واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی: اساسی ترین وظیفه رسانه ملی فرهنگ سازی وقف است مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی گفت: اساسی ترین وظیفه رسانه ملی فرهنگ سازی وقف است.
۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۵ آذر ساعت 11:57
به گزارش خبرنگار پانا از آذربایجان شرقی، سید محسن لطیفی در همایش وقف، رسانه و چشم انداز فرارو گفت: وقف از سنت های حسنه الهی و اسلامی است که از بزرگان دین برای ما به یادگار مانده و در شرایط حساس، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی روز به عنوان یک راهکار اساسی برای حل مسائل و مشکلات جامعه مطرح است.
وی ابراز کرد: وقف فرهنگی است بسیار متعالی که اگر تقویت شود و جا بیفتد منشا اثرات پر خیر و برکتی برای کشور ما خواهد بود
وی عنوان کرد: تعامل بین وقف و رسانه رویکرد بسیار مبارکی است. رسانه ملی یک رسانه ارزشی، اثرگذار و پرمخاطب در کشور است و قطعا در مسیر اشاعه فرهنگ وقف موثر بوده و خواهد بود. در صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی، از این تعامل و همکاری استقبال می کنیم و با تمام توان در خدمت گسترش این سنت الهی خواهیم بود.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی تصریح کرد: امروزه تبلیغات رسانه ای و فناوری اطلاعات و ارتباطات که کار اصلی آن ها شکل دهی به افکار و اندیشه، احساسات و خواسته های بشر است مهم ترین و اساسی ترین ابزار قدرت شناخته می شوند چرا که بر درونی ترین لایه های ذهن و روان انسان ها تاثیر گداشته و حتی سلیقه ها را تغییر می دهند.
لطیفی ادامه داد: رسانه ها در فرهنگ سازی و حتی شکل دهی شخصیت افراد نقش برجسته و گاه منحصر به فردی را ایفا می کنند.
وی خاطرنشان کرد: در رابطه با فرهنگ وقف، رسانه های ارتباط جمعی از یک طرف باید به عنوان بخشی از نهادهای مدنی و فرهنگی جامعه مجری باشند و از سوی دیگر سایر بخش ها و مردم را نسبت به جوانب های مختلف این فرهنگ متمایل کنند،زیرا اساسی ترین وظیفه و نقش رسانه های ارتباطی و به ویژه رسانه ملی در جهت نهادینه شدن ساختاری و رفتاری فرهنگ وقف باید همان فرهنگ سازی باشد.
به گفته وی، فرهنگ سازی در رسانه های ارتباط جمعی به دو شکل مستقیم و غیر مستقیم انجام می شود که هر کدام از این روش ها کارآیی خاص خود را دارد. برای تعمیق ارزش ها و باورها از روش های غیر مستقیم استفاده می کنند اما زمانی که پای مصادیق به میان می آید و یا اصلاح روندها و رویکردها مد نظر باشد از روش های مستقیم استفاده می کنند.
لطیفی عنوان کرد: ما در موضوع وقف از هر دو روش برای فرهنگ سازی استفاده می کنیم در روش های غیر مستقیم از قالب های نمایش، فیلم، سریال، انیمیشن و.. با موضوعاتی نظیر وقف، بخشش در راه خدا، رضایت خدا در کمک به مستمندان، اسراف زدایی، مشارکت ثروتمندان و فقیران در یک امر دینی و افزایش اخوت اسلامی استفاده می کنیم.
وی اظهار کرد: فرهنگ سازی به روش غیر مستقیم اثرات ماندگار و بلند مدتی در ذهن مردم دارد اما همزمان با تعمیق باور و کارکردهای سازنده و موثر وقف، باید به مصادیق عینی کارکردهای آن و نیز اصلاح روند موجود پرداخت و این موضوع، مستقیم گویی در رسانه را می طلبد.
وی ابراز کرد: معرفی عرصه های جدید وقف در راستای نیازهای روزآمد به ویژه در زمینه فقر زدایی، مسائل اجتماعی و آموزش و پرورش ، برجسته سازی موقوفات و کارکردهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن ها از مهم ترین مولفه های مطرح در فرهنگ سازی امر وقف به شیوه غیر مستقیم است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]