واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جامعه بینالملل همگام با ایران حرکت خواهد کرد
دبیرکل سازمان ملل متحد توافق برجام را بهترین راه برای ایران در رسیدن به اهدافش توصیف کرد.
کد خبر: ۵۵۴۵۵۸
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۸ - 17 December 2015
دبیرکل سازمان ملل متحد توافق برجام را بهترین راه برای ایران در رسیدن به اهدافش توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از نیویورک، بان کى مون چهارشنبه در نشست خبری آخر سال میلادی خود گفت: ایران و گروه پنج بعلاوه یک توافق بسیار خوبی را انجام داده اند در نتیجه انتظار دارم دولت ایران همچنان به اجرای روند طبق این توافق و همه قطعنامه های تصویب شده در شورای امنیت عمل کند.
وی افزود: فکر می کنیم این بهترین راه است که ایران اول از همه به هر آنچه که می خواهد دست یابد و بر مبنای این توافق جامعه بین المللی نیزهمگام با ایران حرکت خواهد کرد.
بان کی مون درباره سوریه نیز گفت: جامعه بین المللی فعالانه به فشار آوردن برای رسیدن به حل و فصل سیاسی مبادرت دارد و گروه بین المللی حمایت از سوریه جمعه هجدهم دسامبر(27 مهر) متعاقب نشستی در شورای امنیت در نیویورک دیدار خواهد کرد.
وى سوریه را زخم باز در خاورمیانه و کل جهان دانست و گفت: ما برای برقراری آتش بسی سراسری در سوریه و آغاز مذاکرات درباره انتقالی سیاسی در ماه ژانویه تلاش می کنیم و نباید در این باره نرمشی داشته باشیم.
وی افزود: مقابله با تهدیدی که از سوی داعش، بوکوحرام، الشباب و دیگر گروه های تروریستی وجود دارد، ضروری است.
به گفته بان کى مون ماه آینده وى طرح اقدامی درباره پیشگیری از افراطی گری خشونت آمیز را به کشورهای عضو سازمان ملل ارائه خواهد کرد.
وى گفت: بسیاری از درگیری های امروز و متاسفانه واکنش به آنها، زمینه مناسبی برای انتشار تروریسم و افراط گری خشونت آمیز ایجاد کرده است.
بان کی مون در بخش دیگری از سخنانش گفت: در سال جاری میلادی شاهد جریان آوارگان و جا به جا شدن مردم در سطح جهانی بودیم و همانطوریکه وارد سال 2016 میلادی می شویم، دنیا نیاز دارد به پیمان جدید جهانی برای پویایی انسانی دست یابد.
وی همچنین تاکید کرد: سیاه نمایی و قربانی کردن آوارگان بر اساس مذهب، قومیت یا کشوری در یک منطقه جایی در قرن بیست و یکم ندارد.
دبیرکل سازمان ملل گفت: سازمان ملل متحد مبلغ بیست میلیارد دلار به منظور نیازهای انساندوستانه درخواست کرده که این رقم پنج برابر مبلغی است که در یک دهه گذشته درخواست شده بود.
وی همچنین با تاکید بر اینکه کمک کنندگان بسیار سخاوتمندانه عمل کرده اند افزود: اما به احتمال زیاد حین ورود به سال 2016 میلادی کسری بودجه ده میلیارد دلاری خواهیم داشت که این کسری بیش از هر زمان دیگری است.
اوهمچنین به برگزاری نشست جهانی انساندوستانه که در ماه مه 2016 میلادی در استانبول برگزار خواهد شد، اشاره کرد.
بان کی مون در بخش سئوال و جواب درباره سوریه گفت: من و استفان دمیستورا فرستاده ویژه ام در سوریه در نشستی که قرار است جمعه درباره سوریه در نیویورک برگزار شود شرکت خواهیم کرد و همچنین نشست دیگری نیز در سطح وزیران درباره سوریه برگزار می شود که در آن نیز خواهیم بود.
وی افزود: بسیار مهم است که آتش بس سراسری در اسرع وقت در سوریه برقرار شود و البته برخی نواحی هنوز هم تحت کنترل داعش است ولی باید تا آنجا که امکان پذیر است حیطه آتش بس را گسترده تر کنیم.
دبیرکل سازمان ملل همچنین گفت: به همین منظور استفان دمیستورا نیز در اسرع وقت در مذاکرات داخلی سوریه شرکت خواهد کرد و آن وقت است که می توانیم فضای سیاسی را گسترش دهیم که البته این اقدامی واقعا ضروری محسوب می شود.
وى افزود: آتش بس سراسری در سوریه کمک می کند تا سازمان ملل و دیگر نهادهای بشردوستانه امدادهای خود را به مردم داخل کشور برسانند، به جز چهار میلیون نفری که از سوریه آواره شده اند، بیش از سیزده میلیون نفر نیز در داخل کشور به شدت به کمک های انساندوستانه نیاز دارند.
دبیرکل سازمان ملل در پاسخ به سئوالی درباره حضور نیروهای شبه نظامی ایران در سوریه و ادامه باقی ماندن بشار اسد در راس قدرت نیز بدون هیچگونه اشاره ای به ایران گفت: فکر می کنم این موضوع در گذشته مورد بحث قرار گرفته است، اصولا به عهده مردم سوریه است تا درباره آینده رئیس جمهور اسد تصمیم گیری کنند.
وى افزود: همزمان بر این باورم که غیرقابل پذیرش است که همه راه حل ها برای خاتمه دادن به بحران سوریه فقط به سرنوشت یک مرد بستگی داشته باشد، این قابل قبول نیست و این موضوع را به طرف ها در این بحران واگذار می کنم تا در موازات با ایجاد فضای سیاسی و امکان ارائه امدادهای بشردوستانه درباره اش بحث کنند.
دبیرکل سازمان ملل همچنین گفت: برخی موضوع باقی ماندن آقای اسد در سمت ریاست جمهوری در زمان محدودی را مطرح کرده اند ولی این موضوعی است که بعدا باید درباره اش تصمیم گیری شود.
خبرنگار دیگری سئوال کرد شما قبلا بارها گفته بودید که اسد مشروعیت خود را از دست داده است، آیا می توانید این مطلب را یکبار دیگر تکرار کنید و می توانید بگویید ایران چه نقشی در حل اوضاع سوریه، لبنان و منطقه دارد؟
بان کى مون در پاسخ گفت: تداوم بحران سوریه در پنج سال گذشته مشکلات بسیار و غیرقابل پیش بینی ای را به وجود آورده و بر وضع کشورهای همسایه از جمله لبنان نیز تاثیر گذارده است.
وى افزود: باید راههای مقابله با گروه های تروریستی ریشه یابی و اقدامات ضروری نیز اتخاذ شود تا بتوان تروریسم و افراطی گری را شکست داد و بر آن غلبه کرد، بسیار مهم است که برای پایان دادن به این بحران هرچه می توان را به کار گرفت.
بان کی مون درباره ایجاد ائتلافی به رهبریت عربستان سعودی برای مقابله در سوریه نیز گفت: صادقانه امیدوارم اگر ائتلافی شکل می گیرد با کشورهای دیگری که از قبل هم به مقابله مبادرت داشتند هماهنگی های لازم صورت گیرد، طبق قوانین بین المللی رفتار شود و به غیرنظامیان و نواحی غیرنظامی آسیبی نرسد.
وی در پاسخ به سئوالی درباره نشستی که در سطح وزیران امور مالی کشورها در شورای امنیت برگزار می شود و متن قطعنامه ای نیز که درباره جلوگیری از تامین مالی تروریسم ارائه و درباره اش رای گیری خواهد شد گفت: شورای امنیت در نظر دارد روز پنج شنبه تصمیمی قاطع برای مقابله با افراطی گری و تروریسم اتخاذ کند، متاسفانه می دانیم که داعش پول های زیادی دارد و در نتیجه بسیار مهم است که همه تلاش ها به منظور قطع منابع مالی آنها صورت گیرد و من نیز شخصا در این نشست شورای امنیت شرکت خواهم کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]