واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: توصیفات مرد شماره یک استقلال اسکاتلند پس از بازگشت از سفر به ایران
همه در ایران از مقامات و وزرا گرفته تا روحانیون حکومتی و پیشخدمتهای هتل اسپیناس (محل اقامت هیات اسکاتلندی) از نتایج و ماجرای رفراندوم اخیر در اسکاتلند برای جدایی از بریتانیا آگاه و مطلع بودند.
الکس سالموند وزیر اول سابق دولت محلی اسکاتلند و رییس سابق حزب ملی گرای اسکاتلند (SNP) که هفته گذشته در قالب یک هیات از نمایندگان اسکاتلند در پارلمان بریتانیا به ایران سفر کرده است در بازگشت از سفر به ایران، این سفر را خوب و نتیجه بخش توصیف کرد.
به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه "اسکاتلند هرالد" سخنگوی حزب ملی گرای اسکاتلند درباره نتایج دیدارهایش با مقامات ایرانی در تهران گفت که دولت ایران از هیات اسکاتلندی بیش از هیات سابق پارلمانی بریتانیا استقبال کرد و دسترسی اعضای هیات به مقامات و وزرا بالاتر از سطح هیات پارلمانی سابق بود.
گفتنی است یک هیات پارلمانی بریتانیا نیز ماه گذشته از ایران دیدار کرده بود.
سالموند گفت تجربه سفر به ایران نشان داد که چگونه حزب ملی گرای اسکاتلند با توجه به وجهه و قابلیت های خود می تواند در سیاست خارجی دستاوردهای جدیدی کسب کند در حالی که دولت بریتانیا فاقد آن توان و دسترسی هاست.
سالموند طرفدار سرسخت استقبال اسکاتلند است ولی در رفراندومی که در سال جاری در این زمینه برگزار شد حامیان استقبال اسکاتلند با فاصله ای نه چندان زیاد در اقلیت ماندند و خواسته آنها به تصویب مردم اسکاتلند نرسید.
او درباره گفت و گوهایش در سفر چهار روزه به تهران گفت: مخالفت با ماجراجویی های کشورهای غربی در خاورمیانه، اقدامات دوجانبه در زمینه گسترش روابط دو جانبه تجاری و تمایل به مذاکرات باز و بی پرده زمینه هایی جدی هستند که موضع اسکاتلند را از موضع وست مینستر (اشاره به دولت بر آمده از پارلمان بریتانیا ) متمایز می کند.
سخنگوی حزب ملی گرای اسکاتلند امکان توسعه روابط تجاری بین اسکاتلند و ایران را گسترده دانست و گفت دو طرف از نفت تا غلات امکان گسترش روابط تجاری دارند. بخش اعظمی از نفت بریتانیا در اسکاتلند است و اسکاتلند منبع اصلی میدان های نفتی جزیره است.
او گفت ایران مشتاق به دریافت تکنولوژی های نفتی و خط لوله و نیز محصولات کشاورزی مقاوم در برابر خشکسالی است و اسکاتلند در این زمینه ها می تواند به ایران کمک کند. او فناوری کشاورزی، نفت و آموزش را سه حوزه ای دانست که ایرانیان مشتاق دریافت تکنولوژی و سرمایه گذاری از طرف اسکاتلندی هستند.
سالموند گفت : همه در ایران از مقامات و وزرا گرفته تا روحانیون حکومتی و پیشخدمتهای هتل اسپیناس (محل اقامت هیات اسکاتلندی) از نتایج و ماجرای رفراندوم اخیر در اسکاتلند برای جدایی از بریتانیا آگاه و مطلع بودند.
به گفته سالموند:" بیشتر مردم ایران از ایده تبدیل اسکاتلند به یک دولت مستقل حمایت می کنند.
او گفت یکی از موضوعات محوری گفت و گوهایش با مقامات ایران مساله حقوق بشر بود.
سالموند محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران را سومین شخصیت سیاسی ایران پس از رهبر انقلاب و حسن روحانی دانست و گفت :" او مردی است که گفت و گوهای هسته ای را به سرانجام رساند. پاسخ او درباره حقوق بشر در ایران ساده بود: او گفت حاضر است در این باره گفت و گو کند مادامی که این مساله تبدیل به یک ابزار سیاسی نشود و برای مثال از موارد نقض حقوق بشر در عربستان سعودی هم چشم پوشی نشود.
گفتنی است سفر سالموند به ایران با مخالفت هایی از جانب برخی نمایندگان پارلمان بریتانیا مواجه شده بود و این نمایندگان می گفتند با وجودی که روابط ایران و بریتانیا در حال بهبود و عادی سازی سفر او به تهران می تواند برپیچیدگی این روابط بیفزاید.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۸ - ۰۶ دی ۱۳۹۴ - 27 December 2015
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]