واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یادداشت/ محمد صفری
تغییر لحن سران آلسعود نسبت به ایران!
عربستان میخواهد تنشها و چالشهای خود با جمهوری اسلامی ایران را برطرف کند، تنشهایی که تا مرز تقابل هم پیشرفت؛ اما چرا اکنون ریاض در صدد است تا روابط خود را با ایران عادی سازد؟
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس، محمد صفری طی یادداشتی در روزنامه سیاست روز نوشت: عربستان میخواهد تنشها و چالشهای خود با جمهوری اسلامی ایران را برطرف کند، تنشهایی که تا مرز تقابل هم پیشرفت. اما چرا اکنون ریاض در صدد است تا روابط خود را با ایران عادی سازد؟
وزیر خارجه رژیم سعودی که تا پیش از این لحن تند و بیادبانهای علیه جمهوری اسلامی ایران داشت، در توئیتر وزارت خارجه خود، خواهان برقراری بهترین روابط با ایران شد. عادلالجبیر در توئیتر خود نوشته است؛ «عربستان سعودی امیدوار است بهترین روابط را با ایران داشته باشد. ایران کشوری اسلامی، دارای تاریخ و پیشینهای قوی است.»
چنین موضعی پس از آن همه مواضع تند، غیرمنطقی و غیردیپلماتیک علیه جمهوری اسلامی ایران نه تنها اندکی، بلکه بسیار شگفتانگیز است.
چگونه میتوان به موضعگیریهای رژیمی علیه کشورمان بیتوجه بود و اکنون این موضع تازه را ملاک قرار داد؟ آیا میتوان به چنین حاکمیتی اعتماد و اطمینان کرد؟
عربستان سعود با حکومتی غیردموکراتیک، سالها است که روابط باثباتی را با جمهوری اسلامی ایران نتوانسته برقرار کند. دلیل اصلی آن هم این است که خلاف جهت آب شنا میکند. جریان زلال اسلام جاری است اما این رژیم با همه توان خود میخواهد در جهت خلاف آن حرکت کند.
البته سیاستهایی که حاکمان عربستان در چند سال گذشته در منطقه و علیه جهان اسلام اتخاذ کردهاند، موانعی را بر سر راه جهان اسلام و جبهه مقاومت اسلامی ایجاد کرده، اما هیچگاه نتوانسته مسیر حرکت خیزشهای اسلامی را مسدود کند و مانع جدی باشد، چراکه اقدامات عربستان در منطقه اتفاقاً تأثیر معکوس گذاشته و روند خیزشهای اسلامی و گرایش به سیاستهای جمهوری اسلامی ایران را در میان افکار عمومی جهان اسلام افزایش هم داده است.
اکنون هر آنچه که عربستان علیه جمهوری اسلامی چه در حوزه سیاسی و چه در حوزه اقتصادی تدارک دیده بود، شکست خورده است.
حتی حاکمان عرزبستان تلاش بسیاری کردند تا توافق هستهای را با شکست روبهرو کنند اما همه تلاشهای آنها با شکست روبهرو شد و روز گذشته هم شورای حکام آژانس پس از گذشت 12 سال از اتهامات دروغین علیه ایران، بر صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران مهر تأیید زد و پرونده پی.ام.دی هم بسته شد. این پیروزی برای ایران، شکست دیگری برای رژیمهایی همچون آلسعود و صهیونیستهاست.
این رژیم درصدد بود تا ائتلافی را علیه ایران با مشارکت برخی سران کشورهای مرتجع عربی منطقه شکل دهد. این ائتلاف با کنار کشیدن برخی از کشورهای اسلامی در همان نطفه خفه شد و نتوانست ضدیت خود را با ایران اجرا کند.
در آن سوی بحرانهای منطقه، حمله نظامی رژیم سعودی به مردم مظلوم یمن، پس از گذشت بیش از 9ماه از تجاوز آلسعود، چیزی جز شکست سنگین برای سیاستهای حاکمان عربستان در پی نداشته است. مداخله نظامی رژیم سعودی در یمن یکی از بزرگترین اشتباهاتی بود که باعث شد ماهیت واقعی و جنایتکارانه عربستان علیه مسلمانان در اذهان عمومی چه مسلمان و چه غیرمسلمان آشکارتر شود.
کاهش شدید قیمت نفت که با انگیزه فشار اقتصادی هر چه بیشتر به ایران از سوی عربستان انجام شد، اکنون تأثیر معکوس گذاشته و اقتصاد وابسته به نفت عربستان را بسیار بیشتر از ایران تحت تأثیر خود قرار داده است.
کاهش شدید ذخایر ارزی این کشور به خاطر کمبود درآمدهای نفتی و البته هزینههای سنگینی که برای حضور نظامی در یمن و مداخله در سوریه، عراق و بحرین میکند، بار مالی زیادی را بر دوش اقتصاد بیمار این کشور گذاشته است.
اگر فرض کنیم که سران عربستان به این نتیجه رسیدهاند که در معادلات خود اشتباهات بزرگی را مرتکب شدهاند و به همین خاطر اندکی روی خوش به ایران نشان دادهاند تا روابط تیره میان دو کشور، بهتر شود، تضمینی وجود ندارد که بار دیگر، این رژیم از پشت به ایران خنجر نزند. رفتارآنها در فاجعه منا نشاندهنده دشمنی آلسعود با ایران است.
عربستان اکنون خود را در موضع ضعف شدید میبیند. فشارهای سیاسی، اقتصادی و از همه مهمتر فشارها و نگاههای افکار عمومی جهان به ویژه جهان اسلام بر روی حاکمان آلسعود سنگینی میکند؛ به همین خاطر به دنبال راهی برای برونرفت از مهلکه خود ساختهای است تا بتواند از سقوط و افول خود جلوگیری کند.
عربستان باید بپذیرد که در امور کشورهای اسلامی نباید دخالت کند. یمن، سوریه، عراق و بحرین کشورهایی هستند که دخالتهای مستقیم رژیم سعودی با حمایتهای آمریکا و غرب و البته رژیم صهیونیستی، آنها را به آشوب کشانده و جهان اسلام را درگیر خود کرده است. اقدامات عربستان علیه منافع جهان اسلام است. کشوری مانند یمن اکنون به ویرانهای تبدیل شده و هزاران نفر از مردم این کشور به شهادت رسیدهاند، سوریه سالها است درگیر جنگی خانمانسوز است که مسبب آن آلسعود است، مردم بحرین که خواهان حق قانونی خود هستند از سوی نیروهای آلسعود و آلخلیفه سرکوب میشوند و عراق نیز با دخالتها و حمایتهای رژیم سعودی از تروریستهای تکفیری با جنگ داخلی روبهرو است.
رمز ماندگاری برای رژیم آلسعود پذیرفتن اقدامات غلطی است که طی سالیان گذشته تاکنون علیه جهان اسلام انجام داده است. اگر این رژیم پی به اشتباهات خود برده باشد، که البته تردید بزرگی در آن است، شاید بتوان بحرانهای منطقه را با صلح و مذاکرات حل و فصل کرد اما در غیر این صورت، حل این بحرانها سالها زمان میبرد و عادیسازی روابط ایران و عربستان هم کمکی به این روند نخواهد کرد بلکه چهبسا ابزاری شود برای رسیدن به اهداف آلسعود.
عربستان با جمع کردن تروریستهای تکفیری سوریه در ریاض نشان داد که هیچ اعتمادی نمیتوان به حاکمان این کشور داشت. پس بگذاریم به تیشه به ریشه خود زدن ادامه دهد. مطلب فوق مربوط به سایر رسانهها میباشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/
http://fna.ir/9Z7LJ3
94/09/25 - 10:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]