تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مرگ آرى امّا پستى و خوارى هرگز، به اندك ساختن آرى امّا دست سوى اين و آن دراز كردن هرگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826856204




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دررفتن از زیر کار به سبک کودکانه


واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:



آموزش مسئولیت پذیری به فرزندان
یکی از اهداف مهم تربیتی والدین این است که فرزندانی متعهد و مسئولیت پذیر تربیت کنند   یکی از اهداف مهم تربیتی والدین این است که فرزندانی متعهد و مسئولیت پذیر تربیت کنند. حال این مسئولیت پذیری هم باید در قبال خود و هم در برابر سایر اعضای خانواده باشد.

«زنی 35 ساله هستم، کارمند و دارای یک فرزند پسر 9 ساله. در زندگی خانوادگی خود مشکلی ندارم جز اینکه از زمانی که فرزندم وارد مدرسه شده برای انجام تکالیف مدرسه بسیار تنبلی می کند و برای انجام یک تکلیف ساده آن قدر از زیر کار در می رود، خود را به خستگی و حتی بیماری می زنند که واقعاً دیگر کم آورده ام. از آنجا که شاغل هم هستم، بی مسئولیتی و اهمالکاری فرزند فشار زیادی به من وارد می آورد و گاه آنقدر کلافه و مستأصل می شوم که او را به شدت تنبیه می کنم و در نتیجه پای پدرش هم در میان آمده و در نهایت غوغایی در خانه به پا می شود. از این وضعیت بسیار نگرانم. هراس دارم که با این روند دچار دلزدگی از درس و مدرسه شود... .»
آنچه که مسلم است یکی از اهداف مهم تربیتی والدین این است که فرزندانی متعهد و مسئولیت پذیر تربیت کنند. حال این مسئولیت پذیری هم باید در قبال خود و هم در برابر سایر اعضای خانواده باشد. مثلاً کودک ما باید یاد بگیرد که در جمع کردن سفره، مرتب کردن خانه، مرتب کردن اتاق خود و ... به سایر اعضای خانواده کمک کند. در ازای انجام مسئولیت هم طبیعتاً نباید پاداش مادی در کار باشد، مثلاً اگر کودک خودش وسایلش را جمع کرد پاداش مادی بگیرد چون این کار انگیزه های درونی را در کودک کور می کند. در واقع او تصور می کند که برای انجام هر کار هر چند کوچکی باید پاداش بگیرد. کودک شما باید یاد بگیرد که به خانواده بدون قید و شرط کمک کند.
تبادل وظایف با کودک
برای ورزش کردن فرزندتان برنامه ریزی داشته باشید. ورزش منظم خصوصاً وقتی به صورت خانوادگی باشد، در کاهش فشارهای روانی بسیار موثر است

حال اگر کودک این همراهی را نکرد چه؟ در این دست مواقع باید «تبادل وظایف» کرد. مثلاً وقتی کودک به مرتب کردن اتاق خود نمی پردازد مادر می تواند بگوید: ایرادی ندارد، من اتاق تو را مرتب می کنم اما چون مسئولیت های دیگری دارم، نمی توانم به آنها برسم پس امروز از نهار خبری نیست. دقیق برای فرزندتان شرح دهید که اگر مسئولیت های او را شما انجام دهید، به کدامیک از کارهایتان نمی رسید.
اما در مورد تکالیف مدرسه، مسأله کاملاً فرق می کند. تکالیف مدرسه مسئولیتی است که صرفاً خود کودک باید آن را انجام دهد و والدین فقط می توانند از فرزند خود پشتیبانی کنند.
فرزندانتان را مسئول کنید
کارهایی که شما می توانید برای پشتیبانی از فرزندتان انجام دهید این است که:
1- به تغذیه فرزندتان توجه داشته باشید. برنامه غذایی سالم و کامل ذهن و جسم فرزندتان را آماده می کند.
2- برای ورزش کردن فرزندتان برنامه ریزی داشته باشید. ورزش منظم خصوصاً وقتی به صورت خانوادگی باشد، در کاهش فشارهای روانی بسیار موثر است.
3- عزت نفس فرزندان را افزایش دهید. افزایش عزت نفس در کودکان منوط بر این است که کودکتان احساس مثبتی نسبت به خود داشته باشد. برای ایجاد این احساس مثبت همواره به کودکتان دلگرمی دهید. کودکانی که احساس مثبت بیشتری نسبت به خود دارند، در یادگیری بسیار موفق تر هستند.

4- به فرزندتان مسئولیت دهید. کودکانی که در خانه مسئولیت پذیر هستند و به آنها مسئولیت سپرده می شود، در انجام تکالیف مدرسه موفق تر هستند. برای انجام مسئولیت ها، به فرزندتان حق انتخاب دهید تا احساس قدرت کند.
5- با مسائل آموزشی کودکتان درگیر شوید. سعی کنید با معلم فرزندتان دائماً در تعامل باشید. هر از چند گاهی وضعیت تربیتی و انضباطی فرزندتان را از معاون و مدیر مدرسه جویا شوید. در انجمن اولیاء و مربیان حتماً سهیم بوده و نقش داشته باشید.
6- از تشویق و تنبیه خودداری کنید. به ازای انجام تکالیف مدرسه، فرزندتان را مورد تشویق مادی قرار ندهید چون او یاد می گیرد به جای تأکید بر یادگیری بر پول و مادیات تکیه کند. در ازای کوتاهی های وی نیز، از تنبیه خصوصاً تنبیه بدنی و تخمیر خودداری کنید چون صرفاً جنگ قدرت به راه افتاده و فرزندتان از همکاری دست بر می دارد.  
فرزندان مسئولیت پذیر
به فرزندتان مسئولیت دهید   لذا سعی کنید:
- با فرزندتان صحبت کنید و حق انتخاب دهید مثلاً تکالیفت را قبل از شام انجام می دهی یا بعد از شام؟
- برای انجام تکالیف مدرسه، مکان مشخصی را برای فرزندتان مهیا کنید. خانه را ساکت کنید، هر ازگاهی به او سر بزنید و حمایتش کنید.
- تا جایی که می توانید به اشکالات درسی او رسیدگی کنید و اگر خودتان ناتوان بودید حتماً از یک فرد مطلع کمک بگیرید.
- اجازه دهید فرزندتان پیامد بی نظمی را بچشد. مثلاً وقتی تکلیفش را انجام نداد و کوتاهی کرد، اجازه دهید به مدرسه برود و تبعات این قصور را ببیند.
- اگر همه تلاش ها را کردید ولی باز هم فرزندتان بی توجهی کرد عصبانی نشوید بلکه بگویید: «نمی توانم تو را مجبور به درس خواندن کنم سپس تصمیم گیری را به عهده خودت می گذارم.»
وارد جنگ قدرت نشوید در برابر این مساله خونسرد و آرام برخورد کنید. برخی از بچه ها صرفاً می خواهند ناتوانی و ضعف خود را نشان دهند. این مساله به این دلیل است که کودک احساس ضعف و یأس می کند.
بنابراین:
- با کمک معلم فرزندتان سعی کنید، ضعف های درسی اش را شناسایی و رفع کنید.
- بر نقاط قوت وی توجه خاص داشته و آنها را مورد تشویق قرار دهید.
- رابطه عاطفی خود با فرزندتان را اصلاح کنید. پناه عاطفی و روانی وی بوده و همواره به او دلگرمی دهید.

منبع:تبیان    






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سبک زندگی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن