واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
تصمیم تاریخی سید حسن خمینی
مرتضی بانک دبیر اجرایی حزب اعتدال و توسعه گفت که سیدحسن خمینی دعوت این حزب را برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس خبرگان رد نکرده است.
روزنامه آرمان: مرتضی بانک دبیر اجرایی حزب اعتدال و توسعه گفت که سیدحسن خمینی دعوت این حزب را برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس خبرگان رد نکرده است.
در دورههای اخیر مجلس خبرگان شخصیتها و گروههای مختلف از طریق نامه یا دیدار از سیدحسن خمینی درخواست میکردند تا با حضور در انتخابات مجلس خبرگان و رأی مطمئن و بالایی که مردم به او خواهند داد، بر یکی از کرسیهای این مجلس بنشیند تا آنچه را از پدربزرگش امام خمینی آموخته است، به دیگر اعضای این مجلس منتقل کند تا در تصمیمسازیها لحاظ شود.
در دورههای قبلی انتخابات مجلس خبرگان شاید سیدحسن خمینی سیاست را در انتخابات دارای سهم بیشتری از دانش و علم میدانست که البته این موضوع با روح مجلس خبرگان در تضاد است؛ بنابراین از حضور در آن خودداری میکرد اما اینبار اطمینان زیادی به او داده شد که جایگاه علمی او دچار خدشه نخواهد شد و سیاست در سایه علم و فقه باقی میماند؛ بنابراین معیارهای اندیشیدن به حضور در این مجلس را تغییر داد و نوعی دیگر به مسأله حضورش پرداخت.
از جمله شخصیتهایی که حضور سیدحسن خمینی در مجلس خبرگان را مفید میداند، علی مطهری است که میگوید: «موافق حضور ایشان (سیدحسن خمینی) هستم. قطعا اگر ایشان احساس وظیفه کنند خواهند آمد و نیازی به توصیه ما نیست. با توجه به اینکه مجلس خبرگان وقت زیادی از افراد نمیگیرد خوب است مجتهدان خوشفکر وارد شوند و از کار علمیشان هم باز نمیمانند.»
از سوی دیگر، محسن غرویان بیش از سایرین پیگیر این حضور است و ملاقاتهایی برای راضی کردن یادگار امام با او داشته است. وی میگوید: «معتقدم 80 تا 90درصد سیدحسن خمینی در انتخابات خبرگان شرکت میکند؛ آقای ناطقنوری هم همواره در محضر امام و یار و یاور رهبری بودهاند. خوب است که در انتخابات مجلس خبرگان هم شرکت داشته باشند و احتمال میدهم ایشان هم به این نتیجه برسند و مسئولیت سیاسی و اجتماعی خودشان را انجام دهند.»
از سوی دیگر، حسین مرعشی فعال سیاسی معتقد است که سیدحسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان شرکت میکند و این حضور برای جامعه لازم است. وزیر سپاه در دوران دفاع مقدس نیز شاید بهتر بتواند حضور سیدحسن خمینی در مجلس خبرگان را تشریح کند؛ چنانکه محسن رفیقدوست گفته است: «من با مرحوم پدر حاج حسن آقا خیلی رفاقت داشتم. اوایل ارتحال سیداحمد آقا، حاج حسنآقا به من میگفت که پدرم راجع به شما خیلی حرف میزد. پس از رحلت امام خمینی، حضرت آیتالله خامنهای به منزل امام رفتند و مرحوم سیداحمد آقا گفتند، آقای خامنهای، من از این به بعد، یکی از مریدان شما هستم. اگر ارتباط امروز حاج حسن آقا و رهبری همینگونه باشد، به نظرم افتخاری برای ملت ایران است که حسنآقا به خبرگان ورود کند.»
البته بیشمار دعوت حضوری و غیرحضوری از یادگار امام برای ورود به مجلس خبرگان شده است که در اینجا به چند نمونه آن اشاره شد. پس از این دعوتها بود که آیتالله سیدحسن خمینی به بررسی موضوع پرداخت و حتی دیدار اخیر او با آیتالله جوادیآملی از منظر مشورت برای حضور در مجلس خبرگان ارزیابی شد. اکنون او در شرایط تاریخی ویژهای قرار دارد تا بهعنوان پرچمدار بیت امام وارد عرصه انتخابات شود.
در این مقطع نمیتوان دلیلی برای عدمحضور سیدحسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان متصور شد، چراکه موانعی که در گذشته مانع حضور او بود دیگر وجود ندارد و فضا برای این حضور مهیاتر از همیشه است. در نظرسنجی معتبری هم که اخیرا صورت گرفته آیتالله سیدحسن خمینی در صدر است. به هر حال 10 روز آینده این تصمیم تاریخی عیان خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]