واضح آرشیو وب فارسی:مهر: طی نشست با رسانه ها عنوان شد؛
وضعیت منابع طبیعی خراسان رضوی بحرانی است/رویارویی بیابان با جنگل
شناسهٔ خبر: 2992857 - یکشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۲
استانها > خراسان رضوی
مشهد- در نشستی که ظهر یکشنبه با حضور مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی برگزار شد با بیان اینکه وضعیت منابع طبیعی در این استان بحرانی است بر مشارکت مردم و رسانهها برای کاهش آسیب ها تأکید شد. به گزارش خبرنگار مهر هادی باقری در نشست روز یکشنبه با اصحاب رسانه با عنوان «روز زمین در تب» با اشاره به اقدامات حفاظتی منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: در خراسان رضوی به لحاظ شرایط خاص و مشکلاتی که به دلیل وجود عوامل ناپایدار طبیعی در شرایط بحرانی به لحاظ منابع طبیعی قرار داریم. وی گفت: خراسان در بحث منابع طبیعی وضعیت مناسبی ندارد و در این راستا بیش از گشته علاوه بر کمکهای دولت به مشارکت مردم و رسانهها نیاز داریم. وی اظهار کرد: مساحت خراسان رضوی ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار است که از این میزان هشت میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار عرصههای منابع طبیعی و از این گسترده شش میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار مرتع است.
باقری افزود: تعداد۱۶ کانون بحرانی فرسایش بادی و پنج میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار رخسارههای بیابانی در خراسان رضوی وجود دارد که میزان جنگلها در برابر آن ناچیز است.
وی جمعیت خانوادههای وابسته به مراتع خراسان رضوی را ۷۶ هزار نفر عنوان کرد و افزود: با توجه به سهم ۷.۵ درصد مراتع استان از کل مراتع کشور وابستگی مردم این منطقه به مراتع حدود ۸.۳ درصد است که از متوسط کشوری بالاتر است.
وی متوسط فرسایش خاک در این استان را نیز حدود ۱۵ تن بیان کرد و گفت: متوسط این شاخص در دنیا درزمینهٔ فرسایش خاک پایینتر و نزدیک به هشت تن است.
وی همچنین با اشاره به تدوین سند اجرایی گردوغبار نیز بیان کرد: در صورت تائید نهایی این سند و جذب اعتبار ظرفیت استان درزمینهٔ کنترل گردوغبار حداقل چهار برابر میشود. کمبود محیط بان وی با اشاره به اقدامات حفاظتی ۱۰۰درصد شامل ۸۰۰هزار هکتار عرصه طبیعی با تعداد ۱۶۰ نیروی حفاظتی بیان کرد: در حال حاضر به ازای هر ۵۰هزار هکتار یک نفر محیطبان در اختیارداریم و این در حالی است که در کشورهای اروپایی این آمار به ازای هر ۱۰ هزار هکتار یک نفر نیروی حفاظتی پیشبینیشده است.
وی بیان کرد: از همین رو تعداد محیط بانان نسبت به استانداردهای جهانی یک پنجم استانداردها و شاخص های جهانی است. وی با اشاره به وجود عرصه های بیابانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی ادامه داد: در همین راستا ایجاد جنگل های طبیعی و گونه های قابل بهره برداری به میزان سالانه ۵۰۰ هکتار در حال انجام است. وی گونه های قابل بهره برداری در جنگل های دست ساز شامل پسته، سماق، بادام و عناب و همچنین گیاهان دارویی است. وی از پروژه های ترسیب کربن، پروژه منارید، مدیریت جامع منابع طبیعی از جمله پروژه های در دست اجرای این اداره کل برای حفظ منابع طبیعی نام برد. همکاری رسانه ها ضروری است وی با بیان اینکه همکاری رسانه و پای کار آمدن آنها نقش بسزایی در کاهش تاثیرات سوء دارد ادامه داد: بسیاری از مشکلات در حوزه منابع طبیعی با اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم قابل رفع است. وی با هشدار به از دست رفتن منابع خدادادی گفت: اگر با این سرعت شرایط محیطی خود را از دست بدهیم جبران آن ساده نخواهد بود.
وی گفت: تغییر اقلیم و گرم شدن هوا، بیابانی شدن عرصه ها و کمبود آب شیرین از مشکلاتی است که رسانه ها باید برای کاهش اسیب ها ورود پیدا کنند. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی افزود: وضعیت منابع طبیعی و اقلیم کشور به نحوی است که اگر اطلاع رسانی و فرهنگ سازی درباره آن انجام نشود به طورقطع در آینده با بحران مواجه می شویم. وی بیان کرد: محور اصلی مدیریت جامع منابع طبیعی جلب مشارکت مردمی در موضوع احیا، اصلاح و بهره برداری جنگل ها است که طی دو سال گذشته مردم شهرستان های بجستان، کلات، مشهد، طرقبه شاندیز همکاری خوبی در این زمینه داشتند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]