واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیر موسسه مردم نهاد نیما یوشیج مطرح کرد
مهجوریت نیمایوشیج در شهرش/ نیما یوشیج دغدغه مردم داشت
مدیر موسسه مردم نهاد فرهنگی هنری نیما یوشیج با اشاره به اینکه نیما به خوبی به مردم معرفی نشد، گفت: این شاعر و هنرمند برجسته کشور در شهرستان نور زادگاه خود نیز در مهجوریت بسر میبرد.
میثم زندی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ساری با اشاره به برگزاری مراسم شب نیما در سالروز وفات این شاعر در 11 دیماه درباره آغاز به کار موسسه مردم نهاد فرهنگی هنری نیما یوشیج اظهار کرد: این موسسه از هفت سال قبل با تشکیل جامعه مدنی هنرمندان مازندران شروع به کار کرد و در این مدت هنرمندان تلاش دارند که دیدگاههای نیمایی را گسترش دهند. وی تصریح کرد: نیما یوشیج یکی از قلههای هنر ایران در کنار فردوسی، سعدی، مولوی و حافظ است و تاثیر حضور نیما در ادبیات بیشتر از شعرا و عرفا قبلی است. مدیر موسسه فرهنگی هنری نیما یوشیج معتقد است که نیما فرسودگی و تحجر یکهزار ساله که در ادبیات ایران اسلامی نقش بسته بود را برهم زد و نگاه متفاوت و جدیدی را به هنر کشور اضافه کرد. ورود سبک جدید ادبیات وی با اشاره به اینکه نیما ادامه دهنده راه و روش شعرا و عرفا قبلی نبود، بلکه سبک جدیدی را وارد ادبیات ایران اسلامی کرد و به دنبال تولید و محتوا جدید بود،اضافه کرد: نیما تاریخ ادبیات را به دو قسمت قبل و بعد از خودش تبدیل کرد و بزرگان ادبیات اعتقاد دارند که اگر نیما در ادبیات ایران پا نمیگذاشت در حال حاضر برای محاوره با مشکلاتی مواجه میشدیم، در اصل نیما زبان ما را نیز تغییر داد و بنده معتقدم که نیما ساحت زبان و اندیشه را نیز با همدیگر تغییر داد.
وی با اعلام اینکه تغییراتی که نیما در ادبیات ایجاد کرد توسط همه اقشار مختلف قابل لمس است، تاکید کرد: اثرات هنری نیز در تاثیر اقدامات نیما یوشیج قرار گرفت و در زمان حیات خویش بسیاری از اندیشهها نو را ظهور و بروز داد. مدیر موسسه مردم نهاد فرهنگی هنری نیما یوشیج در ادامه افزود: نیما اندیشمندی بود که فرصت بیشتری برای بروز اندیشه خویش نداشت ولی به نسبت عمر خویش تغییرات زیادی در حوزه ادبیات، هنر و حتی در حوزه عرفان و اخلاق نیز ایجاد کرد. ظهور و بروز شیوه جدید ادبیات وی اضافه کرد: اقدامات نیما در بازیگری نیز بسیار قابل لمس است، نیما در بازیگری نظیر نداشت، بسیاری از رشتههای هنری بعد از نیما رو به رشد و ترقی رفت، نیما با وجود امکانات کم اندیشه خویش را با کاغذ و قلم به خوبی ترسیم کرد. زندی به نقش نیما در فرهنگ مازندران و حتی علوم سیاسی ایران نیز اشاره میکند و اضافه کرد: نیما به دلیل علاقمندی به عامه مردم، خودش را شاعر مردم میدانست و در برابر استبداد زمان خویش سعی داشت با فرهنگ و زبان شعر به مبارزه برخیزد و حتی در برابر استبداد پهلوی شعر گفت. مدیر موسسه مردم نهاد فرهنگی نیما یوشیج خاطرنشان کرد: در دوره استبداد پهلوی نیما با داشتن روحیه انقلابی اشعار آزادیخواهی سر میداد و اشعار نیما در حوزههای مختلف اجتماعی و سیاسی زمان قابل استفاده و استناد بود. لازمه معرفی بیشتر نیما وی با اعلام اینکه اگر قرار است در دورههای مختلف از فعالان انقلابی، سیاسی و اجتماعی تقدیر شود، در این زمینه ادامه داد: نیما یوشیج از جمله افرادی است که باید در این حوزهها هم مورد تقدیر قرار گیرد، نیما با وجود اثرات بسیار ارزنده در علوم سیاسی و فرهنگی در استان خودش مازندران مهجور و غریب است. زندی با بیان اینکه نیما حق بزرگی بر گردن مردم مازندران و ادبیات ایران دارد، گفت: نیما به خوبی به مردم معرفی نشد، نیاز است این فرد اثرگذار در حوزههای مختلف بیشتر شناسانده شود ولی در شهرستان نور محل زندگی این شاعر، هنرمند برجسته کشور تنها یک کته کبابی و یک آپاراتی به نام نیما است. مدیر موسسه مردم نهاد فرهنگی نیما یوشیج تاکید کرد: نیما باید دیده شود، اسامی خیابانها و میادین شهرها و حتی نماد مناسبی از نیما در همه شهرهای استان مازندران باید نصب شود، نیما به تنها گنجینه هنر و فرهنگ اصیل مازندران است باید مردم مازندران را متوجه اقدامات نیما کنیم. وی معتقد است به جهت اقدامات نیما یوشیج باید هفتهای یک بار برنامه برای نیما گذاشته شود، شب نشان نیما بهانهای است تا فرهنگ غنی که نیما به جا گذاشته را به خوبی معرفی کنیم و نیما یوشیج که عنصر قابل اتکا برای فرهنگ مازندران است را به خوبی معرفی کنیم.
طبریخوانان مازندارنی شعر نیمایی بخوانند زندی با اشاره به اینکه برای معرفی نیما باید فیلم ساخته شود، گفت: طبریخوانان مازندران شعر نیمایی را بخوانند، اگر نیما یوشیج نبود شعر طبری میمرد، نیما زبان طبری را زنده کرد، در حال حاضر زبان طبری نمیمیرد چون وی در مجموعه روجا شعر طبری را ثبت و ضبط کرد. مدیر موسسه مردم نهاد فرهنگی هنری نیما یوشیج با بیان اینکه نیما با وجود اینکه یک خانزاده بود اما رویکرد مردمی داشت و سعی میکرد به مردم نزدیک شود چون و درد و رنج مردم را داشت، تصریح کرد: استبداد ستیزی نیما باید ترویج شود، چرا که وی استبدادستیز «نوخواه» است که تمام هم و غم نیما کاهش رنج و مشکلات مردم بود. حضور هنرمندان در مراسم شب نیما وی در پایان با اعلام اینکه بسیاری از هنرمندان برجسته کشور در شب نیما کنار هم جمع میشوند، افزود: به دلیل مردمداری نیما در شب نیما کنار هم جمع میشوند تا دوباره برای مردمداری بیعت مجددی داشته باشند. به گزارش فارس، زندی پس از مشاهده دست نوشته شادروان جابر معافی سرپرست فقید خبرگزاری فارس در مازندران وی را خبرنگار مردمدار و خواند و بیان داشت: از نوشتههای این خبرنگار نیز مشخص است که وی نیز درد مردم داشت و نیماوار زندگی میکرد. انتهای پیام/86004/ح40
http://fna.ir/UMQAV
94/10/08 - 10:31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]