واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: ظریف: "هیات نظارت بر برجام" درباره طرح محدودیت سفر به ایران تصمیم میگیرد
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ما گزارش اقدامات، فعالیتها و پیگیریهای خود در مورد تصمیم اخیر کنگره آمریکا مبنی بر ایجاد محدودیت جهت سفر به ایران را به "هیأت نظارت بر روند اجرای برجام" در شورای عالی امنیت ملی ارائه خواهیم کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ما گزارش اقدامات، فعالیتها و پیگیریهای خود در مورد تصمیم اخیر کنگره آمریکا مبنی بر ایجاد محدودیت جهت سفر به ایران را به "هیأت نظارت بر روند اجرای برجام" در شورای عالی امنیت ملی ارائه خواهیم کرد.
به گزارش عصر ایران، محمدجواد ظریف ظهر چهارشنبه در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای مغولستانیاش در ساختمان وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که روز گذشته چند تن از نمایندگان کمیسیون امنیت ملی نامهای به شورای عالی امنیت ملی نوشتند و با توجه به تصمیم اخیر کنگره آمریکا درخواست کردهاند که روند اجرای برجام متوقف شود، تصریح کرد:
من نیز این موضوع را در اخبار ملاحظه کردم که گویی گروهی از دوستان به شورای عالی امنیت ملی نامه نوشتند.
به گزارش ایسنا، او با اشاره به تشکیل هیأت نظارت بر روند اجرای برجام در شورای عالی امنیت ملی بر اساس نامه مقام معظم رهبری گفت: این هیأت تشکیل شده و وزارت خارجه نیز یک عضو آن است و اگر این نامه خطاب به این هیأت نوشته شده باشد در اولین جلسه این هیأت، نامه بررسی میشود و در مورد آن تصمیمگیری میشود.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به اقدامات و پیگیریهای وزارت خارجه در ارتباط با تصمیم اخیر کنگره آمریکا ادامه داد: ما در وزارت خارجه به سهم خود اقدامات لازم را در این ارتباط انجام دادهایم و کماکان پیگیر این موضوع هستیم و من علاوه بر دیداری که در نیویورک با وزیر خارجه آمریکا داشتهام در این مدت دهها ایمیل و تماس دیگر نیز بین بنده و ایشان و همکارانم و همکاران ایشان و همچنین اعضای گروه 1+5 و اتحادیه اروپا صورت گرفته است.
ظریف با ابراز امیدواری مبنی بر این که این گونه تصمیمات و اقدامات مانعی جهت اجرای برجام نشود تاکید کرد: وزارت خارجه گزارشی از عملکرد و پیگیریهای خود در این ارتباط را به هیأت نظارت شورای عالی امنیت ملی ارائه خواهد داد و این هیأت تصمیم میگیرد که شرایط ما چگونه است.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به این سوال که با توجه به تصمیم اخیر کنگره آمریکا آیا نامه جان کری خطاب به شما تضمین کننده این موضوع است که برای تجار و فعالان اقتصادی جهت سفر به ایران مشکل زیادی ایجاد نشود با توجه به این که زمان زیادی از دولت آقای اوباما باقی نمانده است؟ اعلام کرد: همانطور که قبلا اعلام کردهایم ما با دولت آمریکا به عنوان نماینده خود آمریکا بحث و گفتوگو میکنیم و کاری به کنگره و قوانین کنگره نداریم. دولت آمریکا طبق قوانین بینالمللی و ضوابطی که بین دو کشور وجود دارد وظایفی را بر عهده دارد که باید آنها را انجام دهند.
وی با تاکید بر این که دولت آمریکا باید مشکلات داخلی کشورش را به روشی که میداند حل کند، اظهار کرد: اختلافات داخلی نمیتواند تعهدات بینالمللی که بر دوش دولت آمریکا است را نفی کند و در واقع مانعی جهت اجرای تعهدات بینالمللی دولت آن کشور شود.
ظریف با اشاره به محتوای نامه وزیر خارجه آمریکا در ارتباط با این مورد ادامه داد: آنها در آن نامه تاکید کردند که اجازه نمیدهند که قانون جدید مانع اجرای برجام شود و آنها میتوانند از امکانات داخلی این قانون به مانند امکان اجرای نکردن قانون و همچنین امکاناتی که خارج از این قانون برایشان وجود دارد استفاده کنند.
او با اشاره به تاکیداتی که مقامات آمریکایی در این ارتباط داشتهاند و این که اجازه نخواهند داد این قانون مانع اجرای برجام شود گفت: مهم در این زمینه این است که ببینیم آمریکاییها چگونه به این تعهدات خود عمل میکنند و آیا آمریکاییها در ارائه ویزا و مسائل مرتبط با آن تبعیض قائل میشوند یا نه چرا که اگر چنین قانونی انجام شود و چنین رفتاری صورت بگیرد نقض برجام است. آنها اعلام کردند که از تمام امکانات خود استفاده میکنند تا این قانون مانع اجرای برجام نشود و باید دید که آنها در عرصه عمل چگونه رفتار خواهند کرد.
وزیر خارجه کشور در مورد برنامههای وزارت خارجه بعد از اجرایی شدن برجام در ارتباط با دیپلماسی اقتصادی تصریح کرد: وزارت خارجه از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید و موضع دیپلماسی اقتصادی به عنوان یکی از اهداف مهم خود تاکید کرده است و این موضوع را مورد پیگیری قرار داده است.
ظریف ادامه داد: وزارت خارجه به دلیل شرایط ویژه کشور که بعد از انقلاب با آن روبهرو بوده در طی سالها گرایش کلیاش به علت فشارهای مختلفی که به کشور وارد میشده گرایش سیاسی امنیتی بوده ولی ما تلاش داریم که این گرایش را به سمت توسعه سوق دهیم و من هنگامی که در مجلس جهت کسب رای اعتماد حضور پیدا کردم خدمت نمایندگان محترم عرض کردم که وزارت خارجه باید در خدمت توسعه کشور باشد.
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان با بیان این که امیدواریم با اجرای برجام و رفع تحریمها اولین قدم مهم در این زمینه برداشته شود، تصریح کرد: ملاک ارزیابی وزارت خارجه از عملکرد دفاتر و نمایندگیهای ایران در خارج از کشور میزان کمک و فعالیتهای آنها جهت توسعه اقتصادی کشور و نقشی است که در پیشبرد اهداف اقتصادی مقاومتی ایفا خواهند کرد.
وی با بیان این که دفاتر، نمایندگیها و سفارتخانههای ایران در خارج از کشور میتوانند به افزایش صادرات کالاهای غیرنفتی و خدمات فنی مهندسی کشور کمک کنند و زمینه را برای ارتقای هرچه بیشتر این موضوع فراهم کنند تصریح کرد: سفارتخانهها در واقع نقش تسهیل کننده روابط بخش خصوصی و بخشهای دولتی کشور با بخش خصوصی و بخشهای غیردولتی سایر کشورها ایفا میکنند و در این زمینه باید فعال باشند.
ظریف با بیان این که ما در راستای توسعه اقتصادی کشور برنامهریزی کردیم و در این ارتباط مشغول به فعالیت هستیم، ادامه داد: البته کار ما فقط محدود به موضوع دیپلماسی اقتصادی نیست و یکی از اولویتهای مهم ما داشتن روابط خوب و مناسب با همتایانمان هستیم و این که ثبات در منطقه که با خطر افراطیگری روبهرو است، تقویت شود و این موضوعات از برنامههای جدی دستگاه دیپلماسی کشور است.
به گزارش خبرنگار ایسنا، وزیر خارجه کشورمان در ابتدای این کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ابراز خرسندی از سفر وزیر خارجه مغولستان به ایران گفت: ایشان برای اولینبار است که به عنوان وزیر خارجه مغولستان به تهران سفر میکنند. حدود سه سال قبل رییسجمهور مغولستان برای شرکت در اجلاس گروه نفت به تهران سفر کردند و آقای وزیر خارجه به عنوان مشاور امنیت ملی رییسجمهور، ایشان را در این سفر همراهی میکردند.
او با اشاره به مذاکراتی که در طول سالهای اخیر جهت گسترش روابط بین ایران و مغولستان صورت گرفته ادامه داد: ایران و مغولستان در زمینههای مختلف از جمله کشاورزی، صنعت، انرژی و معدن امکان گسترش روابط دارند.
وزیر خارجه به همکاریهای سیاسی دو کشور نیز اشاره کرد و گفت: آقای وزیر در جریان سفر به تهران با مسوولان متعدد کشورمان در حوزههای مختلف به مانند تبادلات فرهنگی، پیگیری تاریخ مشترک، کشاورزی، نفت و صنعت دیدار و گفتوگو خواهند داشت.
وی همچنین به حضور وزیر خارجه مغولستان در دفتر مطالعات وزارت خارجه اشاره کرد و در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: با توجه به مشترکات زیادی که بین دو کشور وجود دارد امکان گسترش روابط بین ایران و مغولستان در زمینههای مختلف وجود دارد و امیدواریم که بتوانیم از این فرصت در جهت گسترش مناسبات بین دو کشور و صلح و ثبات در منطقه استفاده کنیم.
به گزارش ایسنا، بعد از نشست مطبوعاتی مشترک این دو دیپلمات ایرانی و مغولستانی، وزیر خارجه مغولستان در ضیافت ناهار وزیر خارجه کشورمان شرکت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۹ - ۰۲ دی ۱۳۹۴ - 23 December 2015
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]