تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى حكمتى كه در قلب منافق جا مى‏گيرد، در سينه‏اش بى‏قرارى مى‏كند تا از آن بي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833793713




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کشف قبر زنی ثروتمند در شهر سوخته/ اجساد شگفت‌انگیز تاریخی!


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر از شهرسوخته-۱؛
کشف قبر زنی ثروتمند در شهر سوخته/ اجساد شگفت‌انگیز تاریخی!

شهر سوخته


شناسهٔ خبر: 2998081 - یکشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۸
فرهنگ > میراث فرهنگی و گردشگری

باستان شناسان شهر سوخته در این محوطه تاریخی قبری سردابه‌ای شکل را یافتند که۱۱۲ سفال و یک خمره رنگارنگ کنار اسکلتش دفن کرده بودند آنها می‌گویند که اسکلت کشف شده متعلق به زنی ثروتمند بوده است. به گزارش خبرنگار مهر، در پانزدهمین فصل از کاوش‌های باستان شناسی شهرسوخته به سرپرستی سیدمنصور سجادی، باستان شناسان به یافته‌های جالبی دست پیدا کردند که هم بخشی از سوالات پژوهشی آنها را پاسخ می‌دهد و هم سوالات دیگری برایشان بوجود می آورد. در روزهای پایانی فصل پانزدهم کاوش در محوطه باستانی شهر سوخته، تعدادی از خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی نیز دعوت شدند تا از نزدیک فعالیت‌های باستانی و یافته‌های باستان شناسان را ببینند. بازدیدی بسیار کوتاه از بقایای شهری با تمدن ۵هزار ساله.

محوطه گورستان شهر سوخته را با چند کشف بسیار مهم می شناسند. یکی از آنها قبور و اسکلت‌هایی است که در گورستان آن کشف شده انگار مردگان این شهر قرار است تا هزاران سال بعد هم فکر باستان شناسان را به خود مشغول کنند. این گورستان یکی از پر سوال ترین محوطه های تاریخی برای باستان شناسان است. ۱۱۲ شی و سفال کنار یک زن ۳۸ ساله شهر سوخته ۱۵۱ هکتار است که ۲۵ هکتار آن را گورستان و ۸۰ هکتارش را محوطه مسکونی تشکیل می‌دهد و بقیه آن محوطه صنعتی و محله بناهای یادمانی و عام المنفعه است. در گورستان شهر سوخته تا کنون حدود ۳۵ تا ۴۰ هزار قبر پیدا شده که تخمین زده می‌شود ۶۰ هزار اسکلت در آنها باشد. آنطور که سید منصور سجادی باستان شناسی که سال‌های سال در این محوطه باستانی کار کرده می‌گوید ۷۰ درصد اسکلت های این قبور دارای کفن بوده‌اند اما نه آن کفنی که ما در دوره معاصر می‌شناسیم بلکه پارچه ای به دور بدن بوده و یا زیر اندازی و یا لباسی که از آنها تکه های کوچکی کنار اسکلت ها باقی مانده است.

قبر تازه کشف شده یکی از قبوری که در فصل پانزدهم کشف شد، قبری سردابه‌ای شکل و متعلق به یکی از ثروتمندان شهر است سردابه‌ای بودن قبر یعنی اینکه فرد فوت شده را داخل محوطه ای قرار داده و در آن را می بستند.

ظرف سفالی پلی کروم یکی از دلایل ثروتمند بودن این قبر و صاحبش سردابه‌ای شکل بودن آن است نکته دیگر مربوط می شود به جاسازی ۱۱۲ شی و ظرف برای غذا، نوشیدنی و نذری های صاحب اسکلت.

ظروف کشف شده از داخل قبر کنار این قبر یک سرمه‌دان هم وجود دارد و تکه ای پارچه که نزدیک سر او می‌توان مشاهده کرد. اما وجود همین سرمه دان و البته ظرف پلی کروم رنگارنگ به راحتی می تواند باستان شناسان را مطمئن کند که این قبر متعلق به یک زن است. همانطور که مریم رمضانی استخوان شناس و ژنتیک باستان شناس این هیات باستان شناسی نیز می‌گوید: اسکلت دفن شده در این قبر متعلق به یک زن حدودا ۳۸ تا ۴۰ ساله با ۱۵۵ سانتی متر قد بوده است که دندان آسیایش را نیز از دست داده و دچار سایش زیادی در دندانهایش بوده است. قرار است خاک زیر لگن و بخش های دیگر اسکلت را نیز نمونه برداری کرده و روی آن آزمایش های میکروب شناسی انجام دهند.

ظروف سفالی با نقوش رنگی نحوه قرار گرفتن ظروف داخل قبر مورد بررسی دقیق باستان شناسان قرار می‌گیرد چون حتی نوع قرار گرفتن آنها کنار یکدیگر هم می تواند اطلاعات مفیدی درباره صاحب اسکلت به باستان شناسان بدهد. از این رو تمام زوایای این قبر عکس برداری می شود. حتی خاکی که داخل ظروف است را نگه داشته و از آن نمونه برمی‌دارند تا تحت آزمایش‌های مختلف قرار گیرد. چون خاک این ظروف می‌تواند پرده از محتویات آنها، نوع غذا و خوراکی های هزاران سال پیش بردارد. امراض پوستی یکی از شایع‌ترین بیماری در فصل پانزدهم باستان‌شناسی در محوطه شهر سوخته حدود ۸۵ اسکلت پیدا شده که در میان آنها زنان سهم بیشتری را در میزان مرگ و میر داشته‌اند. در این میان تعداد زیادی کودک دو ساله هم پیدا شده که به دلایل مختلف از دنیا رفته اند. منتها برای بررسی علت مرگ و میر آنها باید مطالعات انگل شناسی انجام شود. با این حال تا اینجا باستان شناسان از بررسی تخریب بخشی از جمجمه و استخوان مردگان دریافته‌اند که امراض پوستی یکی از شایع ترین بیماری ها در شهر سوخته بوده است.

عودسوز آینه دار منصور سجادی سرپرست هیات باستان شناسی شهر سوخته درباره نحوه تدفین اجساد در این شهر نیز می‌گوید: درهای قبور سردابه‌ای معمولا به جهت طلوع و یا غروب آفتاب باز می شد و اگر فردی در شب دفن شده باشد صورت او را به زمین برگردانده و اگر سر ظهر دفن شده باشد او را طاق باز گذاشته‌اند بنابراین از نوع تدفین می‌توان گفت که آن فرد در چه ساعتی از روز دفن شده است. چون همیشه سعی می کرده‌اند چشم مرده رو به خورشید و نو باشد گویا مردم این شهر به نور و آتش دلبستگی داشته‌اند. به همین دلیل در قبرهای سردابه‌ای عودسوز هم می‌گذاشتند و تا زمانی که محدوده قبر اکسیژن داشته این عود می سوخته است. سجادی به عودسوز منحصر به فرد کشف شده در آخرین قبر اشاره می‌کند و می‌گوید: این عودسوز دارای آینه‌ای کوچک برای گرم نگه داشتن بوده است. این یکی از اشیای مهم قبر تازه کاوش شده به حساب می آید.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن