واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: «پرواز» خلاقیت و توانمندیهای معلولین در تالار وحدت
نشست رسانهای اولین جشنواره فیلم کوتاه و مستند «پرواز» ویژه معلولین در تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست رسانهای اولین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه و مستند «پرواز» ویژه معلولین با حضور فاطمه امیری دبیر جشنواره، خسرو معصومی عضو هیئت داوران، محمد قنبری عضو شورای سیاستگذاری، برگزار شد.
در ابتدای این برنامه فاطمه امیری گفت: سازمان ملل متحد از تمامی کشورها خواسته که در خصوص حمایت از معلولین، همایشهایی را برگزار کنند تا این افراد دستاوردهای علمی و پژوهشی خود را ارائه دهند. ما نیز حدود ده ماه است که به شدت پیگیر این قضیه هستیم و در صدد برگزاری جشنواره برآمدیم.
وی افزود: از روز سه شنبه 24 آذر تا پنجشنبه جشنواره پرواز را برگزار میکنیم و از طریق فیلمهای ارائه شده به مسائل و مشکلات این دسته از افراد جامعه، توانمندیها و خلاقیتهای آنها میپردازیم. ما میتوانیم از طریق هنر و رسانه پل ارتباطی بین کل مردم جامعه و معلولین ایجاد کنیم و به بررسی معضلات آنها بپردازیم و تاثیر و نقش فناوریهای جدید را در زندگی آنها نشان دهیم تا آنها بتوانند در جامعه موثر واقع شوند.
وی ادامه داد: 300 فیلم در جشنواره «پرواز» از کشورهای خارجی و کشور خودمان حضور دارند و به موضوعات مختلفی در خصوص زندگی معلولین میپردازند و این نشان میدهد مردم ما به این قشر از جامعه اهمیت میدهند. طبق آمار 15 درصد از جامعه ما معلولین هستند. پس نمیتوانیم نسبت به آنها بیتوجه باشیم و از آنها و توانمندیهای آنها حمایت نکنیم.
امیری عنوان کرد: من از سازمانها، نهادها و ادارههایی که فقط قول حمایت به ما دادند و پشت ما را خالی کردند، گلایه میکنم؛ اما از یک طرف از حمایتهای معنوی شهاب حسینی و محمد قنبری و وزارت ارشاد تشکر و قدردانی میکنم.
وی عنوان کرد: از هیئت داوران که شامل افراد برجسته و سرشناس در سطح کشور هستند و ما را حمایت میکنند، قدردانی میکنم. در کمیته انتخاب و هیئت داوران که شامل شهاب حسینی، کیانوش عیاری، خسرو معصومی، مجید مصاحبی، مصطفی مهرایی که تمام تلاش خود را برای دستیابی به بهترین نتایج انجام دادند، قدردانی میکنم.
امیری اضافه کرد: از روز سهشنبه با حمایت کمیته علمی و حضور دکتر نوابینژاد، ناصر پارسا، علیرضا کردی، اسدی، مهندس شریفینیا، مهندس محمودی طی سه روز از 26 تا 28 آذر جشنواره را آغاز خواهیم کرد. در این سه روز صبحها اکران فیلم و بعد از آن میزگرد و کارگاههای علمی را توسط اساتید مختلف ارائه خواهیم داد و در کنار اینها بخش آموزشی نیز داریم.
وی خاطرنشان کرد: افتتاحیه جشنواره «پرواز» از روز سهشنبه از ساعت 18 تا 21 با پخش فیلم کوتاه، دو فیلم موبایلی و رونمایی از دومین کتابی که دختر نابینای 12 سالهای به نام زهرا شجاعی تالیف کرده، شروع میشود و روز اختتامیه از ساعت 18 تا 21 در خدمت اساتید و هنرمندان و مردم هستیم و برنامه قدردانی از هیئت داوران کمیته علمی و افراد معلول و موفق را نیز انجام میدهیم. شایان ذکر است که مکان جشنواره سالن اصلی برج آزادی است.
امیری عنوان کرد: متاسفانه تا به امروز هیچ اسپانسر و منبع درآمدی برای برگزاری جشنواره نداشتیم و چیزی که من را متحیر کرد این است که با وجود شعارها و حرفهایی که در خصوص حمایت از معلولین گفته میشود؛ اما در عمل این مسئله اجرایی نمیشود. بخش اعظم هزینهها را خودمان پرداخت کردیم که امیدوارم در سالهای آینده حمایتهای دیگر ارگانها را داشته باشیم.
خسرو معصومی در ادامه این نشست گفت: بیشتر فیلمها از کشور هندوستان بودند و چند فیلم از کشور فیلیپین حضور دارند که اسم اکثر آنها را فیلم نمیتوان گذاشت؛ چون بیشتر شبیه کلیپ بود. در خصوص حمایت باید بگویم اگر به جای امیری بودم، تمام لوگوهای پایین پوستر جشنواره را حک نمیکردم، چون یا حمایت نکردند و یا اینکه در حد بسیار جزئی بوده است.
معصومی افزود: در خصوص جوایز جشنواره «پرواز» پیشنهاد دادم که در بخش مستند و بخش داستانی به دو فیلم یکی تندیس برای بهترین فیلم، دیگری دیپلم افتخار تعلق بگیرد و جایزه ویژهای به فیلمی که بحث اصلی آن توجه به بخش معلولین است، اهدا شود.
وی ادامه داد: بودجه یک جشنواره 5 روزه حدود 700 میلیون تومان است و جای تعجب دارد که خانم امیری بدون حمایت مالی به چه نحو این جشنواره را برگزار کرده و چرا مسئولان از چنین جشنوارهای با رویکرد مهم حمایت نمیکند. رویکردی که میتواند مشکلات زیادی را از سر راه معلولان و جامعه بردارد.
محمد قنبری در این نشست رسانهای خاطرنشان کرد: فراخوان ما متعلق به همه معلولان به اضافه جانبازان است و خوشبختانه آثار ارائه شده دارای موضوعات مختلفی است که تاکید و تمرکز جشنواره «پرواز» برگرداندن حدود 12 میلیون معلول کشور و بسترسازی مناسب برای آنهایی است که مانند افراد عادی توانمند شدهاند و میتوانند در جامعه تاثیرگذار باشند. در سال آینده جشنواره را به طور قطع محکمتر برگزار خواهیم کرد.
وی افزود: از 300 فیلم شرکت کننده در جشنواره حدود 50 فیلم انتخاب و برای هیات داوران ارسال شد. میزان جوایز با توجه به معنوی بودن موضوع داده میشود و در کنار آن جوایز نقدی درنظر گرفته شده است.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
فیلمبرداری نوزدهمین اثر پوراحمد به پایان رسید/خلعتبری برای «کفشهایم کو؟» موسیقی میسازد
کدام سالنها میزبان تازهترین ساخته رضا توفیقجو هستند؟
عصر امروز؛ مراسم افتتاحیه جشنواره حقیقت
«یک شهروند کاملا معمولی» بخش سودای سیمرغ را از دست داد
خداحافظی كرامتی و تشكر از دوربین «لاك قرمز» / فیلمبرداری به كوچههای ظفر رسید
«داستان خانواده فرشچی» به «پا در هوا» تغییر نام داد
كدام ستارههای سينما در صف سی و چهارمين جشنواره فجر هستند؟
«قاتل اهلی» کیمیایی را دوباره به دوران شکوفایی برمیگرداند
گیشه زرد سینما در پاییز 94
رسانهای کردن نام صاحبان کارت کاخ جشنواره/ شفافسازی درباره علت حذف برخی فیلمها
۲۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]