واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: تیتر امشب/ پیچیدگی بی سابقه اقتصاد کشور
اقتصاد کشور ما چند سالی است که با مشکل رکود مواجه است. برای بررسی راه های برون رفت از این رکود برنامه تیتر امشب با حضور کارشناسان اقتصادی به این موضوع پرداخت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، خوش چهره، اقتصاد دان در ابتدای برنامه در خصوص نامه نمایندگان مجلس به دولت در خصوص لزوم خروج از رکود اقتصادی گفت: اینکه مجلس دغدغه های خود را مطرح و دنبال کند یک وظیفه است و نوشتن نامه نشان دهنده این است که مذاکرات رو در رو نتوانسته جواب دهد. اینکه مجلس نامه نوشته نشان می دهد وضع مطلوب نیست.
دولت وارث یک شرایط نامناسب اقتصادی است یعنی نرخ بیکاری و تورم بالا بوده، ولی خود دولت با این شرایط پذیرفت که سکان قوه مجریه را به دست بگیرد. هم رکود است و هم تورم. دوستان در دولت روی یک فاکتور تمرکز می کنند و برای کاهش تورم، کنترل، رکود را از دست داده اند و رکود را تشدید کرده است و الان بیکاری که ماحصل رکود است. همچنین طهماسب مظاهری، اقتصاددان نیز با اشاره به وضعیت رکود اقتصادی در کشور گفت: اینکه دولت با تنگ کردن جریان مالی و عدم پرداخت بدهی های دولت، تورم را کاهش داده کار راحت تری کرده است. قفل کردن جریان پولی کار راحتی است.
محتوای این نامه مجلس درست است اما اینکه رکود بی سابقه بوده است، بی سابقه نبوده است. زیرا در دو دولت قبلی تمامی نهادهای اقتصادی فتنه کرده است و دولت قبلی فتنه اقتصادی کرده است. البته آقای روحانی باید تدبیر می کرد و با در پیش گرفتن برنامه های اقتصادی رکود را مهار می کرد.
یک نکته مثبت نامه مجلس و نامه چهار وزیر این بوده که مجلس با نوشتن این نام اعلام آمادگی می کند که دولت هر تصمیمی برای رفع رکود بگیرد مجلس به او کمک می کند.
کار دولتی که انجام داد و ناقص بود این بود که یک برنامه کوتاه مدت و یک تسکین دهنده در نظر گرفت که موفق هم نبود ولی اشکال بزرگتر این بود که دولت اصلا کار درمانی هم نکرد. دولت باید برای این کار یک برنامه جدی و فوری داشته باشد. لایحه برنامه ششم و طرح اقتصاد مقاومتی/ تهیه یازده ابر چالش/ تحول سیستم بانکی و پرداخت بدهی های دولت در سال 1395، هم کارهایی است که می تواند به رفع رکود کمک کند. مهم این است که این برنامه ها با هم پیوند بخورد و یک کار عملی از دل آن خارج شود. تعلل دولت در رفع رکود صدای مجلس را درآورد.
مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رییس جمهور نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: اقتصاد ما در سال های 91 و 92 شرایط سختی داشت یعنی رکود شدید اقتصادی توام با تورم را در این دو سال داشتیم. از سال 1393، رشد اقتصادی مثبت شده و تورم هم کاهش یافت.
ولی از تابستان پارسال قیمت نفت، به اندازه ای کاهش یافت که درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت خام به شدت کاهش یافت. اتفاقی که در بازار نفت افتاد در 60 سال گذشته ثبت شده کشور بی سابقه است. ما دو اوج درآمدهای نفتی داشته ایم. 1352 - 1356 و سال های 1384-1390. سال 1377 قیمت نفت، 10 دلار شد و درآمدهای ارزی کاهش یافت که رشد اقتصادی را منفی کرد. درآمدهای ارزی حاصل از نفت در سال 1393 به قیمت ها ... ادامه دارد...
سه شنبه ۱ دی ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]