واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رسانه در هفته گذشته؛
جشنواره مطبوعات کودک کلید خورد/ پایان «یالثارات» پس از ۲۱ سال
شناسهٔ خبر: 3018880 - پنجشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۱
فرهنگ > رسانه
پایان انتشار هفتهنامه «یالثارات» پس از ۲۱ سال فعالیت، رونمایی از ۱۲ جلد کتاب «سواد رسانهای» و آغاز دوازدهمین جشنواره مطبوعات کودک با معرفی دبیر آن، اخبار مهم حوزه رسانه در هفته گذشته بود. خبرگزاری مهر- گروه فرهنگ: مرور اخبار مهم حوزه رسانه را در هفتهای که گذشت با نگاهی به رأی هیأت نظارت بر مطبوعات در خصوص هفتهنامه «یالثارات» آغاز میکنیم. این هیأت صبح دوشنبه هفته جاری و با حضور اکثریت اعضا تشکیل جلسه داد و با استناد به تبصره ٢ ماده ٦ قانون مطبوعات، پروانه هفتهنامه «یالثارات» را لغو کرد. در این تبصره بعد از ذکر موارد مشمول حقوق عمومی و خصوصی که جرم محسوب میشوند، آمده است: متخلف از موارد مندرج دراين ماده مستوجب مجازاتهای مقرر درماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامي خواهد بود و درصورت اصرار مستوجب تشديد مجازات و لغو پروانه است. همچنین سخنگوی وزارت ارشاد ساعاتی پس از جلسه هیئت نظارت بر مطبوعات در نشست خبری خود ضمن تاکید بر اینکه هیئت نظارت بر مطبوعات یک شورای فرادستگاهی است که اعضای آن را نمایندگانی از هر سه قوه و همچنین برخی از نهادهای دیگر مانند دانشگاهها و حوزههای علمیه تشکیل میدهند، گفت: هیئت نظارت بر مطبوعات در جلسه امروز بر این مسئله که نشریه «یالثارات» اصرار بر تخلف داشته است، اجماع داشتند و با اکثریت آراء، رای به لغو پروانه آن دادند. حسین نوشآبادی افزود: این نشریه در سال ۹۲ هم از سوی هیئت نظارت بر مطبوعات توقیف شده بود و پس از بررسی پرونده آن در دادگاه و انتشار مجدد، سه بار دیگر هم از این هیئت تذکر کتبی و شفاهی دریافت کرده بود و در سال ۹۳ هم افتراها و توهینهایی را به مسئولان و مقامات کشور نسبت داده بود که من از بیان این افتراها اجتناب میکنم. در همین رابطه دبیر شورای اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده، در اظهار نظری تصمیم هیئت نظارت بر مطبوعات را بی ارتباط با توهین به شهیندخت مولاوردی معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری ندانست. زهرا بهرام نژاد با اشاره به مطالب منتشر شده در هفتهنامه یالثارات در خصوص معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: براساس قانون هرگونه توهین و افترا به مقامات و مسئولان دولتی جرم است. مسئولان وزارت ارشاد و هیات نظارت بر مطبوعات به طور مستمر محتوای مطبوعات را کنترل می کنند و اگر با موارد نقض قانون برخورد کنند، به طور حتم اقدام می کنند که در مورد نشریه مذکور نیز بی شک مطالب منتشر شده مورد بررسی قرار گرفته است.
دبیر شورای اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه شکایت حقوقی شهیندخت مولاوردی از یالثارات به قوت خود باقی است، ادامه داد: این شکایت به طور مجزا از سوی معاون حقوقی رئیس جمهور در حال پیگیری است. پیشتر هم الهام امین زاده معاون حقوقی رئیس جمهور از پیگیری موضوع هفته نامه ثالثارات در دولت خبر داد و گفت: شهیندخت مولاوردی نامه ای برای من نوشت و تمامی مدارک را ارائه کردند و ما در حال بررسی هستیم که بعد از نتیجه شکایت کنیم. محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضاییه هم چندی پیش در خصوص اینکه معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از مطلب منتشر شده در نشریات یالثارات شکایتی کرده باشد، اظهار بیاطلاعی کرده و در عین حال گفته بود: هرگونه توهین به افراد جرم است. هیچکس به هیچ شخص حقیقی و حقوقی حق توهین ندارد. آزادی بیان مستلزم توهین نیست، اگر توهینی شود و در قانون موارد آن پیش بینی شده است مدعی العموم میتواند پیگیری کند. مدیرمسئول یالثارات: توهین نکردیم، واقعیتها را گفتیم در همین حال، مدیرمسئول هفتهنامه «یا لثارات» در واکنش به لغو مجوز شدن این هفتهنامه گفت: تطبیق اتهام ما با ماده ۶ قانون مطبوعات ناروا است و البته از کمطاقتی روحانی در مقابل منتقدان مشخص بود چنین عکسالعملی از سوی دولت رخ میدهد. عبدالحمید محتشم با بیان اینکه هنوز حکمی به ما ابلاغ نشده است ولی خبر آن را شنیدهایم، گفت: در مطلبی که درباره خانم ملاوردی منتشر شد، هیچ توهینی صورت نگرفته است و فقط واقعیات و عملکرد ایشان بیان شده است. کسانی که در هیئت نظارت بر مطبوعات به لغو مجوز «یالثارات» رای دادهاند، دولتی بودند و افراد غیردولتی هیئت نظارت که در اقلیت هستند، چنین نظری نداشتند. محتشم با بیان اینکه از کمطاقتی آقای روحانی در مقابل منتقدان مشخص بود که دولت چنین عکسالعملی را نشان میدهد، به ذکر برخی از فعالیتهای معاونت امور زنان ریاست جمهوری پرداخت و گفت: بردن کارشناسان معاونت زنان به کشور فنلاند که مهد فمنیستهای جهان است یکی از فعالیتهای غیرقابل دفاع این معاونت است که در گزارش ما به آن پرداخته شد. مدیرمسئول هفتهنامه «یا لثارات» ادامه داد: یکی دیگر از فعالیتهای غیر قابل دفاع معاونت زنان ریاست جمهوری امضای تفاهمنامهای با صندوق جمعیت سازمان ملل است که اهداف کارهای استعماری دارد و همین امر موجب شد تا کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ورود کند و از این اقدام شکایت کند. خانم ملاوردی روندی که منجر به پیری جمعیت و جلوگیری از بارداری زنان شد و در دولت سازندگی اول آغاز شد را با امضای تفاهمنامه با صندوق جمعیت سازمان ملل دوباره احیا کرده است. رونمایی از مجموعه «سواد رسانهای» اما بشنوید از مراسم رونمایی از مجموعه کتابهای «سواد رسانهای» که با حضور جمعی از استادان ارتباطات در نگارستان شهر در تهران برگزار شد. این مجموعه ۱۲ جلدی کتابهای با حضور سعیدرضا عاملی استاد گروه ارتباطات دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و عضو شورای عالی فضای مجازی، حمیدرضا آیت اللهی استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی و همچنین اسماعیل رمضانی سرپرست گروه نویسندگان این مجموعه در محل نگارستان شهر واقع در بوستان گفتگو برگزار شد.
یونس شکر خواه استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران و روزنامهنگار پیشکسوت و باسسابقه نیز از مدعوین این مراسم بود که مطابق اعلام مسئولان این نشست به دلیل عود کردن بیماری میگرن نتوانست به این مراسم بیاید. مجموعه کتابهای سواد رسانهای شامل یک کتاب عمومی در این زمینه و ۱۱ کتاب اختصاصی در حوزههای مختلف رسانه است که با رویکردی کاربردی و کارگاهی برای جوانان، دانشجویان و دانش آموزان توسط ۱۱ روزنامه نگار و دانش آموخته علوم ارتباطات تالیف شدهاند. مهمترین ویژگی این مجموعه کتابها ساده و همه فهم بودن و وجود رویکرد آموزشی در آنهاست. استفاده از زبان ساده، مثالهای روزآمد، گرافیک متفاوت، درس محور بودن و وجود تمرین در پایان هر بخش این مجموعه کتاب را به ابزاری کاربردی برای آموزش البفای سواد رسانه ای تبدیل کرده است. تبلیغات، بازیهای رایانهای، رادیو، شبکههای اجتماعی، موبایل، خبرگزاریها، مطبوعات، سینما، تلویزیون، عکس و اینترنت ۱۱ عنوان کتابهای اختصاصی این مجموعه هستند. این کتابها توسط انتشارات فهم به بازار عرضه شده اند. اسماعیل رمضانی، مژگان فراهانی، فاطمه نوریراد، سیداحمد عسکری، روح الله رجایی، طاهره خیرخواه، علیرضا خسروی، آوات رضانیا، کمیل سهیلی، علیرضا رحمانی و محسن امین نویسندگان این مجموعه ۱۲ جلدی هستند. حجت الاسلام و المسلمین سعیدرضا عاملی استاد علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران و عضو شورایعالی فضای مجازی در این مراسم، «فرامحلی شدن همزمان» را بزرگترین چالش بزرگ قرن بیستویکم دانست و بر لزوم ارتقا سواد رسانهای میان شهروندان در جوامعی مانند ایران تاکید کرد. آغاز دوازدهمین جشنواره مطبوعات کودک و نوجوان در هفتهای که گذشت، دوازدهمین جشنواره مطبوعات کودک و نوجوان هم با معرفی دبیر آن، کلید خورد. بر این اساس، جواد محقق به عنوان دبیر و حمید پیرهادی به عنوان دبیر اجرایی این جشنواره منصوب شدند. علیرضا حاجیانزاده مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حکمی که برای محقق صادر کرده، از وی خواسته است تا در تمامی مراحل داوری آثار و برگزاری جشنواره، همهی امور را با دقت تمام و با نگاهی جامع - که تنوع سلیقهها نیز در آن لحاظ شده باشد - پیش ببرد.
وی اظهار امیدواری کرده تا محقق با تکیه بر سوابق دبیری دورههای پیشین همین جشنواره، بیش از پیش حرکت در مسیر تحقق اهداف اصلی جشنواره را مدنظر داشته باشد. البته زمان برگزاری این جشنواره هنوز مشخص نشده است اما داوری آثار جشنواره از مدتی قبل آغاز شده و همچنان ادامه دارد. بر اساس این گزارش در حکم دیگری از سوی معاون تولید کانون، حمید پیرهادی به عنوان دبیر اجرایی دوازدهمین جشنواره مطبوعات کودک و نوجوان منصوب شد. مناف یحییپور در این حکم بر هماهنگی پیرهادی با دبیر جشنواره و برنامهریزی مناسب برای انجام امور اجرایی مراحل داوری، نمایشگاه، بخشهای جنبی و مراسم پایانی تاکید کرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]