واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شبكههاي اجتماعي بستر نفوذ فكري و فرهنگي
OTTها يا شبكههاي اجتماعي در كشورمان چندان سابقهاي به لحاظ زماني ندارند اما با وجود اين شبكههاي اجتماعي آنچنان در ميان مردم گسترش يافتهاند كه...
نویسنده : زهرا چيذري
OTTها يا شبكههاي اجتماعي در كشورمان چندان سابقهاي به لحاظ زماني ندارند اما با وجود اين شبكههاي اجتماعي آنچنان در ميان مردم گسترش يافتهاند كه هر كاربر ايراني ساعتهاي زيادي از وقت مفيدش را صرف حضور در اين شبكهها ميكند. به خصوص آنكه اقبال عمومي مردم كشورمان به تلفنهاي همراه هوشمند نيز به شكل فزايندهاي رو به افزايش است. اين تلفنها امكان حضور هميشگي در شبكههاي اجتماعي را براي كاربران خود فراهم ميآورند و همين مسئله ضريب حضور كاربران ايراني را در شبكههاي اجتماعي بالاتر ميبرد. مطابق آمارها هم اكنون از هر دو نفر ايراني يكي از تلفن همراه هوشمند استفاده ميكند و پيشبيني ميشود تا پايان سال اين ميزان به 40 ميليون تلفن همراه هوشمند برسد. از سوي ديگر ۱۱۲ شبكه اجتماعي در كشور وجود دارد و طبق آخرين بررسيهاي انجام شده ۵۰ درصد جمعيت روزانه بيش از يك ساعت زمان را براي حضور در اين فضاها اختصاص ميدهند.
ميزان اقبال به شبكههاي اجتماعي مختلف بيترديد به سرويسهاي ارائه شده از سوي آنها بستگي دارد. بر اين اساس شبكه تلگرام در حال حاضر به يكي از محبوبترين شبكههاي اجتماعي در بين ايرانيها تبديل شده است. بنا به آمار ارائه شده از سوي دبير شوراي عالي فضاي مجازي 22 ميليون ايراني عضو شبكه اجتماعي تلگرام هستند و از اين تعداد 15 ميليون نفر عضو فعال به شمار ميآيند.
محتواهاي به اشتراك گذاشته شده در شبكههاي اجتماعي مختلف اعم از تلگرام اغلب محتواهايي از جنس مطالب طنز و جوك يا مطالب ادبي و شعر است. اگر شما هم عضو اين شبكههاي اجتماعي باشيد تصديق ميكنيد اغلب آنچه در قالب گروههاي مختلف و كانالهاي تلگرامي ميان كاربران و اعضاي گروه به اشتراك گذاشته ميشود مطالبي تكراري است كه خيلي از ما با خواندن چند خط نخست آن، متن را كپي كرده و براي گروههاي ديگر ميفرستيم.
بر اين اساس ميتوان تصريح كرد عمده دليل حضور اغلب افراد فعال در شبكههاي اجتماعي صرفاً سرگرمي است و به بيان دقيقتر بسياري از ما ساعات زيادي از عمرمان را صرفاً براي سرگرم شدن صرف ميكنيم اما اين تنها يك روي سكه شبكههاي اجتماعي است. تحليل محتواهاي منتشر شده در اين شبكهها امكان بررسي افكار و انديشههاي حاكم بر اقشار و طبقات مختلف جامعه را به شكلي كاملاً علمي فراهم ميآورد. وقتي شما اين شبكههاي اجتماعي را در گوشي تلفن همراه هوشمند خود نصب ميكنيد به آنها اجازه ميدهيد تا به همه اطلاعات موجود در گوشي تلفن همراه شما دسترسي داشته باشند. بر اين اساس ميتوان به سادگي با توليد و انتشار محتواهاي هدفمند در شبكههاي اجتماعي «مهندسي فكري و فرهنگي» ميليونها كاربر اين شبكهها را اجرايي كرد.
بر همين اساس است كه ميتوان با مطالعه محتواهاي به اشتراك گذاشته شده در برخي گروهها يا كانالهاي تلگرام يا هر كدام ديگر از شبكههاي اجتماعي شاهد جرياني بود كه از يك سو با تحليل اطلاعات و موضوعات به اشتراك گذاشته شده و از سوي ديگر با توليد محتواهاي هدفمند و به اشتراكگذاري آنها بخش مهمي از پروژه «نفوذ فكري و فرهنگي» را اجرايي ميكند؛ نفوذي كه خيلي وقتها من و شما هم بيآنكه متوجه باشيم با به اشتراكگذاري مطالب منتشر شده در شبكههاي اجتماعي بخشي از بار آن را بر دوش ميگيريم تا اين «نفوذ» نرم و بيصدا اتفاق بيفتد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]