واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
با چه روش هایی می توانیم افسردگی را در فرزندانمان برطرف کنیم با چه علل و عواملی افسردگی در فرزندانمان بروز می دهد و توصیه های مختلف روانشناسان در این زمینه چیست و بهترین روش های برخورد با این عارضه چیست افسردگی دوران کودکی چیزی است که با احساسات روزمرهای که کودک در سنین رشد با آن روبرو میشود فرق دارد. تنها به این خاطر که کودک ممکن است غمگین به نظر بیاید، به این معنا نیست که افسردگی بارزی دارد. اگر غم و غصهی او طولانی شود، یا اگر رفتارهای او در جریان فعالیتهای اجتماعی عادی، علائق، فعالیتهای مدرسه یا زندگی خانوادگی اختلال ایجاد کند، نشاندهندهی این خواهد بود که او دچار یک بیماری افسردهکننده است.
چطور میتوانم بگویم که کودکام افسرده است؟
علائم افسردگی در کودکان با هم متفاوت است. این علائم اغلب تشخیص داده نشده و درمان نمیشوند زیرا اغلب به خاطر تغییرات رفتاری و روانی در دوران رشد رخ میدهد. نخستین علائم افسردگی شبیه علائم غم و غصه، احساس عجز و ناامیدی و تغییر روحیه و خلق و خوی فرد است. برخی از این علائم عبارتند از زودرنجی یا خشم، احساس مداوم غم و غصه و ناامیدی، تغییر در اشتها (مثلا افزایش یا کاهش آن)، دشواری در تمرکز، خستگی یا انرژی کم، شکایت از مشکلات فیزیکی (ماند دلدرد، سردرد)، کم شدن قابلیت عملکرد در زمان وقوع اتفاقها و فعالیتها در خانه یا همراه با دوستان و یا در مدرسه، داشتن افکاری دربارهی مرگ و خودکشی.
البته تمام کودکان این علائم را ندارند. در واقع اکثر آنها علائم مختلفی را در سنین مختلف و در شرایط متفاوت از خود نشان میدهند. اگرچه بعضی از آنها در چنین شرایطی ممکن است بسیار حساب شده و منطقی عمل کنند، در عین حال بیشتر کودکانی که افسردگی بارزی دارند از تغییرات چشمگیر در فعالیتهای اجتماعی، بیعلاقگی در مدرسه و عملکرد ضعیف تحصیلی، یا تغییر در وضعیت ظاهری رنج میبرند. از طرفی ممکن است استفاده از الکل و مواد مخدر را خیلی زود و در سنین بالای ۱۲ سالگی آغاز کنند.
اگرچه تلاش برای خودکشی در کودکان زیر ۱۲ سال بسیار نادر است، کودکان نونهال ممکن است برای خودکشی تلاش کرده و یا وقتی غمگین و خشمگین هستند اقدامی بدون فکر انجام دهند. تمایل دختران برای خودکشی بیشتر از پسران است، اما در واقع این پسران هستند که در این زمینه خود را به معنای واقعی میکشند. کودکانی که سابقهی خشونت، سوءمصرف الکل یا سوءاستفادهی جنسی و فیزیکی در خانواده دارند، خطر خودکشی در آنها بیشتر است.
آیا افسردگی در کودکان قابل پیشگیری است؟
کودکانی که افسردگی در آنها سابقهی خانوادگی دارد خطر افسردگی در آنها بیشتر است. کودکانی که والدینی دارند که از افسردگی رنج میبرند نسبت به کودکانی که والدینشان افسرده نیستند، علائم افسردگی زودتر در آنها بروز میکند. کودکان و نوجوانانی که در معرض سوءمصرف مواد مانند الکل و موادمخدر هستند هم خطر افسردگی در آنها بیشتر است.
(منبع: parenting)
15 آذر 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]