واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: پزشکان ایرانی برای بیماران کم وقت می گذارند
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: زمان ویزیت پزشکان در کشور بین ۹ تا ۱۰ دقیقه و حتی کمتر است در حالی که در کشورهای خارجی این زمان بین ۱۵ تا ۱۸ دقیقه است.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفت: اجرای برنامه های آموزش بیمار و خودمراقبتی تا ۲۰ درصد از هزینه ها در سیستم درمانی کشور را کاهش می دهد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر عبدالرحمن رستمیان افزود: هر یک دلار سرمایه گذاری در آموزش بیمار ، پنج دلار سود دارد.
وی خاطرنشان کرد: در سیاست های ما ، پیشگیری بر درمان به علت اثربخشی بیشتر، اولویت دارد ؛ اجرای نظام جامع خود مراقبتی در کشور موجب می شود که بیماریابی ها در کشور به موقع انجام شود و این امر نیز منجر به برنامه ریزی های بهتر برای درمان خواهد شد.
وی تصریح کرد: گلایه ما از نظام سلامت ، نبود برنامه جامع آموزش بیمار در کشور است؛ این برنامه جامع در سال ۸۴ در برنامه های درمانی ، دیده شد اما بطور کامل اجرا نشود؛ برنامه های خودمراقبتی در طرح تحول سلامت دیده شده اما زمان زیادی طول می کشد تا به جایگاه اصلی خود برسد.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: تلاش می کنیم تا ۳۰ درصد بودجه های خود را به بهداشت و پیشگیری اختصاص دهیم .
رستمیان در پاسخ به کمبود پرستاران برای آموزش به بیماران نیز افزود: باید به ازای هر یک پزشک، ۳ تا پنج پرستار استخدام می شد اما این کار را نکردیم و ضعف ما است اما ظرفیت پذیرش پرستار به تدریج افزایش پیدا خواهد کرد، به نظر می رسد این کار هفت سال طول می کشد. باید برنامه ای برای جذب و ماندگاری پرستارها در سیستم سلامت برای آموزش به بیماران، لحاظ شود.
وی ادامه داد: آموزش به بیمار یک کار گروهی است و متخصصان این امر باید به زبان ساده با بیماران صحبت کنند.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: زمان ویزیت پزشکان در کشور بین ۹ تا ۱۰ دقیقه و حتی کمتر است در حالی که در کشورهای خارجی این زمان بین ۱۵ تا ۱۸ دقیقه است.
رستمیان افزود: این امر به علت مراجعه زیاد بیماران به متخصصان و فوق تخصص ها به خاطر نبود سیستم ارجاع است؛ یکی از دلایل هزینه های زیاد سلامت، نبود سیستم ارجاع در کشور است.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: مردم باید در خصوص بیماری ها به ویژه بیماری های مزمن اطلاعات کافی برای مراقبت از خود داشته باشند اما چون این اطلاعات را ندارند دچار عوارض بیماری می شوند.
رستمیان افزود: اکنون شرایط به گونه ای شده که بیماران هنگامی که دچار عارضه می شوند به پزشک مراجعه می کنند و ما به جای درمان بیماری ، عوارض بیماری را درمان می کنیم.
وی خاطرنشان کرد: خودمراقبتی یکی از شاخص های بین المللی سلامت کشورها به شمار می رود و در برخی کشورها ، بیماران را مجبور می کنند که در کلاس های آموزشی شرکت کنند اما این آموزش ها در ایران وجود ندارد.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: هر بیمار مبتلا به بیماری های مزمن، هر سه ماه یک بار باید ویزیت شود اما معلوم نیست اگر در این سه ماه سووالی داشته باشد باید به کجا مراجعه کند بنابراین اطلاعات اشتباهی در خصوص بیماری خود از همسایه ها یا آشنایان می گیرد بنابراین لازم است که برنامه جامع خودمراقبتی در کشور و به ویژه از سنین کودکی در آموزش و پرورش اجرا شود.
رستمیان افزود: کمبودهای زیادی در خصوص آموزش جامع همگانی خودمراقبتی در کشور وجود دارد و هرچند کارهای پراکنده ای در این زمینه انجام شده اما مدون نیست.
چهارمین کنگره ملی خود مراقبتی و اولین جشنواره آموزش بیمار ۳۰ دی و اول و دوم بهمن ۹۴ در بیمارستان امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۸ - ۱۵ دی ۱۳۹۴ - 05 January 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]