تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به نيازمند كمك مالى كند و با مردم منصفانه رفتار نمايد چنين كسى مؤمن حقيقى اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829379918




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا مردم «ویکی پدیا» را مسخره می کنند؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چرا مردم «ویکی پدیا» را مسخره می کنند؟




ویکی پدیا دانشنامه است با قید آزاد، همه ما می توانیم آنجا بنویسم، درباره هر چیزی، از توپ فوتبال تا بزمجه زرد خال دار تا برندگان نوبل فیزیک یا روستایی در کویر؛ اما این ماجرا، چگونه به تفکر ما و شناخت مغالطات کمک می کند؟





مجله روشن - اکبر موسوی: بسیاری از مغالطات – نه همه شان – برخاسته از احساسات هستند. ترس، دوست داشتن، تنفر، ارعاب و ... فکر را به انحراف می کشانند. در معنایی عام هر چیزی مسیر درست فکر کردن را منحرف کند، مغالطه است. آشنایی با مغالطات، هم فکر را از مغالطه دور می کند و هم با اشتباهات در دستدلال های دیگران آشنا می کند. تنها کاربرد آشنایی با مغالطات، فهم مغالطه دیگران نیست. این آشنایی به سامان دادن به تفکر خودمان نیز کمک می کند. آشنایی با مغالطات، صرفا برای مطالعات آکادمیک، خواندن کتاب و مقالات مغالطات نیست.

پیشنهاد مجرب، منفعت آور برای خود و دیگران برای اجتناب از مغالطات و در نتیجه شناختن مغالطات دیگران و فریب نخوردن در برابر بسیاری از استدلال های مغالطه گونه «ویکی پدیا» نویسی است.

ویکی پدیا دانشنامه است با قید آزاد، همه ما می توانیم آنجا بنویسم، درباره هر چیزی، از توپ فوتبال تا بزمجه زرد خال دار تا برندگان نوبل فیزیک یا روستایی در کویر؛ اما این ماجرا، چگونه به تفکر ما و شناخت مغالطات کمک می کند؟

دانش نامه نویسی قواعدی دارد. چند قاعده ساده را رعایت کنیم، شبیه جوشانده آویشن مادربزرگ معجزه می کند.


چرا مردم «ویکی پدیا» را مسخره می کنند؟



قانون اول: هر چیزی باید منبع معتبر داشته باشد. من اگر چیزی شنیده باشم و مطمئن هم باشم که درست است، اما هیچ منبع معتبری برایش پیدا نکنم، نمی توان آنجا بنویسمش. یادم نرود منبع معتبر هر منبعی نیست.

قانون دوم: کلمات باید خنثی باشند. هیچ ارزش مثبت یا منفی در گزارش ما نباشد. من نمی توانم بنویسم: «آن دانشمند فرزانه و بی همتا و اسوه همه عالمان در جواب آن نادان بی سواد گفت...». این جمله در دانش نامه تبدیل می شود به «الف در پاسخ ب گفت».

قانون سوم: قضاوت نکنید. مگر می شود؟ شاید در واقع نشود، بی طرف بود اما در دانش نامه باید بی طرف بود. قضاوت را کنار گذاشت. قضاوت همیشه اینگونه نیست که من طرفدار این رأی هستم. گاهی در لابلای کلمات پنهان است: «در دوئل هر دو تیر خوردند. روح جان آرام از تنش پر کشید و خون سالیوان دشت را کثیف کرد.»

همین سه قانون را درباره اش فکر کنیم. قوانین بیشتر و محدودیت های بیشتری برای نوشتن در یک دانش نامه هست. کلمات ما باید پیراسته باشد. سترده از قضاوت و احساسات و کلمات دارای بار ارزشی.

ما گزارشی می نویسیم که باید بی طرفانه باشد. هر چیزی که رنگ طرفداری یا ضدیت دارد، باید از کلمات زدود. وقتی کلمات پیراسته باشند. ما با گزارشی مواجهیم که احساساتی ندارد که بتواند ما را فریب دهد. بسیاری از مطالعات و کج رفتن فکر به خاطر احساسات و قضاوت های واژگان است. کلمات خالی از احساسات و قضاوت ها، به سختی می توانند ما را مرعوب کنند.

ویکی پدیا، دانش نامه ای است که همه می توانیم بنویسیم. باید پیراسته و سترده از احساسات و قضاوت ها نوشت. پیراسته نویسی به ما کمک می کند. در مواجهه با ادعاها و گزارش ها آنها را پیراسته کنیم. پیراسته کردن جملات، ما را با دو عبارت از یک اتفاق مواجه می کند.

ویکی پدیا بنویسید، روزی 10 دقیقه یا حتی به اندازه یک توییت یا نوشتن یک جمله در شبکه های اجتماعی هم ه دانش کمک کرده اید و هم با پیراسته نویسی و پیراسته اندیشی آشنا خواهید شد. مغالطه نمی کنید و مغالطه ها را خواهید شناخت. حتی اگر به این مهارت دست نیافتید، به دانش کمک کرده اید. مسائل بسیاری هست که کسی آنها را در ویکی پدیا ثبت نمی کنید؛ از اتفاقات تاریخی تا آموزه های فلسفی تا شهرهایی که رود نیل ازشان می گذرد. بسیاری از اتفاقات روز را اگر کسی در مدخل مرتبط ثبت نکند، چند ماه بعد، هیچ کس یادش نمی آید. پس به خودتان و دانش کمک کنید.








تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سبک زندگی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن