واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
آیا پیشرفت ژنتیک و خلق کودکان باهوش ضد اخلاقیات و منجر به تبعیض می شود؟ جامعه > سلامت - تغییر در ژن به یکی از موضوعات اساسی علم تبدیل شده است اما اینکار مخالفانی هم دارد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛بعضی انسان ها از دیگران قد بلند تر هستند، بعضی دیگر هم پهلو های بزرگتر، مو های کمرنگ تر دارند. هیچکس مخالف این نیست که ژن های مان چهره مان را تشکیل می دهد. اما در رابطه با هوش چطور آیا هوش هم ارثی است؟! با افزایش مهارت ما در ایجاد تغییر در ژنوم جنین انسان آیا به خلق کودکانی با هوش بیشتر دور خواهیم بود؟! پیش از این که در این رابطه صحبت کنیم، باید ژن های مربوط به هوش را بشناسیم. بعضی از دانشمندان مدت ها است دنبال چیزی به اسم "ژن هوشمند" هستند و از تحقیقات آنها انتقاد شدیدی می شود. دو توحم بزرگ در این رابطه: اینکار می تواند از یک تبعیض جنسیتی حمایت کند و اینکه می تواند داستان هوش مصنوعی را به یک واقعیت تبدیل کند. این دلیل این است که گاهی از دانشکندان سوال پرسیده می شود آیا این کار اخلاقی است یا نه؟ سالامون رئیس هستینگز، یک مرکز زیستی و اخلاقی، در این رابطه گفت: با محدودیت ها و قدم هایی که می گذاریم باید مطمئن شویم دچار یک اشتباه تاریخی نشویم.
حدود 10 روز پیش مرکز هستینگز گروه کوچکی از دانشمندان و اخلاق گرایان را در نیو یورک جمع کرد تا در رابطه با آینده تحقیقات هوش بحث کننند. اوایل این هفته هم گروهی بین المللی در این رابطه بحث کردند و سوال هر دو گروه این بود که آیا ممکن است بعضی از تحقیقات به جا های خطرناکی برسد؟ تحقیقات مرکز هستینگز زمانی شروع شد که ژنتیست اخلاقی با سازمان هاپکنیز، مکانی برای جوانان با استعداد، تماس گرفت تا فارغ التحصیل هایش در آنجا درس بخوانند. فارغ تحصیل های او به عنوان افراد بسیار با استعدادی شناخته شده اند. اما این مسئولان مرکز هاپکینز را نگران کرد. آیا اگر به آنها کمک شود آیا آنها کار بدی انجام می دهند؟! تحقیقات روی ژن می تواند به شکل ناخواسته عواقبی هم داشته باشد، برای مثال تغییر پیوند پدر و مادر با کودک. یکی از انتقادی ترین سخنرانی های این ماه را استاد قانون و جامع شناسی دانشگاه پنسیلوانیا کرد، او با بعضی از دانشمندان اخلاقی ژنتیک که باور دارند این کار از لحاظ فکری به کودکان آسیب می زند مخالف است. او در واقع بر این باور است که اطلاعات بیشتر برای کودکان مفید است. به شکلی متوقف کردن این تحقیقات دیگر ممکن نیست، این تحقیقات از سال 1970 با تحقیقاتی روی دو قلو ها که 100 درصد ژن هایشان برابر بود شروع شده است. به گفته رئیس تحقیقات مرکز هستینگ، این ها همه به این معنی است که ژن عامل هوش است. منبع: نشنال جئوگرافی/ 11 دسامبر 2015 42237
کلید واژه ها: ژنتیک - ژن -
شنبه 21 آذر 1394 - 15:10:18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]