واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: انرژي انقلابي مردم در پويشهاي متكثر عمار
جشنواره مردمي فيلم عمار يك سال بعد از فتنه سال 88 در بازه زماني نزديك به بزرگداشت اولين سالگرد يومالله 9 دي كارش را با كمتر از 20 فيلم مستند كه...
نویسنده : مصطفي شاهكرمي
جشنواره مردمي فيلم عمار يك سال بعد از فتنه سال 88 در بازه زماني نزديك به بزرگداشت اولين سالگرد يومالله 9 دي كارش را با كمتر از 20 فيلم مستند كه اكران و نمايش آنها به خاطر محتواي ضدفتنه و حساسيت برانگيزشان نه در سينما و نه در تلويزيون مجال پخش پيدا نكرده بودند، شروع كرد. آغازي هولانگيز و هراسآلود براي نئومحافظهكاران و دگرانديشان سياسي كه سال 88 با وجه تسميه «انقلاب مخملي» سعي در ايجاد رفرم و فروپاشي نظام از درون داشتند، شروعي انقلابي كه با ايفاي نقش مرهم، روي زخمي كه از قفا و با خنجر برخي كه مدعاي صاحب انقلاب بودن داشتند، ايجاد شده بود. هيچ گروه، دسته، جناح و جرياني اين جشنواره مردمي را كه محملي براي حضور و ظهور پابرهنگان شده بود، جدي نگرفت. جدي نگرفت تا اينكه در پايان سومين دورهاش برخي از مسئولان، داوران و برگزيدگانش براي ديدار با مقام معظم رهبري دعوت شدند.
پس از ديدار دستاندركاران جشنواره مردمي عمار با رهبر انقلاب همه لنزها، نگاهها، حواسها و قلمها به سمت اين جشنواره بيكلاس چرخيد. به رسم هميشگي و مألوف در چنين مواردي كه پس از تذكر يا توجه رهبري به موضوع يا اتفاقي همه به ميدان ميآيند، مجلس و دولت سعي كردند با انجام برخي اقدامات از جمله تعيين تخصيص رديف بودجه مستقل و تزريق مرحلهاي آن به جشنواره عمار، اعلام كنند كه سيگنال رهبري را براي حمايت از جريان تازهاي كه ايشان با تعبير «تقويت جناح جوانان، مؤمن و انقلابي» از آن ياد كردند، دريافت كردهاند. بگذريم از اينكه در ايام كنوني كه قرار است ششمين دوره جشنواره عمار برگزار شود مسئولان ارشاد بهرغم تخصيص بودجه مستقل از سوي كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي براي اين جشنواره اعلام كردهاند كه حتي يك ريال هم به آن نخواهند داد، اما واقعيت اين است كه جشنواره مردمي فيلم عمار نه توسط دولت، نه توسط جناحهاي سياسي و نه حتي از جانب دستگاهها و نهادهاي انقلابي راه اندازي نشده است. بلكه همانند ايام اوليه انقلاب در بستري انقلابي و توسط گروهي از جوانان و مردم انقلابي شكل گرفته و متولد شده است.
جشنواره مردمي فيلم عمار اكنون با پشت سر گذاشتن تجربه برگزاري شش دوره جشنواره به خاطر خاستگاه و مجالي كه منبعث از تفكر انقلابي است توانسته پويشهاي مردمي در حوزههاي مختلف فرهنگي، اجتماعي و حتي اقتصادي به وجود بياورد. پويشهاي مويرگي و بسيار گستردهاي در سطح كشور كه نتيجه تئوريزه و كاناليزه شدن توان، ميل و تفكر انقلابي آحاد مردم جامعه براي انجام رسالتهاي فردي و اجتماعيشان در حوزههاي تمدنسازي و البته پياده كردن دستورات اسلامي و فرهنگي است كه نمونههاي آن در ايام دفاع مقدس و كمكهايي كه اقشار مختلف مردم به جبههها و رزمندگان ميكردند، ملاحظه كرد. جشنواره مردمي فيلم عمار توانسته است بدون هزينه كردن حتي يك ريال از بيتالمال يا دخالت مستقيم و غيرمستقيم دولت و حاكميت در ايجاد شكلگيري فرهنگ انجام «كار گروهي» و راهاندازي پويشهاي مدني در حوزههاي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي كه هيچ نمونه خارجي ديگري ندارد، آحاد مردم را مجدداً با فرهنگ «تماشاي دسته جمعي فيلم» آشتي دهد و خدمت بزرگي به دستگاه فرهنگي كشور نمايد.
از جمله پويشهاي اجتماعي و اقتصادي كه در عين ناباوري اين جشنواره فيلم توانسته است راهاندازي كند پويش اجتماعي و اقتصادي بافتن دستكش براي مدافعان حرم و رزمندگان حاضر در جبهههاي نبرد با داعش و ديگر تروريستها به دعوت «ننه عصمت» است. اين اقدام يادآور دوران ايثارگري و از خودگذشتگي مردم در ايام دفاع مقدس و اهداي پودر رختشويي، لباس، نان، برنج و... به رزمندگان و جبههها آن هم بهرغم نياز و احتياج خودشان است. نمونه ديگر از اين پويشها دعوت از مردم براي پختن آش از سوي «ننه سكينه» است كه از طريق چرخه اكران آثار جشنواره فيلم عمار صورت گرفته است. اين دعوتها و پويشها در حالي است كه جمعيت بسيار كثيري از آحاد و اقشار مختلف مردم كشورمان به آنها لبيك گفتهاند. صرفنظر از لزوم ريشهيابي و تجزيه و تحليل و حتي پژوهشي كه بايد در اين رابطه صورت بگيرد شكلگيري و تداوم چنين پويشهايي در ميان مردم عادي كشورمان كه به بركت اكرانهاي مردمي آثار جشنواره فيلم عمار ظهور و بروز پيدا كردهاند، اين تحركات اجتماعي و البته انقلابي آحاد مردم فرصت بسيار ناب و غيرقابل باوري است كه دولتمردان و مسئولان كشور به دور از هرگونه عصبيت جناحي و فكري بايد با بهرهگيري، تقويت و مديريت صحيح و درست اين انرژي متكثر و بالقوهاي كه تبديل به اقدامات بالفعل و جنبشي شده، ميتوانند براي اجراي طرحهاي مهم فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي كه مورد نظر رهبر انقلاب نيز هست، استفاده بهينه كنند. تقويت هدفمندي و راهبري چنين پويشهايي كه بدون دخالت دولت و هرگونه دستور و بخشنامهاي در جاهايي از جمله نماز جمعهها، پاركها، گلزارهاي شهدا، خوابگاههاي دانشجويي و حتي منازل شخصي مردم ريشه دوانيده است؛ يك اصل منطقي و عقلي است كه ميتواند ظرفيتهاي عظيمي را به منصه ظهور برساند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]