محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829702208
فائزه هاشمی: تجمعها و راهپیماییهای سال 88 نیاز به مجوز نداشت/نمیتوانیم بگوییم قانون اساسی کامل است
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: فائزه هاشمی: تجمعها و راهپیماییهای سال 88 نیاز به مجوز نداشت/نمیتوانیم بگوییم قانون اساسی کامل است
فائزه هاشمیرفسنجانی گفت: حقوق بشر درباره دانشجویان ایران نقض میشود، تجمعها و راهپیماییهای سال 88 به مجوز نیاز نداشت و نمیتوانیم بگوییم قانون اساسی کامل است.
به گزارش نامه نیوز، فائزه هاشمیرفسنجانی در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس و در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی که در این دانشگاه با حضور صادق زیباکلام برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس تقریباً تازه تأسیس است؛ اما امیدواریم قدمهای رشد این دانشگاه محکمتر برداشته شود تا واحدی بزرگ، خوب و پرتحرک را شاهد باشیم.
وی افزود: 16 آذر، جدای از روز دانشجو، روز حقوق بشر هم هست؛ روز دانشجو و روز حقوق بشر به نوعی از هم جدا نیست و مسائل مشترک زیادی دارد و تفسیر حقوقی کوتاهی در خصوص حقوق بشر و روز دانشجو خواهیم داشت.
هاشمیرفسنجانی ادامه داد: اگر یاد بگیریم با نگاه سازنده در کنار خوبیها، اعتقادات را هم مطرح کنیم تا به گوش برخی افراد برسد و به آن عمل کنند یا حداقل مورد بررسی قرار گیرد، بسیار مفید خوب خواهد بود.
* نمیتوانیم بگوییم قانون اساسی کامل است/ نقض حقوق بشر در مورد دانشجویان
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تصریح کرد: قانون اساسی بسیار خوبی داریم؛ نمیتوانیم بگوییم کامل است و ایراداتی دارد؛ اما بسیار اصول مبسوطی دارد که انجام نشده و اگر اجرایی شود، به نظرم تا 90 درصد مسائل دانشجویان و موضوعات حقوق بشری ما در کشور حل شود.
هاشمیرفسنجانی افزود: بنده فقط میخواهم با اشاره به اصول قانون اساسی، اشارهای به موارد نقض حقوق بشر در مورد دانشجویان داشته باشم که جامعه دانشجویان ما با چه مشکلاتی روبهرو است.
معاون آموزشی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی پردیس ادامه داد: اصل دوم قانون اساسی میگوید نظام جمهوری اسلامی بر پایه ایمان به کرامت و ارزش والای انسان و آزادی توأم با مسئولیت او در برابر خدا بنا شده و بند (ج) این اصل صراحت دارد نفی هرگونه ستمگری، ستمکشی، سلطهگری، سلطهپذیری، حرص و آز و استقلال سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی همبستگی ملی را تأمین میکند.
هاشمیرفسنجانی ادامه داد: در اصل سوم قانون اساسی هم دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است برای اهداف مذکور در اصل دوم، همه امکانات خود را به کار ببرد؛ البته این اصل 16 بند دارد که موارد مهم را قرائت میکنم.
وی افزود: ایجاد محیطی مناسب برای رشد فضایل اخلاقی بر اساس ایمان و تقوا برای مبارزه با کلیه موارد فساد و تبانی نیز در قانون اساسی آمده و در بند 2 بالا بردن آگاهیهای عمومی جامعه در تمام زمینهها از طریق رسانههای گروهی و... مدنظر است.
این فعال سیاسی ادامه داد: بند 6 به نشر هرگونه خودکامگی و انحصارطلبی و ...، بند 7 به تأمین آزادیهای سیاسی و اجتماعی در حضور قانون، بند 8 به مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و بند 9 به رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه و در تمام زمینههای مادی و معنوی میپردازد.
هاشمیرفسنجانی ادامه داد: در فصل سوم و اصل 37 چیزی به نام حقوق ملت وجود دارد که میگوید اصل بر برائت است، فردی از نظر قانون مجرم شناخته نمیشود مگر جرم او در دادگاه صالح ثابت شود.
وی تصریح کرد: اصل 43 نیز میگوید برای تأمین استقلال اقتصادی جامعه و ریشهکن کردن فقر و محرومیت و برآوردن نیازهای اسکان و با حفظ آزادگی او بسیار مهم بوده؛ چون آزادگی انسانها بسیار اهمیت دارد و در اصول قانون اساسی ما بارها به آن اشاره شده است.
* دانشگاههای آزاد کمتر با ستارهدار بودن دانشجویان مواجه بودهاند
فائزه هاشمیرفسنجانی، مصداقهای بیتوجهی به اصلهای قانون اساسی را نیز بیان کرد و گفت: چند مشکل برای دانشجویان در سراسر کشور داریم که دانشگاههای آزاد کمتر با این مسائل از جمله ستارهدار بودن دانشجویان مواجه بودهاند.
وی تصریح کرد: منظور از دانشجویان ستارهدار این است که فرد به خاطر عقاید سیاسی، اعتراضات، فعالیتهای دانشگاهی و... در دوران مختلف احضار و مردود شود یا مسائلی برایش ایجاد شده است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اظهار کرد: دانشجویانی که تخلف دارند، در کمیته انضباطی تخلفشان رسیدگی و مجازاتی برایشان تعیین میشود؛ اما دانشجویان ستارهدار از این امتیاز برخوردار نیستند و این برخلاف اصل 23 قانون اساسی است؛ چون بر اساس افکار سیاسیشان با آنها برخورد میشود، یعنی همان تفتیش عقاید که ممنوع است و هیچکسی را نمیتوان صرف داشتن عقیدهای مورد تعرض و مؤاخذه قرار داد.
* بند «مذهب و نژاد» برای جلوگیری از رشد دانشجویان در آینده است
هاشمیرفسنجانی گفت: سئوالات دانشجویی در تمام دانشگاهها وجود دارد و دو سئوال اصلی که از دانشجو و اساتید پرسیده میشود، مذهب و نژاد آنهاست و این برخلاف اصل 3 بند 9 قانون اساسی است که میگوید رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در تمام زمینههای مادی و معنوی و استثنا و محدودیتی در این اصل وجود ندارد.
وی تصریح کرد: بند مذهب و نژاد برای افراد در برگههای ثبتنام میگذارند تا در آینده که دانشجو درس میخواند و بعد از طی دوران تحصیلات دانشگاهی و گرفتن دانشنامه دکترا میخواهد استاد، معاون، رئیس و ... شود و رشد کند، به نوعی جلوی او را بگیرند و این برخلاف اصول قانون اساسی است.
انگار مأمور وزارت اطلاعات میخواهند جای اساتید استخدام میکنند/ تفتیش عقاید میکنند
هاشمیرفسنجانی در خصوص مصداق بعدی اجرا نشدن قانون اساسی در دانشگاهها گفت: این مورد در خصوص فرمهای گزینش است؛ این فرمها برای دانشجویان نیست بلکه برای اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاههاست.
وی تصریح کرد: روند گزینش مواردی عمومی دارد؛ اما سئوالاتی مانند اینکه «شما فکر میکنید نهضت زنان تا کجا جلو برود؟» و یا «آیا زنان و مردان باید برابر باشند؟»، «نظرتان راجع به فتنه چیست؟»، «در خصوص حصر چه نظری دارید؟» و... که اساتید گزارش میدهند و ما این فرمها را دیدهایم، مفهوم دیگری دارد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اظهار کرد: فرمهایی وجود دارد که هنگام استخدام اساتید باید پر شود؛ انگار مأمور وزارت اطلاعات میخواهند استخدام میکنند که تا فیها خالدون فرد را بیرون میکشند و این هم برخلاف اصل 23 و تفتیش عقاید ممنوعِ قانون اساسی است.
وی تصریح کرد: اگر مسائل عمومی مانند امور اخلاقی سئوال میشد، اشکالی وجود نداشت؛ اما این سوالاتی که میپرسند، اکثراً تفتیش عقاید است.
* سهمیههای جنسیتی در دانشگاهها تبعیض است
معاون آموزشی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس اضافه کرد: اصل 43 قانون اساسی بر حفظ آزادگی فرد تأکید دارد؛ این یعنی اینکه باید اساتید در دانشگاهها مواردی را مطرح کنند که خوشایند بعضیها باشد و در این صورت پس آزادگی آنها کجا رفته و عقاید خود را کجا باید بیان کنند؟
وی در خصوص سهمیههای جنسیتی نیز گفت: این مشکل به بانوان بازمیگردد؛ از زمانی که آمار دانشجویان دختر به بالای 60 تا 70 درصد رسید، عدهای وحشت کردند که اگر دختران اینقدر درس بخوانند، چه اتفاقی خواهد افتاد.
هاشمیرفسنجانی تصریح کرد: به جای اینکه شرایط انگیزهای برای درس خواندن پسران ایجاد کنیم، سهمیهبندی و حضور بانوان را در برخی رشتهها منع کردند یا در رشتهای 10 درصد سهمیه را به بانوان اختصاص دادند که تمام این موارد نشانه تبعیض است.
وی ادامه داد: این سهمیهبندیها مغایر اصل 20 قانون اساسی است که میگوید همه ملت اعم از زن و مرد یکسان زیر حمایت قانون قرار دارند و همه از حقوق انسانی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی با رعایت موازین نظام برخوردارند.
* تجمعها و راهپیماییهای سال 88 نیاز به مجوز نداشت
این فعال سیاسی در خصوص نیاز به داشتن مجوز برای تجمعها و برنامههای دانشجویی نیز گفت: این مورد در تمام کشور از جمله در مجامع دانشجویی صدق میکند که اصل 27 قانون اساسی میگوید برگزاری تجمعها و راهپیماییها بدون حمل سلاح به شرط آنکه مخل به مبانی اسلام نباشد، آزاد است.
وی افزود: طبق قانون اصلاً نیازی به اخذ مجوز برای تجمعها وجود ندارد؛ اما میبینیم تمام قوانین و آییننامههایی که وضع کردند، برخلاف قانون اساسی، یکسری مجوزهایی در آنها پیشبینی شده که باید دانشجویان یا افراد خارج از دانشگاه مجوز اخذ کند و این امر وقایع سال 88 را هم شامل میشود که میگویند باید مجوز بگیرند و این برخلاف قانون اساسی است.
هاشمیرفسنجانی ادامه داد: دانشجویان باید مطالعه کنند، آگاه و مطالبهگر باشند و باید از حقمان دفاع کنیم و امیدواریم طبق قانون عمل شود.
منبع: فارس
۱۸ آذر ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
فائزه هاشمی: حقوق بشر درباره دانشجویان ایران نقض میشود / تجمعها و راهپیماییهای سال 88 به مجوز نیاز نداشت /
فائزه هاشمی حقوق بشر درباره دانشجویان ایران نقض میشود تجمعها و راهپیماییهای سال 88 به مجوز نیاز نداشت نمیتوانیم بگوییم قانون اساسی کامل استفائزه هاشمیرفسنجانی گفت حقوق بشر درباره دانشجویان ایران نقض میشود تجمعها و راهپیماییهای سال 88 به مجوز نیاز نداشت و نمیتوانیمفائزه هاشمی: نمی توان گفت قانون اساسی ما بدون عیب است اما می توانیم این عیوب را رفع کنیم
فائزه هاشمی نمی توان گفت قانون اساسی ما بدون عیب است اما می توانیم این عیوب را رفع کنیم عضو هیات موسس حزب کارگزاران سازندگی گفت تاثیر جنبش دانشجویی در جامعه قابل انکار نیست و نمی توان از آن بی تفاوت گذشت به گزارش ایرنا فائزه هاشمی روز دوشنبه در مراسم روز دانشجو در تالار فردوسیبرنامههای اربعین 94 در عراق قانونمندتر از سالهای قبل بود
جمعه ۱۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۴۶ یک عضو مجمع نمایندگان روحانی مجلس خواستار استفاده بهینهتر کارگزاران و دستاندرکاران ایرانی و عراقی برای بستن منافذ سوءاستفاده دشمنان برای اختلافافکنی بین شیعیان و اهل تسنن شد حجت الاسلام والمسلمین سیدناصر موسوی لارگانی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبفائزه هاشمی: همه حق دارند حرف بزنند
فائزه هاشمی همه حق دارند حرف بزنند یک فعال سیاسی گفت باید بپذیریم که لازم است صدای همه را بشنویم بپذیریم که همه حق دارند حرف بزنند و باید حرفشان را گوش کنیم کد خبر ۵۵۲۶۱۶ تاریخ انتشار ۱۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۹ ۴۵ - 07 December 2015 یک فعال سیاسی گفت باید بپذیریم که لازم است صدای هپزشکیان: نمی شود هرجا قانون به نفعمان نبود، بگوییم ما خودجوشیم!
پزشکیان نمی شود هرجا قانون به نفعمان نبود بگوییم ما خودجوشیم سیاست > مجلس - ایلنا نوشت مسعود پزشکیان از حمله به میتینگها و سخنرانیهای انتخاباتی انتقاد کرد او با اشاره به نقش وزارت کشور در جلوگیری از بروز چنین اتفاقهایی اظهار داشت وزارت کشور و قوه قضاییهفائزه هاشمی: بپذیریم که همه حق دارند حرف بزنند
فائزه هاشمی بپذیریم که همه حق دارند حرف بزنند یک فعال سیاسی گفت باید بپذیریم که لازم است صدای همه را بشنویم بپذیریم که همه حق دارند حرف بزنند و باید حرفشان را گوش کنیم کد خبر ۵۵۲۶۱۶ تاریخ انتشار ۱۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۹ ۴۵ - 07 December 2015 یک فعال سیاسی گفت باید بپذیریم که لازمبه فائزه و مهدی هاشمی گفتم «پدرتان را از هستی ساقط میکنید»
محسن رفیقدوست به فائزه و مهدی هاشمی گفتم پدرتان را از هستی ساقط میکنید امام خامنهای رهبری بیبدیل است هاشمی ساکت فتنه بود به مشی هاشمی انتقاد دارم به فائزه و مهدی هاشمی گفتم پدرتان را از هستی ساقط میکنید امام بمب اتم را حرام میدانست سیدحسن خمینی امتحان خبرگان رانماینده دادستان: توزیع کارت «آی بان» نیاز به مجوز بانک مرکزی دارد/ بابک زنجانی دوگانگی در گفتار دارد/ متهم ردی
خبرگزاری میزان - هجدهمین جلسه رسیدگی به اتهامات بابک زنجانی متهم ردیف اول پرونده فساد نفتی در شعبه 15 دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان هجدهمین جلسه رسیدگی به اتهامات بابک زنجانی متهم ردیف اول پرونده فساد نفتی در شعبه 15یک قانونگذار آمریکایی: توافق هستهای با پاکستان نیازمند بررسی گسترده است
یکشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۸ ۰۳ بنابر گفته یک عضو با نفوذ کنگره آمریکا دستیابی به هرگونه توافق هستهای با پاکستان نیازمند تحقیقات و بررسیهای گسترده به دلیل ارتباط پاکستان با گروههای تروریستی و سابقه در اشاعه تسلیحات هستهای است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از شخاطرات هاشمی: سفر خانوادگی به سنگال با هواپیمای شاهین/ به انگلیسی تسلط نداشتم/ توصیف امیر بحرین
خاطرات هاشمی سفر خانوادگی به سنگال با هواپیمای شاهین به انگلیسی تسلط نداشتم توصیف امیر بحرین عصرایران - خاطرات روزانه اکبر هاشمی رفسنجانی منبع کانال هاشمی در تلگرام خاطره روز 17 آذر سال 1370 خاطرات امروز را در تراس طبقه دوم رزيدانس اقامتگاه سفارت ايران د-
سیاسی
پربازدیدترینها