واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: انتخاب باشماست!//ميخ صد تومانی كه شايد برای لوكس سواران چند ميليون آب بخورد
در چند سال اخير زورگيران در نهايت احترام با تهديد يك ميخ و ايجاد خطي عميق بر روي ماشين لوكس سؤاران ، يا دريافت هزينه هاي گزاف حق انتخاب را به آن ها واگذار كرده اند.
به گزارش خبرنگار حوزه حوادث گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران جوان زورگيري؛ همه ي ما با شنيدن اين كلمه اولين چيزي كه به ذهنمان خطور مي كند افرادي قدرتمند و با چهره اي عجيب و غريب است كه معمولا با يك موتورسيكلت و سلاح سرد قصد دارند أشخاص را مورد آزار و اذيت قرار داده و وسيله اي آرزشمند را با ضرب و زور از آن ها دريافت كنند.
أما اين روزها و با پيشرفت تكنولوژي گويا اين افراد نيز خود را با اين شرايط وفق داده و شيوه اي نوين براي كار و كاسبي خود ابداع كرده اند.
با روش إبداعي جديد،اين افراد بدون درگيري و تنها با يك تهديد خشك و خالي شخص را مجبور مي كنند تا آنچه را كه با خود به همراه دارد و البته آرزشمند است با زبان خوش به آنها تحويل دهد.
كاهش اعتماد اجتماعي نتيجه افزايش زورگيري در جوامع
زورگيري عامل كاهش اعتماد اجتماعي است كه موجب افزايش اضطراب و بياعتمادي در جامعه ميشود.
زورگيري مفهومي است كه براساس آن افرادي به زور و اجبار اموال مردم را ميگيرند.
قتل، ضرب و جرح از جمله پيامدهاي زورگيري است، با توجه به اينكه زورگير به سلاح سرد نيز مجهز است.
جعفر باي جامعه شناس در خصوص ريشه هاي اين پديده مي گويد:"منشاء اصلي پديده زورگيري موضوعات اقتصادي و پايين بودن اخلاق اجتماعي است.
وي افزود:در برخي از موارد نيز زورگير به دليل بيماري يا رفتار ساديسمي دست به زورگيري ميزند به طوري كه تنها هدف آن آزار و اذيت ديگران است.
اين جامعه شناس بيان كرد: زيادهطلبي و زياده خواهي از جمله مشكلات اساسي در جامعه است به طوري كه برخي افراد كه توانايي رسيدن به آمال و آرزوهاي خود را ندارند تصميم ميگيرند از راههاي خلاف همچون زورگيري از دسترنج ديگران به زيادهخواهيهاي خود برسند.
انتخاب با شماست !!
اين روش زورگيري كه اين روزها باب شده است بيشتر مواقع براي لوكس سؤاران مورد استفاده قرار مي گيرد.
پسران و دختران جواني كه با ماشين هاي آخرين سيستم خود در خيابان هاي شهر جولان مي دهند و به طور ناگهاني در پشت چراغ هاي قرمز طعمه افراد زور گير قرار مي گيرند.
افراد زورگير دقيقا زماني كه چراغ هاي راهنمايي و رانندگي قرمز مي شوند پشت شيشه ماشين هاي مدل بالا ايستاده و آن ها را تهديد مي كنند كه يا گوشي و كيف پول خود را تحويل مي دهند و يا ماشين آخرين سيستمشان با يك ميخ ١٠٠ توماني يك صدمه ي چند ده هزار توماني مي بيند.
وقتي كه پشت چراغ قرمز خيابان نيايش منتظر سبز شدن چراغ بودم شخصي كه اصلا چهره اش به افراد زورگير شبيه نبود با چند ضربه به شيشه ماشين من را متوجه حضور خود كرد و زماني كه شيشه ماشين را پايين كشيدم وي با تهديد يك عدد ميخ كه در دست داشت گفت تصميم با خودت است و تا قبل از سبز شدن چراغ بايد جواب من را داده باشي يا گوشي موبايل و گردنبند گردنت را به من تحويل مي دهي و يا من با اين ميخ كه همراه خود دارم يك خط قشنگ روي ماشينت يادگاري مي گذرام كه يه خسارت چند ميليوني به ماشين قشنگت وارد شه اين اظهارات ،بخشي از سخنان امير علي ٣٢ بود.
وي ادامه داد: البته براي من كه آن لحظه واقعا شوك بزرگي نصيبم شده بود تصميم گرفتن خيلي سخت بود اما از آنجا كه بيمه بدنه ماشين ندارم تصميم گرفتم پول زوري كه آن شخص طلب كرده بود پرداخت و هرچه سريع تر از شر حضورش خلاص شؤم به همين منظور خيلي سريع و قبل از سبز شدن چراغ راهنمايي تلفن همراه و گردنبندم را به او تحويل دادم و وي با خنده ميخي را كه در دست داشت به من داد و گفت اين ميخ را كه نزديك ٥ ميليون برايت آب خورده به يادگار نگه دار و پس از چند ثانيه از نقطه ديد من دور و محو شد.
زورگيري در كدام مناطق بيشتر اتفاق مي افتد؟
وقوع جرايمي مانند زورگويي در جامعه امنيت اجتماعي را از بين ميبرد و اين مسأله از بين رفتن اعتماد در بين افراد جامعه را با خود به همراه دارد.
چرا كه در جامعهاي كه مردم نسبت به همشريان خود احساس مسئوليت كمتري داشته باشند جرايمي به اين شكل كه با خشونت و تهديد همراه هستند به خودي خود افزايش پيدا مي كنند.
قاضي حميد سليماني فرد از شعبه ششم دادياري دادسراي جنايي مرکز در باره عوامل مرتبط با زورگيري مي گويد: اصولاً سرقت مقرون به آزار در مناطق کم برخوردار بيشتر روي مي دهد.
وي در خصوص ميانگين سن افرادي که دست به اين جرم مي زنند بيان كرد:اين سن را مي توان بين17 تا 25 سال برآورد كرد و بيشتر آنان نيز براي اينکه جرأت يابند، موادمخدر شيشه مصرف مي کنند.
سليماني فرد گفت: مشکلات اقتصادي و بيکاري جوانان در رشد سرقتهاي مقرون به آزار بسيار تأثيرگذار است.
وي در خصوص مجازات زورگيران اظهارداشت : ماده 652 قانون مجازات اسلامي مجازاتهاي لازم را در اين ارتباط پيش بيني کرده است، اما تا زماني که مشکلات رفع نشود حتي تشديد مجازاتها بازدارندگي لازم و مؤثر را ندارد.
اما با تمام مطالبي كه در بالا ذكر شد يك سوال أساسي در ذهن ما پيدا و رشد كرد مبني بر اين كه با توجه به نصب و وجود دوربين هاي مخفي بر سر چهارراه ها چرا مسئولان مربوطه در زمان مشاهده چنين دزدي هايي در روز روشن و آن هم در مقابل ديد همگان جلوگيري به عمل نمي آورند؟؟
۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]