واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نهادی که از سوی رسانه انگلیسی«امپراتور مالی ايران» نامیده می شود
انتشارسلسله گزارش های خبری رویترز که از آبان ماه سال 1392 (نوامبر 2013) در مورد معرفی امپراتور مالی ایران آغاز شده است،در نگاهی سطحی و پیش فرض،ذهنیت محققان در حوزه رسانه را متوجه انتشار گزارشی از ثروت خاندان سلطنتی بریتانیا در دی ماه سال 1390 (دسامبر 2011) می کند. اما ارتباط رویترز با غول نفتی شل و درج گزارش های سفارشی مستمر در این خبرگزاری انگلیسی، ابعاد تازه یی از ماجرا را روشن خواهد کرد
کد خبر: ۵۵۲۴۶۲
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۹ - 07 December 2015
انتشارسلسله گزارش های خبری رویترز که از آبان ماه سال 1392 (نوامبر 2013) در مورد معرفی امپراتور مالی ایران آغاز شده است،در نگاهی سطحی و پیش فرض،ذهنیت محققان در حوزه رسانه را متوجه انتشار گزارشی از ثروت خاندان سلطنتی بریتانیا در دی ماه سال 1390 (دسامبر 2011) می کند. اما ارتباط رویترز با غول نفتی شل و درج گزارش های سفارشی مستمر در این خبرگزاری انگلیسی، ابعاد تازه یی از ماجرا را روشن خواهد کرد.ضمن اینکه تحلیل گزارش سفارشی استیو استکلو نویسنده اول این سلسله گزارش ها که در خصوص معاملات نفت شل با ایران طی ماه می 2010 مقاله ییدر روزنامه وال استریت جورنال به چاپ رسانیدهحائز اهمیت است.
حضور انگلیسی ها در میدان نفتی مشترک ایران و عراق
غول نفتی رویال داچ شل انگلیسی- هلندی از دسامبر 2009 بزرگ ترین بهره بردار میدان نفتی مجنون به شمار می آید. میدان مجنون یکی از غنی ترین حوزه های نفتی جهان با ظرفیت حدود 38 میلیارد بشکه نفت است.به گفته مسئولان این شرکت،شلبا دارا بودن سهم45 درصدی بزرگترین بهره بردار این میدان نفتی می باشد. این غول نفتیبه همراه شرکت پتروناس و شرکت میسان عراقتا سال 2011روزانه 75 هزار بشکه نفت برداشت کرده،در حالیکه تا پایان سال 2012 این رقم به 175 هزار بشکه در روز رسیده است. انتشار گزارش های سفارشی از سوی خبرگزاری رویترز طی ماه های سپتامبر، می و آگوست در سال 2012 در خصوص فعالیت شل در این میدان نفتی بسیار جالب است.اهمیت حضور شل در این میدان نفتی زمانی پر رنگ تر می شود که هانس نیجکمپ معاون شل عراق، میزاناستخراج نفت از آوریل 2014 در این میدان نفتی را با بهره گیری از ارتقا تکنولوژی به طور متوسط 210 هزار بشکه در روز اعلام می کند. قابل ذکر است برنامه شرکت شل طی قرارداد اولیه تولید روزانه 000/800/1 بشکه در روز بوده که در سال های اخیر پیش بینی این میزان برداشت نفت به 000/200/1 بشکه در روز تقلیل یافته و احتمالا ظرف چند سال آینده این میزان با کاربرد آخرین و جدیدترین فناوری در صنایع بالادستی نفت محقق خواهد شد.
حضور گروه انرژی تدبیر در میدان نفتی مشترک
نیازسنجی وزارت نفت و بررسی متخصصان گروه انرژی تدبیر وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام جهت یاری و کمک به وزارت نفت با هدف گذاری در بهره برداری ازمیدان های مشترک نفتی ایران و عراق و حفظ سرمایه ملی کشور منجر به تاسیس شرکت توسعه و حفاری تدبیر در سال 1391 (2012 م) شد. به گفته مسئولان این ستاد گروه انرژی تدبیر با تلاشی مضاعف امکان بهره برداری وزارت نفت از میدان نفتی یاران شمالی (به طول 22 کیلومتر و عرض 2.5 کیلومتر در فاصله 130 کیلومتری غرب اهواز در نقطه صفر مرزیبا عراق)که با میدان مجنون عراق مشترک استرا در کمترین زمان ممکن با نصب دکل های حفاریو حفر بیست حلقه چاه فراهم آورد.اذعان مسئولان وقت وزارت نفتاین نکته را یادآور می شود که تا سال 1392 هیچ گونه برداشتی بابت سهم ایران از این میدان نفتی انجام نگرفته بود. اکنون مسئولان شرکت توسعه حفاری تدبیر اعلام می کنند طی دو سال گذشته امکان دسترسی وزارت نفت به ده هزار بشکه نفت خام در روز را مهیا کرده است.ضمن اینکه وزارت نفت به اتکا عملیات توسعه انجام شده توسط شرکت نفت و گاز پرشیا در میدان یاران شمالی، در نظر دارد این میزان برداشت را در بهار سال 1395 به سی هزار در روز افزایش دهد. شرکتی که تنها پس از چند ماه از آغاز تاسیس و شروع به کارش با گروه مرتبط در حوزه نفت و انرژیو .... در لیست تحریم اتحادیه اروپا و خزانه داری آمریکا قرار گرفت و خود ستاد هم به عنوان امپراتوری عظیم مالی رهبری از سوی خبرگزاری رویترز معرفی شد.
ماموریت ستاد اجرایی فرمان امام چیست؟
مصاحبه های رسانه یی مسئولان این ستاد نشان می دهد که این مجموعه یکی از نهادهای زیر نظر مستقیم دفتر رهبری می باشد که از اردیبهشت ماه سال 1368 با هدف اجرای اصل 49 و اصل 45 قانون اساسی ایران کار خود را آغاز کرده است. گزارش های رسانه یی از فعالیت و عملکرد این ستاد تا سال 1386 در دست نیست. سوابق گویای این است که از سال 1386 با استقرار محمد مخبر رویکردهای جدیدی برای اهداف و فعالیت هایاین ستاد تعریف شده است. بررسی این گزارش های رسانه یی نشان می دهد این نهاد اقتصادی، درحوزه مدرسه سازی به وزارت آموزش و پرورش، در حوزه سلامت، احداث بیمارستان و تامین نیازهای دارویی کشور به وزارت بهداشت و درمان، در حوزه راههای روستایی و عشایری و تامین خانه محرومان به وزرت راه و مسکن شهرسازی، در حوزه فضای سبز و جنگل کاری به وزارت جهاد و کشاورزی، درحوزه نفت و انرژی به وزارت نفت، در حوزه توانمند سازی اقتصادی و کارآفرینی مناطق محروم کشور به وزارت صنعت و معدن، در حوزه بانکی و بورس به بانک مرکزی و در حوزه کمک به محرومین و تامین جهیزیه مستمندان به کمیته امدادکمک های شایانی می کند. نحوه مدیریت این همیاری ها و همپوشانی های فعالیتی با دولت در نظام حکومتی ایرانمی تواند پایه گذار مدل جدیدی از خردجمعی به دور از فشار احزاب و گروه های سیاسی در کشور باشد.همانند نهادهایی که در مقاطع مختلفی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به کمک دولت شتافتند و برخی از خلائ های فعالیتی با حضور آنان پرشد.
ظرفیت بهره گیری از رسانه ها
به دور از واقعیت نیست که رسانه ها نیازمند آگهی و تبلیغات از سوی سفارش دهندگان هستند ولی رسالت روزنامه نگاری مستقل و درج واقعیت ها به دور از تهمت و افترا از یک رویداد یا ماجرا به فعالیت حرفه یی آن رسانه کمک شایانی می کند. حوزه نفت و انرژی عنوان بزرگ ترین تجارت دنیا را به خود اختصاص داده است. تمایل رسانه ها برای ارتباط با این تجارت سودمند در دنیا خواسته یا ناخوسته حتی در مقابل تحریف واقعیت ها به دور از حرفه روزنامه نگاری و فریبکارانه است. اتفاقی که برای مردم عراق، سوریه، یمن و... افتاده است همگی ناشی از روایت های ناصحیح، غیرحرفه ییو جانبدارانه از سوی رسانه هاست. جنجال های داخلی و منطقه یی که برپایه ی گزارش های غیرواقع شکل می گیرد بی شک سود مادی سرشاری برای سفارش دهندگان گزارش های رسانه یی جهت دامن زدن به این اختلافات مردمی همراه دارد.متاسفانه اهمیت بهره برداری از منافع ملی کشورها از سوی مالکان کمپانی های بزرگ نفت و گاز که با اشغال، استعمار و نفوذ همراه است با فرآیندهای متفاوتی دنبال می شود. به طور مثال طی ماه گذشته پیگیری ها و گزارش های مستمر رویترز در خصوص طرح مشکلات این غول نفتی در قطب شمال به روشی کاملا حرفه یی و عامه پسند طرح ریزی و دنبال شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]