واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
تغیر لوگو؛ خودنمایی یا تحول؟
اتفاق غافلگیرکننده شنبهشب، تغییر لوگوی شبکه سه سیما بود. به این ترتیب، نشان محبوبی که در 22 سال گذشته حسابی بین مردم جا افتاده بود، اندکی تغییر یافت و از سمت راست تصویر به طرف چپ منتقل شد.
روزنامه قانون: اتفاق غافلگیرکننده شنبهشب، تغییر لوگوی شبکه سه سیما بود. به این ترتیب، نشان محبوبی که در 22 سال گذشته حسابی بین مردم جا افتاده بود، اندکی تغییر یافت و از سمت راست تصویر به طرف چپ منتقل شد. این اتفاق از آغاز نیمه دوم بازی بارسلونا و والنسیا رخ داد و امثال پیمان یوسفی و رضا جاودانی هم تا جایی که میتوانستند شلوغش کردند؛ طوری که انگار یک شاهکار بزرگ اتفاق افتاده و مردم ما باید قدردان زحمات مدیران تلویزیون باشند!
هنوز کسی در سازمان عریض و طویل صداوسیما توضیح نداده که چرا ناگهان دوستان به این نتیجه رسیدند که باید لوگوی شبکه سه را عوض کنند؟ مسلما کانال سوم تلویزیون ایران یک «برند» است و تغییر نشان در مورد برندها بسیار نادر است. آیا شبکههایی مثل CNN یا BBCلوگوی خودشان را عوض میکنند؟ وقتی یک نشان بهخصوص ظرف 22 سال حسابی بین مردم جا افتاده و با چشم آنها آشنا شده، چه نیازی به تغییرات وجود دارد؟
آیا چنین تحولی غیر از «خودنمایی» میتواند فلسفه و توجیه دیگری داشته باشد؟ در این زمینه با چه کسی مشورت شد؟ آیا کسی نظر مردم را پرسید و آنها را به بازی گرفت؟ مگر نه اینکه تلویزیون ایران اسم خودش را گذاشته «رسانه ملی» پس چرا حتی در حوزه اخذ چنین تصمیماتی هم کسی به نظر مخاطبان بها نمیدهد؟ آیا مثلا ممکن نبود در سایت همین شبکه محترم یک نظرسنجی ساده در مورد ضرورت تغییر لوگو انجام شود؟ در مرحله بعد و در صورت قطعی شدن تغییر، آیا نمیشد چند لوگوی پیشنهادی را در معرض انتخاب مردم قرار داد و نظر آنها را پرسید؟ یعنی همه نقش ملت همین است که ناگهان شاهد تغییرات باشند و سرشان به خودستاییها و بزرگنماییهای مجریان شبکه گرم شود؟
بحث بزرگتر اما جای دیگری است؛ آنجا که باید پرسید آیا واقعا کل مشکلات تلویزیون کشور، همین دُم لوگوی شبکه سه بود که باید قیچی میشد؟ یعنی الان در صداوسیما همه چیز گل و بلبل شده است؟ یعنی دیگر خبری از ریزش مخاطب و ساخت سریالهای دم دستی و مستندهای غیرقابل دفاع نیست؟ در یک تغییر بزرگ دیگر، اخیرا مسئولان مربوطه اعلام کردند «ادبیات محاوره از اخبار شبانگاهی شبکه سه حذف خواهد شد.» در همین راستا بهروز افخميهم اعلام کرده:
«از دو هفته دیگر ساختار برنامه هفت کمدی میشود.» میبینید با این همه تغییرات وسیع و بنیادی در جهت جذب مخاطب، دیگر مردم چه کمبودی حس خواهند کرد؟ آیا وقت آن نرسیده که ملت فوج فوج پای گیرندههای تلویزیونی برگردند و با جان و دل از محصولات خلاقانه دوستان استفاده کنند؟
همین چند روز پیش مصاحبهای از یکی از مسئولان مبارزه با ستاد قاچاق کالا روی خروجی خبرگزاریهای رسميکشور رفت. فقط این بخش از مصاحبه را بخوانید و بگذرید: «کشفیات تجهیزات ماهوارهای به اندازهای است که ما را دچار مشکل کرده چراکه طبق قانون، این کشفیات باید در اختیار صداوسیما قرار گیرد ولی در حال حاضر صداوسیما دستهایش را بالا برده و عنوان میکند که انبارهایش جای نگهداری این تجهیزات را ندارد» .
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]