تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى مردم اگر در يارى حق كوتاهى نمى كرديد و در خوار ساختن باطل سستى نمى نموديد، كسان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815247230




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طرح محققان انگلیسی برای ریشه‌کنی مالاریا با نازا کردن پشه‌های ناقل


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


طرح محققان انگلیسی برای ریشه‌کنی مالاریا با نازا کردن پشه‌های ناقل دانش > پزشکی - با وجود پیشرفت‌های پزشکی در سال ۲۰۱۵ حدود نیم میلیون‌نفر جان خود را به خاطر ابتلا به مالاریا از دست دادند. به گزارش بی‌بی‌سی،محققان انگلیسی حالا به کمک اصلاح ژنتیکی به دنبال نازا کردن پشه حامل این بیماری هستند.

دانشمندان انگلیسی اعلام کرده‌اند که با کمک شیوه های اصلاح ژنتیکی موفق به خلق یک پشه نابارور شده اند که دستاورد مهمی در مبارزه با مالاریا به حساب می‌آید.  در مقاله‌‌ای که در نشریه «فناوری زیستی نیچر» منتشر شده آمده است که هدف آنها ریشه کنی حشره ای است که مالاریا با نیش آن به انسان منتقل می شود. دو نسخه از یک ژن جهش کرده باعث می شود که پشه ماده که حامل مالاریاست کاملا نابارور شود.
اما یک نسخه کافی است تا پشه مادر یا پدر آن را به نسل بعدی منتقل کنند.
اما همین باید برای گسترش دایمی ژن سترون کننده در سراسر جمعیت پشه ها به طوری که در نهایت بسیار کم شود یا از میان رود کافی باشد. این نابودی به پشه های بومی حامل انگل مالاریا محدود خواهد بود.
با این حال تیم محقق در امپریال کالج لندن می گوید که آزمایش های ایمنی بیشتری لازم است، و یک دهه طول خواهد کشید تا پشه اصلاح شده در طبیعت رها شود. پشه اصلاح شده همچنان می تواند انگل بیماری خطرناک مالاریا را به انسان منتقل کند.

اما پس از جفت گیری با پشه های معمولی یک کپی از ژن نابارور کننده نسل به نسل منتقل می شود و وقتی دو نسخه از این ژن به یک ماده منتقل شود سترون می شود.
به این ترتیب میزبان انگل مالاریا در نهایت منقرض خواهد شد. تیم امپریال کالج گونه ای از پشه به نام آنوفیلیس گمبیا را که در جنوب صحرای آفریقا - جایی که مالاریا شایع - است،‌ آزمایش کرد. پشه اصلاح شده با پشه های معمولی نگهداری شد تا جفت گیری کنند.
به گفته دکتر تونی نولان و پروفسور آندریا کریسانتی از محققان تیم، ژن مزبور در طول پنج نسل به بیش از ۹۰ درصد پشه های نر و ماده منتقل شد. این کار با تکنیک موسوم به "محرک ژن" انجام شد که شانس وراثت یک ژن را بالا می برد. بعضی کارشناسان نگرانند که نابودی پشه ها ممکن است توازن طبیعی محیط آنها را به هم بزند.
اما پروفسور تونی نولان گفت که شیوه آنها نباید تاثیر بزرگی در کل جمعیت پشه ها داشته باشد؛ بلکه فقط پشه های حامل مالاریا را هدف می گیرد.
او می‌گوید:‌ "تقریبا ۳۴۰۰ گونه مختلف پشه در جهان وجود دارد و درحالی که آنوفیلیس گمبیا یک حامل مهم مالاریا است، فقط یکی از ۸۰۰ گونه پشه در آفریقاست، بنابراین تار و مار کردن آن در برخی نواحی مشخص نباید تاثیر قابل توجهی بر اکوسیستم بومی داشته باشد." ۵۴۵۴

کلید واژه ها: مالاریا - فناوری پزشکی -




جمعه 20 آذر 1394 - 14:57:59





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن