تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):كسى كه در دلش هوايى جز خشنودى خدا خطور نكند، من ضمانت مى‏كنم كه خداوند دعايش را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846066462




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معلمان سهم‌شان را از بودجه ۹۵ دریافت می‌کنند؟


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: حمیدرضا حاجی بابایی وزیر سابق آموزش‌وپرورش گفت: «یکی از مسائل مطرح شده این بود که در زمان تحویل وزارتخانه به دولت، بودجه تعیین شده، ۹ درصد بوده در صورتی که با توجه به مدارک موجود، این بودجه بیش از ۱۵ درصد بوده است و متأسفانه اعلام کرده‌اند که بودجة آموزش‌وپرورش ۲ برابر شده است در صورتی که از سال ۹۰-۸۹ بودجة بخش آموزش‌وپرورش هیچ تغییری نکرده است.»

به گزارش تراز ، بهارستان نشینان این روزها خود را برای بررسی و تصویب دو لایحة مهم آماده می‌کنند. «برنامة ششم توسعه» و «بودجة سال ۹۵» که هر دو نقش تعیین کننده‌ای در ادارة کشور دارند و نقشة راه را برای دستگاه‌‌های اجرایی مشخص می‌کنند. به گفتة سخنگوی دولت، این دو لایحه، سه هفتة دیگر و به طور همزمان به مجلس تقدیم می‌شود و پس از آن وکلای ملت هستند که باید برنامه و سهم هر نهاد را در پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی ایران مشخص کنند. در این میان بودجه و برنامه‌های نهاد حاکمیتی آموزش‌وپرورش از اهمیت بسیاری برخوردار است و ضرورت توجه هرچه بیشتر دولت و مجلس را می‌طلبد.

نماینده در آستانة اجرای برنامه ششم توسعه و لایحه بودجة ۹۵، در گفت‌وگو با «حمیدرضا حاجی بابایی» وزیر سابق آموزش‌وپرورش به بررسی وضعیت بودجة این وزراتخانه پرداخته است. وی که به تازگی نامه‌ای به منظور توجه بیشتر به بودجة این وزارتخانه خطاب به رئیس‌ کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نوشته و در آن به کالبدشکافی و واقع‌نمایی بودجة آموزش‌وپرورش در برش ۶ ساله (۹۳-۸۸)، پرداخته است، در ابتدای این گفت‌وگو اظهار کرد: «از آنجا که آموزش‌وپرورش یک نهاد حاکمیتی محسوب می‌شود، بر اساس سند تحول بنیادین و سیاست‌های کلی که مقام معظم رهبری در این خصوص اعلام فرمودند، بودجة این بخش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و اعتبارات آموزش‌وپرورش باید به سمتی پیش رود که نظام رتبه‌بندی واقعی که بر اساس سند تحول بنیادین بنا شده و ارتقا دهندة جایگاه معلم است، به خوبی اجرا شود.»

ماجرای نامه‌ای که بودجة آموزش‌وپرورش را کالبدشکافی کرد
وی در ادامه به بیان هدف خود از نگارش نامة ياد شده پرداخت و تصریح کرد: «در ماه‌های اخیر شاهد اعلام آمار و ارقامی در خصوص بودجة آموزش‌وپرورش در دولت گذشته بودیم که واقعیت نداشت، هدف هم این بود که آموزش‌وپرورش را به سمت مقایسة دولتی سوق دهند و این در حالی‌است که در واقع بیان آمارهای متناقض و غیرواقعی باعث می‌شود که نمایندگان در تصمیم‌گیری دچار مشکل شده و نگرانی معلمان هم در خصوص حقوق و مزایایشان بیشتر شود.»

حاجی بابایی تصریح کرد: «با توجه به اینکه بنده وزیر سابق آموزش‌وپرورش بودم، با هزینه کرد این وزارتخانه آشنا هستم و برای اینکه نمایندگان در جریان آمار واقعی قرار گیرند و در جهت آگاه سازی معلمان نسبت به بودجة آموزش‌وپرورش برای دست‌یابی به تحلیل بهتر، در این نامه بودجة آموزش‌وپرورش در برش ۶ ساله (۹۳-۸۸) را بیان کردم.»

وزیر سابق آموزش‌وپرورش ادامه داد: «یکی از مسائل مطرح شده این بود که در زمان تحویل وزارتخانه به دولت، بودجه تعیین شده، ۹ درصد بوده در صورتی که با توجه به مدارک موجود، این بودجه بیش از ۱۵ درصد بوده است و متأسفانه اعلام کرده‌اند که بودجة آموزش‌وپرورش ۲ برابر شده است در صورتی که از سال ۹۰-۸۹ بودجة بخش آموزش‌وپرورش هیچ تغییری نکرده است.»

حاجی بابایی عنوان کرد: «سخت‌ترین تحریم‌ها در سال ۹۱ اعمال شده بود و بودجة دولت در آن سال ۹۹ هزار میلیارد تومان بود در حالی که در سال ۹۳ دولت ۱۴۳ هزار میلیارد تومان بودجه دریافت کرده است. در سال ۹۱ دولت اجازة صدور نفت را نداشت حال با توجه به کمتر بودن بودجة دولت در آن زمان چگونه است که وضعیت دولت پیشین بهتر بوده است. بنده نیز در نامة ارسال شده حدود ۲۰ مورد از ابهام‌هاي بیان شده را رفع کردم تا مسئولین و معلمان از واقعیت‌های بودجة آموزش‌وپرورش آگاه شوند.»

هیئت علمی خواندن معلمان، شاه بیت اجرای نظام رتبه‌بندی آنان
وی به مباحث مهمی که باید در بودجة آموزش‌وپرورش مورد توجه قرار گیرد، اشاره کرد و با تأکید بر اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان گفت: «نظام رتبه‌بندی معلمان بر اساس نقشة جامع علمی کشور و بر اساس سند تحول بنیادین و یک کار کارشناسی عمیق و یک ساله در دولت دهم انجام پذیرفته بود.»

وزیر سابق آموزش‌وپرورش، شاه بیت اجرای این نظام را هیئت علمی خواندن معلمان دانست و تصریح کرد: «نظام رتبه‌بندی معلمان در دولت گذشته، این قشر را به عنوان «مربی معلم»، «استادیار معلم»، «دانشیار معلم» و «استاد معلم» تعریف کرده بود و با اجرای آن همزمان شاهد مهندسی نیروی انسانی در آموزش‌وپرورش نیز بودیم. این طرح پس از انجام کار کارشناسی به استان‌ها ابلاغ شد و برای اجرا در اختیار مدارس قرار گرفت.»

انتقاد از سیاه‌نمایی‌ها ضد اقدام‌هاي دولت گذشته

وی با بیان اینکه معتقدم مشکل معلمان حل نمی‌شود مگر اینکه جایگاه، منزلت و شأن آنان در نوع نگاه به آنها لحاظ شود، ‌ اظهار کرد: «پس از پایان دولت دهم، در یک فرصت کوتاهی به دلایل سیاسی سعی شد که این نظام رتبه‌بندی را چون از گذشته بود، زیر سؤال ببرند. طرح کردند که در این نظام عنوان شده که معلمان باید مقاله و کتاب بنویسند در صورتی که برای هیئت علمی شدن معلمان هیچ مقاله‌ای نیاز نبود، بلکه مقاله و کتاب برای زمان ارتقا لحاظ می‌شد. در آن زمان باید مقالاتی که بیشتر جنبة یادگیری روش‌های تدریس و بالابردن سطح علمی معلمان در دروس مربوط را داشت، ‌ ارائه می‌شد تا بر اساس آن معلمان بتوانند کار خودشان را کیفیت ببخشند و در یک دورة ۱۰ الی ۱۵ ساله با بنا گذاشتن دانشگاه فرهنگیان نیز نیروی انسانی در آموزش‌وپرورش مهندسی می‌شد.»

ضرورت حل مشکلات حقوق معلمان به صورت ریشه‌ای

حاجی بابایی با بیان اینکه باید مشکل حقوق معلمان را به صورت ریشه‌ای حل کنیم، گفت: «باید تعریفی از معلم ارائه شده و با این تعریف معلم استخدام شود، تدریس کند، حقوق بگیرد و بازنشسته شود. همان‌طور که ملاحظه می‌کنید، وزیر علوم هیچ‌وقت برای پاسخگویی در ارتباط با حقوق هیئت علمی دانشگاه‌ها به مجلس فراخوانده نمی‌شود و مورد سؤال قرار نمی‌گیرد ولی چرا همیشه وزیر آموزش‌وپرورش این مشکل را دارد. برای اینکه در نظام آموزش‌وپرورش به معلم به عنوان کارمند نگاه می‌شود در حالی‌که این نگاه باید تغییر کند.»

وی از مجلس و دولت خواست که نظام رتبه‌بندی معلمان را اجرایی کنند و یادآور شد: «مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلی خودشان فرمودند که نظام رتبه‌بندی معلمان باید اجرا شود. ولی این روزها متأسفانه آمارهای آشفته‌ای در خصوص بودجه و اجرای آموزش‌وپرورش یا بدون اطلاع یا سهواً عنوان می‌شود و با اشکالاتی مواجه است. بعضاً اعلام می‌شود بودجة آموزش‌وپرورش دو برابر شده است. این آمارهای غلطی است که نمایندگان مجلس را به اشتباه می‌اندازد.»

چه هدفی پشت این سیاه‌نمایی‌ها پنهان است؟
وزیر سابق آموزش‌وپرورش تأکید کرد: «آمار و ارقام نشان می‌دهد که بودجة آموزش‌وپرورش تعریف شده و مشخص است. بعضاً گفته می‌شود که بودجة آموزش‌وپرورش ۹۹ درصدش به حقوق فرهنگیان اختصاص دارد درصورتی‌که بر اساس بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس، ۸۴ درصد بودجة این وزارتخانه به حقوق اختصاص دارد.»

حاجی بابایی هدف از بیان این اظهارنظرهاي خلاف واقع را سوق دادن آموزش‌وپرورش به سمت بخش خصوصي عنوان کرد و افزود: «نتیجة این حرف‌ها این است که آموزش‌وپرورش را نمی‌شود اداره کرد و باید آن را به بخش خصوصی واگذار کرد در صورتی‌که هیچ جای دنیا مرسوم نیست که ادارة مدارس در دوران ابتدایی را به بخش خصوصی بدهند.»

وی در پایان خاطر نشان کرد: «به اعتقاد بنده اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان و مهندسی نیروی انسانی از موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا در سال‌های آینده مشکل عدم توازن نیروی انسانی در آموزش‌وپرورش به کلی رفع شود.»


منبع: الف



زمانبندی انتشار: 23 آذر 1394 - 14:51





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن