واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: استقبال ظریف از خاتمه یافتن پی ام دی/ موضوع جعلی پی ام دی به تاریخ پیوست
وزیر امور خارجه از صدور قطعنامه جدید شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی که با خاتمه دادن به بررسی موضوعات باقیمانده گذشته (موسوم به پی ام دی)، فصل نوینی را در رابطه با پرونده هسته ای ایران و همکاری های کشورمان با آژانس می گشاید، استقبال کرد.
به گزارش نامه نیوز، محمد جواد ظریف با بیان این مطلب اظهار داشت: سرانجام شورای حکام پس از 12 سال، با اذعان به تکمیل نقشه راه بین ایران و آژانس، بسته شدن پرونده موسوم به پی ام دی را با استفاده از عبارت صریح close consideration در بند 9 قطعنامه خود اعلام کرد. دکتر ظریف افزود: این قطعنامه بسیار فراتر از بستن موضوع موسوم به پی ام دی رفته و رسماً 12 قطعنامه پیشین شورای حکام در خصوص برنامه هسته ای ایران که حاوی اتهامات و محدودیت های جدی برای برنامه هسته ای کشور بود را لغو کرده است. همچنین شورا دستورکار ناظر به اقدامات گذشته را رسماً خاتمه داده و دستور کار جدیدی تحت عنوان "اجرای برجام” که نگاه به آینده دارد، برای مدت مشخصی ایجاد کرده است.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: بر اساس این قطعنامه می توان به صراحت گفت موضوع جعلی ابعاد به اصطلاح نظامی برنامه هسته ای ایران، موسوم به پی ام دی، به تاریخ پیوسته است. اکنون بر اساس نص صریح گزارش اخیر آقای آمانو، با همه نقاط ضعف آن، عدم انحراف مواد هسته ای به سوی فعالیت های غیر صلح آمیز رسماً تأئید و در نتیجه نداشتن هرگونه تخلف ایران در هیچ بازه زمانی از معاهده اشاعه (ان پی تی) احراز گردیده و ماهیت منحصراً صلح آمیز برنامه هسته ای ایران یک بار دیگر به اثبات رسیده است. جمهوری اسلامی ایران با تاکید مجدد بر سیاست همیشگی خود در زمینه حرمت سلاح های کشتار جمعی و پایبندی به مفاد معاهده عدم اشاعه (ان پی تی) برای اجرای کامل و با حسن نیت تعهدات خود در برجام، به شرط پایبندی کامل طرف های 1+5 به تعهدات متقابل خود، اعلام آمادگی می کند.
شورای حکام پرونده یک دهه اتهام علیه ایران را بست؛ پی.ام.دی به تاریخ پیوست
وین - ایرنا - شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در نشست روز سه شنبه با تصویب قطعنامه پیشنهادی کشورهای 1+5 رای به بستن پرونده ای داد که بیش از یک دهه عامل فشار، تهدید و تحریم علیه ایران بود.
به موجب این قطعنامه پرونده موسوم به پی.ام.دی یا همان مطالعات ادعایی بسته می شود و دستور کار آژانس از بررسی مسائل گذشته و حال ایران معطوف به آینده خواهد شد.
** شروع تهدیدها علیه ایران
سال 2005 شورای حکام برای نخستین بار با صدور قطعنامه ای ایران را به عدم پایبندی به توافقات با آژانس، قوی ترین اتهامی که می توانست، متهم کرد.
در جولای 2006 شورای امنیت سازمان ملل نخستین قطعنامه علیه ایران را صادر کرد وخواستار تعلیق همه فعالیتهای هسته ای ایران شد. طی دو ماه بعد دو قطعنامه دیگر هم به آن افزوده شد.
در مجموع این قطعنامه ها پنج درخواست از ایران مطرح شد: « درخواست تعلیق برنامه غنی سازی ایران» ، « ارائه اطلاعات کاملی در مورد برنامه هسته ای بویژه امکان دسترسی به تمام افراد و اسناد لازم و کارگاه هایی که به ادعای آنها برنامه هسته ای اعلام نشده ایران در آنجا شکل گرفته » ، « اجرا و تصویب پروتکل الحاقی » ، « تجدید نظر در ساخت راکتور آب سنگین اراک » و « ارائه دسترسی های وسیع نظارتی آژانس برای بررسی برنامه هسته ای اعلام نشده ایران».
آژانس بین المللی انرژی اتمی 167 عضو و شورای حکام 35 عضو دارد که هر کدام یک حق رای دارند.
آرژانتین ، استرالیا ، بلاروس ، برزیل ، کانادا ، شیلی ، چین ، مصر، فنلاند ، فرانسه ، آلمان ، غنا ، هندوستان ، ایرلند ، ژاپن ، کره جنوبی ، لاتویا(لتونی) ، مالزی ، مکزیک ، نامیبیا ، نیوزلند ، نیجریه ، پاکستان ، پاراگوئه ، فیلیپین ، روسیه ، عربستان سعودی ، آفریقای جنوبی ، اسپانیا ، سوییس ، مقدونیه ، ترکیه ، انگلیس ، آمریکا و اروگوئه، 35 عضو شورای حکام برای دوره سال 16-2015 میلادی هستند.
یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز دوم دسامبر - 11 آذر- در گزارشی ارزیابی نهایی خود از مسائل گذشته و حال ایران را ارائه کرد که مبنایی برای تهیه پیش نویس قطعنامه کشورهای 1+5 شد.
طبق برجام، کشورهای 1+5 متعهد شده بودند پیش نویس قطعنامه ای را تهیه کنند که با تصویب آن پرونده پی.ام.دی یا همان مطالعات ادعایی بسته شود. در تهیه این پیش نویس با ایران هم مشورت شد. دومین کمیسیون مشترک ایران و 1+5 که 16 آذر در وین با حضور سید عباس عراقچی رییس ستاد پیگیری اجرای برجام برگزار شد به همین موضوع اختصاص داشت.
منبع: ایرنا
۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]