واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
سرطان کارتر چطور درمان شد؟/همهچیز درباره ایمونوتراپی دانش > پزشکی - جیمی کارتر،رئیس جمهور سابق آمریکا خبر از درمان سرطان خود داده است. درمان سرطان این مرد ۹۱ ساله اما چطور و با چه روشهایی صورت گرفته است؟
ماه آگوست بود که جیمی کارتر اعلام کرد که پس عمل از جراحی کبد پزشکان فهمیدهاند سرطان دارد و سلولهای سرطانی در بدنش پخش شدهاند. رئیس جمهور سابق آمریکا اما حالا اعلام کرده در آخرین امآرآی مغزی پزشکان هیچ اثری از سلولهای سرطانی در مغز او پیدا نکردهاند. رئيس جمهور سابق آمریکا درواقع سرطان ملانوم داشته که به مغز و کبدش هم سرایت کرده بود. ملانوم نوعی سرطان پوست است که در سلولهای موجود در پوست به نام ملانوسیت شروع میشود. اگر سریع تشخیص داده شود و عمل شود میتواند 100 درصد قابل درمان باشد.اما اگر تشخیص داده نشود،سرطان میتواند به بخش های دیگر بدن پیشرفت کند.
برای درمان جیمی کارتر پزشکان از پرتودرمانی استفاده کردند. اما در کنار پرتودرمانی که در آن از پرتوهای یونساز برای ازبین بردن یا کوچک کردن بافتهای سرطانی استفاده میشود پزشکان از روش کمتر شناخته شدهای به نام ایمونوتراپی هم بهره میبرند. در درمان سرطان خیلیها نام شیمیدرمانی و پرتودرمانی را شنیدهاند اما ایمونوتراپی روشی است که پزشکان در سالهای اخیر نتایج قابل توجهی از آن در درمان سرطان به دست آوردهاند. در واقعی برخی از پزشکان ایمونوتراپی را به تنهایی یا در ترکیب با روشهای دیگر آینده درمان سرطان میدانند. این روش آنقدر مهم بود که مجله مهم ساینس آن را به عنوان دستاورد علمی سال ۲۰۱۳ معرفی کرد. همچنین پزشکان پیش از این تودهای 2.5 سانتیمتری را که حدود یک دهم کبد کارتر را در برگرفته بود، از بدنش خارج کرده بودند.
جیمی کارتر با اعلام محو شدن سرطانش اعلام کرد که هم چنان به درمان ایمونوتراپی با pembrolizumab در دورههای سه هفتهای ادامه میدهد.
چند ماه قبل بود که نتایج چندین آزمایش بالینی نشان داد که از این پس می توان از ایمونوتراپی، که نقطه عطفی در درمان سرطان به ویژه در درمان ملانوم پیشرفته (تهاجمی ترین نوع سرطان پوست) به شمار می رود، برای درمان دیگر انواع سرطان های صعب العلاج استفاده کرد.
نتایج چندین آزمایش بالینی که در نخستین روز کنفرانس سالانه « انجمن سرطان شناسی بالینی آمریکا » در شیکاگو ارائه شد، نشان می داد که ایمونوتراپی در مقایسه با درمان های رایج دیگر مانند شیمی درمانی در مورد سرطان های متاستاتیک کبد، سر و گردن و همچنین رایج ترین نوع سرطان ریه موسوم به سرطان ریه سلول غیر کوچک، اثر درمانی بهتری دارد.
پمبرولیزوماب pembrolizumab ( با نام تجاری کیترودا Keytruda( پادتنی است که پروتئین PD-1 سلولهای سرطانی را هدف قرار میدهد. در آزمایشهای بالینی از مجموع 132 بیمار، 57 درصد شاهد کاهش سلول های سرطانی بودند که برای حدود 25 درصد آنها این کاهش بسیار زیاد بود و در برخی دیگر از بیماران سلول های سرطانی کاملا از بین رفت. ایمونوتراپی (Immunotherapy) یک روش درمانی برای برخی بیماریها از جمله سرطان است که با تحریک یا سرکوب پاسخ سیستم ایمنی عمل میکند. به این روش، درمان بیولوژیک، بیوتراپی یا درمان تنظیمکنندة پاسخ بیولوژیک هم میگویند. در ایمونوتراپی از قسمتهای مختلف سیستم ایمنی بدن برای مقابله با سرطان یا کاهش عوارض جانبی ناشی از درمان سرطانها استفاده میشود. درواقع در ایمونوتراپی، از طریق داروهای جدید و خاص سیستم ایمنی بدن که در مقابل سلولهای سرطانی ضعیف شدهاند تقویت شده و باعث از بین رفتن سلولهای سرطانی می شوند. ویلیام کولی،جراح آمریکایی را پدر ایمونوتراپی میدانند. در دهه ۱۸۹۰ او به بررسی شیوه های موثر برای درمان سرطانهای بدخیم پرداخت. کولی با استفاده از سوزنهای زیر پوستی آلوده به باکتری آنها را به بدن بیماران وارد میکرد. این بیماران در کمال ناباوری پس از تحمل تب و عوارض دیگر شاهد کوچکتر شدن تومورهای سرطانی یا حتی از بین رفتن آنها بودند. کولی این نظریه را مطرح کرد که ممکن است باکتریها باعث فعال شدن سیستم ایمنی بدن برای مقابله با سرطان شده باشد. ۵۴۵۴
کلید واژه ها: فناوری پزشکی - جیمی کارتر - سرطان -
دوشنبه 16 آذر 1394 - 13:22:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]