واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اختیاری در نطق میاندستور:
شایستهسالاری تنها اصل مورد تایید و تاکید در استخدامات در کشور باشد
نماینده زرتشتیان ایران در مجلس شورای اسلامی، گفت: شایسته سالاری باید تنها اصل مورد تایید و تاکید در استخدامات باشد.
به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس به نقل از خانه ملت، اسفندیار اختیاری کسنویه یزد نماینده اقلیت دینی زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی٬ در نشست علنی امروز (یکشنبه 6 دی ماه) مجلس شورای اسلامی٬ نطق میان دستور خود را قرائت کرد٬ که به شرح ذیل است:
در ابتدا درود می فرستم به فروهر پاک بزرگ پیام آور آریایی اشوزرتشت اسپنتمان که دیروز پنجم دی ماه، برابر با خور ایزد و دی ماه، سالروز درگذشت این وخشور بزرگ ایرانی بوده است. این روز را به تمامی همکیشانم و دوستداران این پیام آور بزرگ، آرامش باد می گویم. رهبر گرانقدر انقلاب در دیدار با نمایندگان زرتشتیان سراسر جهان در رابطه با زایش اشوزرتشت پیامبر، اینگونه فرمودند "مایه فخر و مباهات است که محل ولادت اولین پیامبر آسمانی جهان در ایران است". با این تاکید ارزشمند، جای بسی تعجب است که در تقویم رسمی کشور انواع مناسبت ها و روزها نوشته شده است اما با وجود مذاکرات، مکاتبات و پیگیری های متعدد، هنوز تاریخ زایش و درگذشت این پیامبر بزرگ در تقویم رسمی کشور ثبت نشده است. این مشکل برای ثبت جشن هایی همچون سده، مهرگان و تیرگان که جشن های بزرگ و ملی با مفهوم ایرانی است، نیز وجود دارد. لازم به ذکر است که جشن سده و جشن مهرگان با همکاری میراث فرهنگی و گردشگری در همین مدت مجلس، در فهرست آثار ملی ناملموس کشور به ثبت رسید. اقدامی مناسب و شایسته که توانسته است بخشی از فرهنگ و تاریخ این سرزمین بزرگ را پاسداری کند و اجازه ندهد کشورهایی که پیشینه فرهنگی ندارند، به آن دست درازی کرده و اینگونه داشته های ارزشمند را به نام خود مطرح کنند. ولی هنوز این سوال باقی است که چرا نباید این میراث های گرانبها، در روزنگار یا تقویم های خود ایرانیان وجود داشته باشد و چرا نباید رسانه ای که پسوند ملی را دارد به آن بپردازد. از رئیس صدا و سیما و وزارت ارشاد می خواهم که در این رابطه اقدام به جا و اثربخش انجام دهند.
نکته دیگر اینکه، یکی از باورهای پسندیده و مورد توجه ایرانیان از دیرباز، اعتقاد به داد و دهش و دستگیری از نیازمندان است که گهنبار، اشوداد و وقف نیز از آن جمله است. آیین هایی که ریشه در تاریخ چندهزارساله دارد. زرتشتیان نیز بر اساس آموزه های دینی خود از همان ابتدا به سنت پسندیده وقف توجه ویژه داشته اند و گواه آن بخش عمده ای از موقوفات استان های یزد، کرمان و بخش وسیعی از شرق تهران مشهور به قصرفیروزه است که توسط زرتشتیان وقف شده است. در رابطه با وقف و اهمیت آن، رهبر گرانقدر انقلاب در دیدار با مدیران سازمان اوقاف اینگونه تاکید کردند که مهمترین مسئله در وقف، اجرای عمل امینانه نسبت به موضوع وقف و امانتداری نسبت به وقفیات و ادای صحیح حق واقف در خصوص موقوفه اش است. حال سوال اصلی این است که آیا این موارد اجرا می شود؟ سازمان اوقاف و امور خیریه که مسئولیت اجرای این مهم را دارد، هنوز نسبت به اجرای درست و صحیح آن، بخصوص از طرف شخصیتهای حقوقی و نظامی به نتایج قابل قبولی نرسیده است. اجرا نشدن درست وقف نامه، حاصلی به غیر از دلسردی صاحبان وقف و خارج شدن موقوفات از دست متولیان نخواهد داشت. در همین جا از سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه می خواهم بنا به تاکید رهبر گرانقدر انقلاب، بدون هراس و با جدیت و قاطعیت بیشتری بر اجرای صحیح وقف نامه ها نظارت کنند، زیرا این یک سنت دینی و آیینی مهم است که نیازمند توجه ویژه و خاص است.
در همین راستا علاوه بر مسئله زمین های وقف، باید به مشکلات پدید آمده از سوی افرادی سودجو که اقدام به زمین خواری و تصرف عدوانی زمین هایی که دارای نیت نامه عام هستند نیز اشاره داشت. این چه اجرای قانونی است که این سودجویان و فرصت طلبان، به راحتی حق قانونی یک جامعه را با قانون شکنی تصاحب می کنند و همه افراد را درگیر کار اشتباه خود می سازند. چرا به تاکید ریاست قوه قضائیه، جناب آقای آیت ا... آملی لاریجانی مبنی بر برخورد سریع و قاطع با این افراد هنجار شکن، توجه کامل، خاص و ویژه نشده است. از ریاست قوه قضائیه خواستارم با قاطعیت، دستور بر اجرای کامل حکم خود داده تا تاثیر منفی اینگونه موارد از چهره کشور پاک گردد.
جناب آقای دکتر لاریجانی ریاست محترم مجلس، در دوره هشت ساله مجلس هشتم و نهم، اولین طرحی که توسط اینجانب و دیگر همکارانم نوشته و اعلام وصول شد، طرح اصلاح ماده 881 مکرر قانون مدنی بود. قانونی که اجرای آن، شان و منزلت انسانی ادیان مورد تایید در قانون اساسی را مورد تهدید قرار داده است. قانونی که اصلاحش مورد تایید چندین باره سران سه قوه، جامعه و موبدان نیز قرار گرفته است. اما مشخص نیست چرا با توجه به رایزنی های مختلف، جلسات متعدد، نشست های خاص و پیگیری های مستمر در طول عمر این هشت ساله، کمیسیون قضایی مجلس مطابق آیین نامه داخلی، این طرح را بررسی و به صحن علنی گزارش نکرده است و چرا اولین طرح وصول شده در دو دوره از مجلس، غیر از گفتار درمانی، اینگونه مورد بی مهری قرار گرفته است؟ جناب آقای دکتر لاریجانی با توجه به اینکه بخش اصلی و مهم روند به نتیجه رسیدن این موضوع به پیگیری جنابعالی در مقام ریاست مجلس هشتم و نهم بر می گردد، هر چه سریعتر این مهم پیگیری و به انجام برسد. زیرا قوانینی اینچنینی روح یکپارچگی را در میان ایرانیان خدشه دار می کند و بهانه به دست افرادی خاص می دهد.
امروز روز سوال از وزیر کار در رابطه با مشکل اشتغال بود، نکته مهم دیگر در این زمینه این است که شایسته سالاری تنها اصل مورد تایید و تاکید در استخدام و به کارگیری نیروهای متخصص کشور باید باشد تا بتوان به درستی و به حق از همه قابلیت های این سرزمین اهورایی برای پیشرفت آن بهره برد. نباید تفاوتی میان یک ایرانی مسلمان و غیرمسلمان در بکارگیری تخصص اش قائل بود اما در برخی مواقع اینگونه عمل نشده است. لذا از همه وزارتخانه ها و دستگاه های ذیربط می خواهم با برداشتن موانع و مشکلات در این مسیر و حذف برخورد سلیقه ای با بکارگیری افراد با تجربه و تحصیل کرده در جایگاه هایی درست، زمینه توسعه مشارکت ایرانیان غیرمسلمان را فراهم کنند.
در پایان آرزو دارم با اندیشه نیک، گفتار نیک و کردار نیک، با یکدیگر در راستای دوستی و برابری و سازندگی ایران بزرگ و عزیز بیش از پیش بکوشیم. انتهای پیام/
http://fna.ir/9QKZWB
94/10/06 - 14:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]