تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى مردى به همسر خود نگاه كند و همسرش به او نگاه كند خداوند بديده رحمت به آنان نگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834182080




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتی بی‌قانونی، قانون می‌شود/ اعتیاد به «قانون گریزی» جامعه را تهدید می‌کند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: وقتی بی‌قانونی، قانون می‌شود/ اعتیاد به «قانون گریزی» جامعه را تهدید می‌کند
عبور از چراغ قرمز،عدم رعایت حق تقدم،عدم رعایت سرعت مجاز،پیگیری و انجام امور اداری بدون رعایت نوبت،نمونه هایی از مصادیق قانون گریزی محسوب می شود که عده ای از آن تحت عنوان زرنگی و تیزی یاد می کنند،اما در واقع امر چنین رفتارهایی،شکستن هنجارها و نظم جامعه محسوب می شود.

وقتی بی‌قانونی، قانون می‌شود/ اعتیاد به «قانون گریزی» جامعه را تهدید می‌کند
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،بارها و بارها شنیده شده که وجود یک قانون بد،بهتر از بی قانونی است،مضمون مذکور موید نقش و اهمیت وجود قانون در هر جامعه ای است.

به واقع این قانون است که مانع از بروز و شیوع بی نظمی و ناهنجاری می شود و شکستن یا گریز قواعد و ضوابط تعریف و طراحی شده قانون گریزی محسوب می شود.

اگرچه همواره عده ای در جامعه در مسیر قانون و ضوابط حرکت می کنند،اما هستند افراد یا گروه هایی که بی قانونی و زیرپاگذاشتن ضوابط برای آنها معمول و پذیرفتنی خواهد بود.

چه عامل یا عواملی در شیوع این پدیده موثر است و تحت چه شرایط و فرآیندی،عده ای به خود اجازه می دهند قانونی که هنجارساز و نظم پرور است را نادیده انگارند،در این گزارش این موضوع مورد واکاوی و بررسی قرار می گیرد.

** قانون گریز کیست و در چه جوامعی شایع می شود؟

کیومرث شرافتی،آسیب شناس اجتماعی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران در تشریح واژه قانون گریزی اظهار کرد:قانون گریز به فردی اطلاق می شود که از روش های ناهنجار و غیر رسمی،در جهت تحقق اهداف و تامین خواسته ها و مطالبات خویش اقدام می کند.

وی افزود:قانون گریزی و قانون شکنی در تمامی کشورها و جوامع اعم از توسعه یافته و در حال توسعه رخ می دهد اما تفاوت در شدت و ضعف آن است و در واقع می توان گفت کثرت قانون شکنی در جوامعی که از لحاظ فرهنگی و جامعه پذیری موفق تر عمل کرده اند،کمتر به چشم می خورد.

** نقش مهاجرت در قانون گریزی

شرافتی مهاجرت را یکی از عوامل موثر در قانون شکنی قلمداد می کند و در این خصوص با اشاره به تفاوت های فرهنگی و ارزشی،عنوان کرد:در شرایطی که فرد یا عده ای از یک فضا و جامعه ای پا به عرصه جامعه و کشوری دیگری می گذارند با تفاوت هایی مواجه می شوند که برخی از آنها برای فرد مهاجر هضم پذیر نیست.

این آسیب شناس اجتماعی گفت:با یک بررسی کلی مشاهده می شود عموما در جوامع و کشورهای مهاجرپذیر،بخش قابل توجهی از قانون شکنی ها از سوی افراد میهمان صورت می گیرد زیرا این افراد در محیط و بستری متفاوت رشد یافته اند که هنجارها و فرهنگ متفاوتی در آن حاکم بوده است.

وی افزود:این امر نه تنها در جابجایی و مهاجرت های کشوری،بلکه در مهاجرت های درون کشوری نیز مشاهده می شود و به عنوان  مثال سطح قانون شکنی و قانون گریزی در کلان شهرهایی که از نرخ مهاجرپذیری بالایی برخوردار هستند بیشتر به چشم می خورد.

شرافتی گفت:نکته حائز اهمیت دیگری که باید به آن توجه داشت موضوع خودکنترلی است که عموما در مناطق پرجمعیت که شناسایی دشوارتر و عنصر گمنامی  پررنگ تر است،ضریب بروز قانون شکنی نیز بیشتر به چشم می خورد.

وی افزود:در جامعه ای که فضیلت مداری رشد می یابد،قاعدتا افراد آن جامعه در هر کوی،برزن و منطقه ای خود را مجاب به رعایت قانون می پندارد،اما در شرایطی که آبرو مداری در اولویت قرار می گیرد،محیط های ناشناخته به عرصه و جولانگاهی برای قانون گریزی تبدیل می شود زیرا گمنامی بستری برای گرایش به تخلف را می سازد که خروجی آن ناهنجاری و نظم شکنی است.

**نقش پیچیدگی قانون در قانون گریزی

فاطمه حق گو،جامعه شناس و آسیب شناس اجتماعی،پیچیدگی ها و تفسیر دشوار و سخت فهم آن برای عموم مردم را یکی دیگز از علل قانون گریزی عنوان می کند.

وی افزود:برخی از قوانین با چنان پیچیدگی هایی همراه است که در واقع امر فهم آن با دشواری های خاصی همراه می شود و در این شرایط بطور طبیعی احتمال نادیده انگاشتن آن افزایش می یابد.

این جامعه شناس گفت:به تعبیر دیگر یکی از عوامل موثر در جلو گیری و پیشگیری از قانون گریزی معطوف به شفاف بودن و زدودن پیچیدگی ها و تفسیر های متفاوت و متعدد از قانون می شود.

حق گو افزود:نکته قابل توجه دیگر به قرابت و نزدیکی قانون با منافع عمومی و هنجارهای اجتماعی باز می گردد و در شرایطی که قانون در راستای مطالبات،فرهنگ و هنجار های عمومی حرکت نکند و قادر به تامین صحیح و اصولی آن نباشد،توجه به آن نیز کاهش می یابد و به تدریج کمرنگ می شود.

** پیامدهای قانون گریزی

شرافتی،بی نظمی،هرج و مرج،ضایع شدن حقوق اجتماعی و زیرسئوال رفتن هنجارهای حاکم بر عرف،فرهنگ و اخلاق در جامعه را از نمونه پیامدهای قانون شکنی عنوان می کند.

وی افزود:بطور یقین افراد جامعه،مطالبات،روحیات و نگرش یکسان و همسویی ندارند و تنوع و کثرت فرهنگی، فکری و دیدگاهی باعث بروز تعارضاتی می شود که در این وادی،قانون است که هنجار سازی می کند و همسویی و نظم را در میان تنوع و کثرت مورد اشاره ایجاد می کند.

این جامعه شناس عنوان کرد:در چنین شرایطی فهم این موضوع که رعایت قانون در نهایت و در دراز مدت تامین کننده منافع عمومی جامعه و حتی اشخاص خواهد بود می تواند به رعایت و حرکت در چارچوب های تعریف شده ضابطه مند و قانونمند کمک بسیاری کند.

**قانون شکنی چگونه مهار می شود؟

حق گو در تشریح روش های موثر در پیشگیری و جلوگیری از بروز قانون شکنی عنوان کرد:آموزش و پرورش  ونهاد تربیتی خانواده،دو عنصر مولفه اثرگذار در نظم پذیری و قانونمندی محسوب می شود.

وی افزود:جامعه پذیری و مدنیت و روحیه قانون محوری با آموزش و تربیت محقق می شود و هر آنچه در عرصه فرهنگی جامعه کار شود به همان میزان ضریب قانونمندی نیز تقویت خواهد شد.

حق گو عنوان کرد:در کنار موارد فرهنگی،قاطعیت در اجرا و اعمال قانون نیز عنصری اثرگذار است که می تواند عموم جامعه را به رعایت آن مجاب سازد.

این جامعه شناس یادآور شد:به تعبیر دیگر در شرایطی که فرد و یا گروهی که مترصد قانون شکنی هستند به این نتیجه برسند  که زیر پا گذاشتن قانون ریسک بالایی دارد و با هزینه ای سنگینی همراه می شود،طبیعتا قوه بازدارندگی و ایجابی آن نیز افزایش می یابد و می توان به رعایت قانون بیش از پیش امیدوار بود.




۱۴ دی ۱۳۹۴ - ۰۶:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن