واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: زهرآلودگی هوا در رگ ابرشهرها
آلودگي هوا، اين مهمان ناخوانده و صد البته خوشنشين كه غيرت و قدرت هيچ مسئول و سازماني هنوز نتوانسته خدشهاي بر ماهيت وجودي رو به تزايدش وارد آورد...
نویسنده : علی خدایی بیجاری
آلودگي هوا، اين مهمان ناخوانده و صد البته خوشنشين كه غيرت و قدرت هيچ مسئول و سازماني هنوز نتوانسته خدشهاي بر ماهيت وجودي رو به تزايدش وارد آورد، هرساله مهمان پايتخت ميشد و از امسال به شكل نفسگيري دامن سياه خود را بر آسمان شهرهاي ديگر كشيده، به گونهاي كه آمارهاي شكسته بسته خود مسئولان نشان ميدهد كه امسال شهر اصفهان صدرنشين شهرهاي آلوده كشور بود. كما اينكه شهرهاي ديگري چون مشهد، اراك، بندرعباس، تبريز و... اوضاع و احوال بهتري از اصفهان و تهران نداشتند.
چكيده اخبار آلودگي هوا در روز گذشته حاكي از آن است كه هواي تهران هفت برابر استاندارد سازمان بهداشت جهاني اعلام شده بود. شهردار منطقه 14 تهران اعلام كرده بود كه به منظور كاهش آلودگيهاي محيط زيست، واحدهاي صنفي آلاينده محيطزيست در منطقه14 تعطيل ميشوند. اين معضل روز گذشته شهر اصفهان را به تعطيلي كامل كشاند و اين تعطيلي تا پايان هفته جاري ادامه دارد. در مشهد نيز اوضاع اضطراري اعلام شده و آمده بود كه شهروندان مشهدي از ابتداي امسال تاكنون و در مجموع از ۲۶۹ روز، فقط ۳۳ روز هواي پاك تنفس كردهاند! استاندار هرمزگان نيز از مسئولان محيطزيست درخواست كرده بود كه در دفاع از مصالح مردم كوتاهي نكنند اما وزير بهداشت در پيامي كوتاه از متوليان امر درخواست كرده بود كه براي آلودگي هوا تمهيداتي پيشبيني شود كه زمينه آلودگيهاي هوا كاهش يابد!
با اين احوال تك نسخه مخدوش مسئولان باز هم در محدوديت تردد خودروها، زوج و فرد كردن، تعطيلي مدارس و برخي صنايع آلاينده و البته پاسكاري توپ قصور در ميان مسئولان تا آخر فصل زمستان خلاصه ميشود و اين رويه، مسكني است كه متأسفانه به جاي درمان قطعي تجويز ميشود؛ مسكني كه تبعات بازدارندهاي را براي كشور به همراه دارد! همانگونه كه درخواست قاطبه مسئولان روز گذشته از مردم اين بوده كه افراد سالخورده، بيماران قلبي و تنفسي، كودكان و زنان باردار از منزل خارج نشوند و از ترددهاي غيرضروري پرهيز كنند.
اما سؤال اينجاست كه با خارج نشدن اين افراد تكليف درآمد خانوادهها، كودكان دانشآموز، بيماران و ساير اقشاري كه در جامعه منع حضور دارند، چيست؟
يكي به ميخ و يكي به نعل زدن مسئولانه!
در اين اوضاع و احوال يكي از مسئولاني كه روز گذشته، درصدد رفع اتهامي زودهنگام از خود برآمد، «وحيد نوروزي»، شهردار منطقه 18تهران بود. وي با مدعايي كه آلودگي هوا «كارتنخواب» و «پنت هاوس نشين» نميشناسد، عملاً فراري رو به جلو را كليد زده و گفته است كه وقت آن رسيده كه بيپرده و صريح در خصوص مصائب آلودگي هواي تهران صحبت كنيم، چراكه تهران با توجه به موقعيت جغرافيايي و پايداري هوايي كه از آن برخوردار است و نيز به دليل عدم وزش باد و بارش باران در بسياري از ايام سال، ظرفيت پذيرش آلودگي ناشي از تردد ميليونها دستگاه وسيله نقليه موتوري و هزاران كارخانهاي كه در اطراف شهر مشغول فعاليت هستند را ندارد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود عملكرد مسئولان دولتي در ارائه وام ۲۵ ميليوني خودرو را نشان تفكر «خودرو محور» آنان دانسته و گفته است كه تا وقتي نگاه دولت و مسئولان دولتي «خودرومحور» است، وضعيت (آلودگي هوا)نه تنها از اين بهتر نميشود كه بدتر نيز خواهد شد.
حال اين سؤال مطرح ميشود كه آیا در سالهاي گذشته كه وام 25 ميليوني خودرو وجود نداشت، هم اوضاعي اينچنين بر ابرشهرها حاكم نبود؟! ضمن آنكه وقتي تفكر شهرداري تهران به جای ناوگان حمل و نقل عمومی، ساخت بزرگراه، بزرگراههاي دوطبقه، تونل، زيرگذر و روگذر است، تفكر مسئولان ديگر تأمين خودرو براي معابر سوارهرو شهرداري است و در پس زمينه درآمد و سودي كه شهرداري و خودروسازان به جيب ميزنند، آلودگي نصيب مردم بيچاره ميشود. ضمن آنكه بخش مهمي از ميزان آلايندهها از طريق خودروهايي است كه به صورت اينترنتي طرح ترافيك يك روزه تا يك هفتهاي دريافت ميكنند. به راستي اگر شهرداري كباده سلامت مردم را ميكشد، شرط اول آن است كه قيد درآمدهاي اينچنيني را بزند.
تلنگري دوباره و تذكري چند باره !
اگر دقت كرده باشيد در دو سه سال گذشته آلودگي هوا توسط كميته اضطرار هوا يا به وسيله مانيتورهاي تعبيه شده در سر چهارراهها و معابر پر رفت وآمد به آگاهي مردم ميرسيد اما با گذشت زمان وصد البته به يمن تغافل مسئولان و حصول رشدي وارونه در زمينه مقابله با آلودگي هوا، ديگر نيازي به هيچ مرجعي نيست. شاهد اين مدعا هم آلودگيهايي است كه از چند روز گذشته آغاز شده و هر شهروندي ميتواند ادبار و كثافتي كه بر سر و روي شهر نشسته را مشاهده كند. اين در حالي است كه گويا مسئولان وظيفه خود را به باد و باران و برف سپردهاند.
اما سؤال اينجاست كه مراكز و سازمانهاي متولي در اين زمينه كه از بيتالمال ارتزاق ميكنند، از بابت چه خدمتي بر مسند امور تكيه زدهاند و چرا در پس زمينه مصائب معيشت مردم، نه تنها حسابهاي بانكي خود را چاق و چلهتر ميكنند، بلكه وظيفه سازماني خود را فراموش كرده و دل در گرو سياسيكاري و سياسيبازي دارند !
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]