واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
در مورد تزریق ژل و چربی زیر پوست و پرکردن ناحیه های مختلف آن چه می دانید چه اطلاعاتی دراین زمینه دارید و برای انجام این کار چه مراقبت ها و نکاتی را باید رعایت کنیم پایداری و دوام تزریق ژل تا چه حد است امروزه با توجه به استقبال عموم از روندهای مختلف جوانسازی پوست، فیلرها یا مواد پرکننده پوستی نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. فیلرها به دو روش اصلی تزریق ژلها و تزریق چربی یا لیپوفیلینگ صورت می گیرد. شاید جای سوال برای بسیاری از خوانندگان عزیز باشد که در مورد فیلرها، تزریق چربی بهتر است یا تزریق ژل؟؟ نکته اساسی مورد توجه در این زمینه آن است که هر دوی این روش ها در صورت انجام با تکنیک مناسب ، توسط فردی با تخصص معتبر و مرتبط و استفاده از ابزار و مواد مناسب، کاملا موثر و مورد قبول می باشد اما به هرحال تفاوتهایی از نظر روند انجام و اثربخشی بین این دو روش وجود دارد. آیا مدت پایداری اثر در تزریق چربی بیشتر از ژل هست ؟
دوام و پایداری اثرپرکنندگی این دو روش در مجموع تفاوت چندانی با هم ندارد بلکه مدت پایداری اثر عمدتا وابسته به محل تزریق در هر دو روش و نوع ماده مصرفی در تزریق ژل می باشد. به طور کل پایداری اثر در ناحیه دور دهان و خط خنده کوتاه تر می باشد و در نواحی گونه ها، دورچشم و ناحیه گیجگاهی بیشتر است. این دوره دوام اثر معمولا بین شش ماه تا یک سال در نواحی دور دهان و بین یکسال تا دوسال در نواحی گونه ها دورچشم و ناحیه گیجگاهی متغییر است. دوام اثر ژل ها چگونه هست ؟
در مورد ژل های تزریقی چند گروه اصلی از نظر ساختار شیمیایی مواد مصرفی وجود دارد. اسید هیالورونیک ماده اصلی تشکیل دهنده گروه عمده ای از ژلهای تزریقی هست که عملا ماده ای از جنس بافت بینابینی پوست می باشد. طول اثر هیالورونیک اسید برحسب ساختار و تراکم غلظت آن بین شش ماه تا یکسال است و به تدریج در طی این مدت به آب و دی اکسیدکربن تجزیه شده و از بدن دفع می گردد. گروهای دیگر ژل از املاح کلسیم یا ساختارهای پلیمری خاص تشکیل شده اند که دوام اثر بالاتری در حد دوسال و گاهی بیشتر دارند. کدام روش عوارض بیشتری دارد ؟
هر دو روش تزریق ژل یا چربی در صورت انجام توسط فرد ماهر و متخصص و رعایت اصول تکنیکی و موارد مصرفی مناسب با حداقل بروز عوارض همراه هست. اما در صورت عدم رعایت اصول مذکور و انجام تکنیک توسط افراد نا اشنا و غیرمعتبر و به ویژه در صورت استفاده از مواد غیرمعتبر و نامرغوب با عوارض ناخوشایندی مانند واکنشهای حساسیتی شدید، تورم و قرمزی پایدار ناحیه تزریق و گاهی زخم و آسیب شدیدی پوستی همراه هست. نکته اساسی در مورد تزریق چربی این است که با توجه به اینکه منشا ماده پرکننده یا همان چربی از بدن خود فرد هست حداقل احتمال بروز حساسیت وجود دارد مگر آنکه اصول علمی و تکنیکی مناسب در برداشت، آماده سازی و تزریق چربی انجام نگردد.در مورد تزریق ژل علاوه بر اهمیت رعایت اصول طبی در تزریق، نوع ماده و برند معتبر مورد استفاده نیز حایز اهمیت است. در مواردی تزریق برندهای غیرمعتبر و تقلبی ژل باعث بروز شدیدترین واکنش های حساسیتی شده است. آیا ژلهای تزریقی با اثر دایمی وجود دارد و توصیه می شود!!!؟
متاسفانه در حدود ده تا پانزده سال قبل ژل های تزریقی با اثر دایمی مطرح شد و در بسیاری از افراد مورد استفاده قرار گرفت. این گروه ژلها که با نام کلی پاژ شناخته می شود با واکنش های بسیار شدیدی پوستی مانند تورم ، قرمزی، زخم و ترشح در بسیاری افراد همراه بود. شدت این واکنشها در بسیاری از افراد در حدی بود که حتی امکان تخلیه کامل ژل از زیرپوست وجود ندارد. بر همین اساس عملا استفاده از این نوع ژلهای دایمی “پاژ” به علت شدت بالای عوارض منسوخ شد و ترکیبات با اثر موقت که در بالا ذکر شد به ویژه اسیدهیالورونیک جایگزین گردید. در چه افرادی تزریق چربی اولویت دارد ؟
به طور کلی اگر سابقه حساسیت های قبلی به ژلها وجود داشته باشد، تزریق چربی در اولویت هست. در مواردی هم که فرد نیاز به حجم بالایی از مواد پرکننده دارد ، معمولا تزریق چربی بیشتر توصیه می شود و برای فرد از نظر اقتصادی هم مقرون به صرفه تر می باشد. روش تزریق چربی چگونه انجام می گیرد ؟
در این روش ابتدا از قسمتهایی از بدن مانند باسن، کناره ران یا شکم که تجمع چربی قابل توجهی وجود دارد، مقداری چربی برداشت می شود. در این مرحله پس از بی حسی موضعی، حجمی حدود 300-500 سی سی محلول بی حسی رقیق شده در سرم نرمال سالین در ناحیه برداشت تزریق می گردد. سپس یک یا دو سوراخ کوچک در پوست ناحیه ایجاد شده و سپس با استفاده از سوزنهایی مخصوص حدود 100 سی سی چربی از ناحیه ساکشن می شود. پس از این مرحله ، آماده سازی و خالص سازی چربی برداشت شده انجام شده و در نهایت چربی آماده شده پس از بی حسی صورت یا هر ناحیه موردنیاز با استفاده از سوزن هایی کوچکتر تزریق می شود. معمولا روش تزریق چربی نیازی به بیهوشی عمومی ندارد و تماما تحت بیحسی موضعی با حداقل درد انجام می شود. موارد کاربرد روش تزریق چربی چیست ؟
موارد کاربرد این روش امروزه بسیار متنوع بوده شامل موارد ذیل می باشد: پیری پوست،لاغری صورت و گونه ها، اصلاح خط خنده، پرکردن چین چانه، شکل دهی لبها، بهبود نمای ظاهری رگ های برجسته پشت دستها، بهبود ظاهر فرورفته پوست ناشی از برخی بیماریها مانند مورفه آ و لیپوآتروفی نتیجه :
به طور خلاصه هر دور روش تزریق ژل یا چربی در صورت انجام در مراکز معتبر و توسط افراد ماهر و متخصص با اثرات مثبت قابل توجهی در روند جوانسازی پوست همراه هست. نکته مهم در مورد انتخاب هر یک از این دو روش مشاوره با متخصص پوست مورد اعتماد شما درجهت انتخاب راهکار مناسب بر حسب میزان تغییرات سنی و حجمی صورت شما و همچنین میزان انتظار شما از نتیجه عمل می باشد. مطالب مرتبط :
15 آذر 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]