذ کنند.
شهین دخت مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در این باره میگوید: در پی تحقق یک خانواده سالم و پایدار به عنوان یکی از اهداف معاونت امور زنان و خانواده تنها با آسیب شناسی انجام خواهد شد که در این خصوص تفاهم نامههایی با دستگاه و وزارتخانهها ذیربط امضا شده است.
با توجه به این که در امور اعتیاد و طلاق که هر کدام دلیلی بر رخ دادن دیگری است به ویژه در مورد زنان و خانواده باید به عنوان مسئله مهم و اساسی مشارکت و همکاری دیگر بخشها و سازمانها را طلب کرد تا با آموزش و مهارتهای زندگی ایجاد توسعه و رسیدن به اشتغال پایدار در کاهش آسیبهای اجتماعی گام برداشته و برای زنان و خانوادههای ایرانی برنامههایی در نظر گرفته شود که دیگر شاهد از هم پاشیدگی خانوادهها و قربانی شدن فرزندان نباشیم.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
۱۹ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]