تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):ایمان به صرف ادعا و آرزو نیست، بلکه ایمان آن است که خالصانه در جان و دل قرار گیرد و ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830662886




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بخش خصوصي فعلاً به پرديس‌ها قناعت كرده است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بخش خصوصي فعلاً به پرديس‌ها قناعت كرده است
در حالي كه با ساخت چند پرديس بزرگ سينمايي توسط بخش خصوصي حضور اقتصاد غيردولتي در سينما‌ها تقويت شده اما اين حضور صرفاً به بخش اكران در شهر بزرگي مانند تهران چشم دارد، در صورتي كه زيرساخت‌هاي سينمايي كشور بسيار گسترده‌تر از سالن‌هاي سينماست.
نویسنده : محمدصادق عابديني 


در حالي كه با ساخت چند پرديس بزرگ سينمايي توسط بخش خصوصي حضور اقتصاد غيردولتي در سينما‌ها تقويت شده اما اين حضور صرفاً به بخش اكران در شهر بزرگي مانند تهران چشم دارد، در صورتي كه زيرساخت‌هاي سينمايي كشور بسيار گسترده‌تر از سالن‌هاي سينماست.
وقتي صحبت از هنر سينما به ميان مي‌آيد مي‌توانيم ادعا كنيم يكي از پنج كشور برتر دنيا در توليد آثار سينمايي و گرفتن جوايز فستيوال‌هاي مهم فيلم در جهان هستيم. سينماي ايران برندي شناخته شده در جهان به شمار مي‌آيد. اما زماني كه صحبت از زيرساخت‌هاي سينما مي‌شود آيا مي‌توان رتبه قابل توجهي براي سينماي كشورمان در نظر گرفت؟ تا پيش از پيروزي انقلاب، سينماي ايران تا حد زيادي وابسته به بخش خصوصي بود، بخش خصوصي سرمايه‌گذاري مي‌كرد، سالن سينما مي‌ساخت، استوديو فيلمسازي و لابراتوار فيلم ايجاد مي‌كرد و سعي مي‌كرد تا از طريق فروش فيلم‌هاي تجاري اين هزينه‌هاي را صاف كند و به سوددهي برسد. كاري كه البته موفق نيز بود، البته در دهه 50 با ورود بي‌مورد دولت به سينما اين چرخه درآمد مختل شد تا حدي كه آمار توليد فيلم به شدت كاهش پيدا كرد. بعد از انقلاب بنا به تغيير شرايط فرهنگي، دولت متولي اصلي سينما شد. بنياد سينمايي فارابي براي توليد فيلم و حمايت از توليد فيلم به وجود آمد و سينما هر روز به كمك‌هاي دولتي وابسته‌تر مي‌شد. اما هنوز بخش عمده‌اي از زير‌ساخت‌هاي سينما در دست بخش خصوصي بود. سالن‌هاي سينما به جز آنهايي كه توقيف شده بودند هنوز توسط مديريت بخش خصوصي اداره مي‌شد و لابراتوار‌هاي بخش خصوصي هنور فعاليت داشتند. اما مشكل اينجا بود كه ديگر درآمد گذشته را نداشتند. عدم استطاعت مالي بخش خصوصي باعث شد تا در بهترين حالت بتوانند سالن‌هاي سينما را سرپا نگه دارند. توقف زيرساخت‌هاي سينما در شرايط دهه 50 باعث شد تا بسياري از سالن‌ها به دليل عدم صرفه مالي يا فرسودگي از گردونه كار خارج شده و چندين شهر و شهرستان از داشتن سالن سينما محروم شوند. در اين بين انتظار ايجاد استوديو‌هاي فيلمسازي مدرن مانند آنچه در هاليوود ديده مي‌شود به آرزوي دست نيافتني تبديل شد.
در سال‌هاي اخير با ورود شهرداري و حوزه هنري به ساخت و تجهيز سالن‌هاي سينما و ايجاد مؤسسه سينما شهر توسط ارشاد شاهد ايجاد سالن‌هاي مدرن سينما مانند پرديس سينما آزادي و ديگر پرديس‌هاي متعلق به شهرداري تهران بوديم. حوزه هنري نيز سالن‌هاي تعطيل شده در چند شهرستان را باز‌سازي و دوباره احيا كرده است. به دنبال موفقيت پرديس‌هاي سينمايي متعلق به شهرداري و حوزه هنري، بخش خصوصي نيز وارد گود شد و پرديس‌هاي مجهزي با مشاركت اين بخش ايجاد شد كه اكنون به عنوان سينما‌هاي سرگروه نيز شناخته مي‌شوند، ولي باز هم در فرايند توليد تا اكران زيرساخت‌هاي ديگري نيز ديده مي‌شود كه ايجاد آنها نيازمند سرمايه‌گذاري‌هاي سنگيني است. زير‌ساخت‌هايي مانند ايجاد شهرك‌هاي سينمايي كه در كوتاه مدت شايد بازدهي اقتصادي چنداني نداشته باشد تا بخش خصوصي را مجاب به فعاليت در ساخت آن كند. هم‌اكنون جديد‌ترين شهرك سينمايي كه براي پروژه سينمايي محمدرسول الله (ص) ساخته شده توسط بنياد مستضعفان ايجاد شده است. به غير از اين شهرك، باقي تلاش‌ها در رابطه با ايجاد لوكيشن‌هاي بزرگ توليد فيلم مربوط به صدا و سيماست كه اغلب به دليل سياستگذاري غلط بعد از پايان هر مجموعه تلويزيوني به ورطه فراموشي سپرده و نابود مي‌شوند. ماجراي توليد شهرك براي سريال «مختارنامه» نمونه‌اي از اين ماجراست. تنها در اين بين شهرك غزالي توانست پا برجا بماند و بتواند علاوه بر خدمات‌رساني به فيلم‌هاي سينمايي و مجموعه‌هاي تلويزيوني در حوزه توريسم و گردشگري نيز وارد شود و درآمدزايي داشته باشد.
در چرخه ناقص فعلي براي توسعه زيرساخت‌هاي اينچنيني نيازمند حضور دولت نه به عنوان سياست‌گذار بلكه به عنوان سرمايه‌گذار هستيم. در همين زمينه سيدشريف حسيني عضو كميسيون صنايع مجلس مي‌گويد: ايجاد زيرساخت‌ها در سينماي كشور نياز به پول كلان دارد كه بخش خصوصي به تنهايي قادر به ايجاد آن نيست، بنابراين بهتر است دولت به جاي دخالت در محتواي آثار در بخش كلان سينما ورود پيدا كند. حسيني مي‌افزايد: در برخي از كشورها سينما زير نظر وزارت صنعت آن كشور است و به آن به عنوان مجرايي جهت كسب درآمد نگاه مي‌شود. صنعتي شدن سينما در ايران نيز نياز به ايجاد زيرساخت‌هاي مناسب دارد چراكه در غير اين صورت اهداف مورد نظر حاصل نخواهد شد. براي صنعتي شدن سينما، ساخت شهرك‌هاي متعدد سينمايي و اصلاح زيرساخت‌ها الزامي است چراكه بسياري از كاستي‌ها را مي‌توان با واردات حل كرد اما در عرصه فرهنگ و هنر نمي‌توان فيلم وارد كرد. اين عضو كميسيون صنايع و معادن تأكيد مي‌كند: موفقيت سينما و تبديل شدن آن به يك صنعت درآمدزا همراهي تمام بخش‌هاي دولت را مي‌طلبد؛ چراكه اين رونق محاسن بسياري مانند ايجاد اشتغال و پيشرفت كشور را به دنبال دارد، بنابراين متوليان اين هنر بايد تفكر مديران و تصميم‌گيران كشوري را نسبت به سينما اصلاح كنند تا شاهد همكاري بيشتر با حوزه سينما باشيم.
البته بايد اين نكته را در نظر گرفت كه حمايت دولت در توسعه زيرساخت‌هاي سينمايي نبايد با سياست خصوصي‌سازي در تضاد قرار گيرد و باعث شود كه سياست غلط دهه‌هاي گذشته كه باعث دولتي شدن سينما شده باز هم تكرار شود. مدل فعاليت شهرداري تهران در جذب مشاركت بخش خصوصي در توسعه پرديس‌هاي سينمايي كه با واگذاري امتياز تجاري به سرمايه‌گذار بخش خصوصي وي را به حضور در فضاهاي فرهنگي ترغيب مي‌كند، اين اقدام نيز توسط دولت در توسعه شهرك‌هاي سينمايي و ايجاد استوديو‌هاي فيلمسازي تكرار شود. مسئله‌اي كه در صورت حل آن مي‌توان اميدوار بود اگر صحبتي از توانايي‌هاي زيرساختي سينما پيش آمد، كشورمان مانند بحث توليد فيلم در رتبه‌هاي بالاي جهاني قرار گيرد.

منبع : روزنامه جوان









تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن