واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز:این تحلیلگر مسائل اقتصادی ضمن اشاره به تعطیلی و آسیب دیدن خدمات رفاهی و شهری در آن دوران خاطرنشان کرد: ما مشاهده کردیم در زمانیکه برخی از عوامل اصلی فتنه به انجام اردوکشیهای خیابانی مشغول بودند مغازهدارها، کسبه خرد و حتی تولیدکنندگان، دچار مخاطراتی شده و در نهایت مشاهده کردیم که حقوق شهروندی بسیاری از مغازهداران و کسبه ها زیر سوال رفت و نهایتا هم کسی در آن زمان پاسخگوی دغدغههای آنها نبود.
به گزارش تراز ،دکتر ساسان شاه ویسی اقتصاددان و استاد دانشگاه در گفتگو با تراز درباره آثار اقتصادی فتنه 88 بر متغیرهای کلان اقتصادی کشور گفت: در اقتصاد ملی جمهوری اسلامی ایران هر از چند گاهی اتفاقات و جریانات پیرامون آن آثار وضعی خود را بر اقتصاد کشور گذاشته است. وی افزود: اولین و مهمترین اتفاق بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، بحث هشت سال دفاع مقدس بود که اقتصاد ملی ما را دچار چالشها و بحرانهای مالی بزرگی کرد اما به مرور زمان و با رویکردهای استقلالطلبی نه تنها توانستیم از این مرحله به سلامت عبور کنیم بلکه پیشرفت هایی در زمینه های مختلف نیز ایجاد شد.
شاه ویسی در ادامه درباره آثار این فتنه در اقتصاد ملی ایران اظهار داشت: با تحمیل این فتنه به کشور، فاکتورهایی مانند: ثبات، امنیت و اعتماد در قلمرو اقتصادی ما تهدید شد. ضمن اینکه بخش عمده ای از نهاد حاکمیت مجبور شدند دیدگاه ها، فرصت ها، عوامل، ابزارها و ظرفیتهای خود را به جای صرف در راه شکوفایی اقتصادی در حوزه دیگری استفاده کنند.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی ضمن اشاره به تعطیلی و آسیب دیدن خدمات رفاهی و شهری در آن دوران خاطرنشان کرد: ما مشاهده کردیم در زمانیکه برخی از عوامل اصلی فتنه به انجام اردوکشیهای خیابانی مشغول بودند مغازهدارها، کسبه خرد و حتی تولیدکنندگان، دچار مخاطراتی شده و در نهایت مشاهده کردیم که حقوق شهروندی بسیاری از مغازهداران و کسبه ها زیر سوال رفت و نهایتا هم کسی در آن زمان پاسخگوی دغدغههای آنها نبود.
وی با بیان اینکه تراز مالی سه ماهه اول سال 88 در تراز تجاری، بازرگانی، مالی و ارزی کشور برآیندهای مثبتی را نشان میدادند، اظهار کرد: نرخ رشد نقطه به نقطه این بازه زمانی نیز بالا بود و این شیب از تیرماه سال 88 تا حدود دیماه همین سال در یک دوره 6 تا 8 ماهه تحت تاثیر اقدامات عوامل فتنه و دیدگاهها و رویکردهای آنها در جامعه با شیب نزولی همراه شد.
شاه ویسی همچنین در خصوص خروج سرمایههای خارجی از کشورتحت تاثیر هیاهوهای عوامل فتنه افزود: در پی اتفاقاتی که برای جذب سرمایهگذار خارجی و نهایتا ظرفیت منابع خارجی به خصوص برای ده شرکت برتر ما صورت گرفته بود ، در پی اقداماتی که تحریمهای یکجانبه را برای کشور بوجود آورد به نظر میرسد باعث شد که بخشی از این سرمایهها از بازار سرمایه خارج شود . وی در خاتمه گفت: ضمن اینکه اتفاقات فتنه 88 دشمن را برای اعمال تحریم های ظالمانه اقتصادی بر علیه ملت ایران مصمم کرد.
زمانبندی انتشار: 9 دى 1394 - 08:38
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]