واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: علی سعیدی پژوهشگر و کارشناس اقتصادی درباره دلایل عدم وجود یک استراتژی اقتصادی در دولت های بعد از انقلاب به خبرنگار تراز گفت: متاسفانه نسلی که در سال های اخیر به عنوان کارشناس اقتصادی در ایران تربیت شده است دارای رویکردی بسیار منزوی و افراطی است که حتی هیچ نسبتی با مکاتب اقتصادی موجود در دنیا ندارد.
به گزارش تراز ،علی سعیدی پژوهشگر و کارشناس اقتصادی درباره دلایل عدم وجود یک استراتژی اقتصادی در دولت های بعد از انقلاب به خبرنگار تراز گفت: متاسفانه نسلی که در سال های اخیر به عنوان کارشناس اقتصادی در ایران تربیت شده است دارای رویکردی بسیار منزوی و افراطی است که حتی هیچ نسبتی با مکاتب اقتصادی موجود در دنیا ندارد. وی افزود: ما حتی به خودمان زحمت انتخاب یکی از مکاتب اقتصادی سازگار با فرهنگ و شرایط خودمان را نداده و با هیچ کدام از مدل های بدیل اقتصادی آشنایی نداریم بلکه همچنان فقط همان مدل امریکایی که در قبل از انقلاب در کشور پی ریزی شده است را ادامه می دهیم.
سعیدی با اشاره به تحصیل بخش قابل توجهی از اساتید و کارشناسان اقتصادی موجود در کشورهای غربی اظهار داشت: بسیاری از اساتید اقتصادی که امروز استاد تمام های این رشته محسوب می شوند عموما در غرب تحصیل کرده و اجرای همان سیستم با همان تفکرات و ایدئولوژی امریکایی را ترویج می کنند. وی بزرگترین ایراد این موضوع را وابستگی فکری دانسته و تصریح کرد: پیروی از این مدل ها با وابستگی همراه است یعنی این افراد منتظر هستند تا ببینند بانک جهانی یا صندوق بین المللی پول به ما چه توصیه هایی کرده و تحلیل آنها از اقتصاد ما چیست؟
این کارشناس اقتصادی با اشاره به سخنان وزیر اقتصاد در اسفند ماه سال گذشته گفت: سال گذشته و همزمان با تصویب بودجه بحث تعیین قیمت نفت در بودجه مطرح بود. آقای طیب نیا به عنوان کسی که استاد اقتصاد بوده و بعد از سال ها تدریس و پژوهش امروز در مسند اجرایی کشور حضور دارد صراحتا در رسانه ها اعلام کرد: بعضی از موسسات بین المللی پیش بینی کردند که قیمت نفت از 70 دلار بالاتر رفته و بعضی ها نیز پیش بینی کردند که قیمت پایین تر از 70 دلار شود. وی ادامه داد: ایشان در آن جلسه با اظهار بی اطلاعی از وضعیت قیمت نفت مدعی شدند کشور و اقتصاد ایران به دلیل عدم آگاهی از قیمت نفت باید خودش را برای هر شرایطی آماده کند.
سعیدی در ادامه تصریح کرد: این دستاورد علم اقتصاد و نظام آموزشی موجود برای ما است. متاسفانه جریان موجود در تمام دولت های ما بوده است. حتی در دولت احمدی نژاد هم اگر چه آدم ها متفاوت بودند اما همین رویکرد اقتصادی و تفکر در کشورغالب بوده است.
این پژوهشگر اقتصادی ضمن انتقاد از عملکرد اقتصادی دولت ها در سال های گذشته اظهار داشت: در کمال تاسف ما در عرصه های کارشناسی اقتصاد نتوانستیم آن طور که لازم بوده از فضای تولید فکر در کشور حمایت کنیم و در طی این سال ها فقط همان طرز فکری که برای ما کانالیزه وتصمیم گیری شده است را در کشور اجرا کردیم.
وی با اشاره به ناکارآمدی اقتصاد لیبرال خااطرنشان کرد: در حالی که این ناکارآمدی ها ناشی از اقتصاد نئوکلاسیکی است که به افراطی ترین شکل ممکن در ایران اجرا می شود اما عده ای این اوضاع نابه سامان را از ضعف مدیریتی نظام اسلامی می دانند که کاملا اشتباه است. سعیدی در ادامه افزود: این در حالی است که نگاه اسلامی و سیستم اقتصاد اسلامی تا به امروز مجالی برای حضور در عرصه اقتصادی کشور پیدا نکرده است.
این کارشناس اقتصادی در خاتمه گفت: جالب است همان تفکری که مشکلات اقتصادی از جمله تورم، بیکاری، فساد و رانت خواری را ایجاد کرده است خودش را به عنوان ناجی اقتصاد ایران معرفی کرده و مدعی نجات اقتصاد ایران است.
زمانبندی انتشار: 16 آذر 1394 - 09:48
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]