واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: معاون وزير راه و شهرسازي: 250 فروند هواپيماي زمينگير در ايران وجود دارد
سازمان هواپيمايي كشوري نميتواند منتظر خريد هواپيماي نو توسط ايرلاينها باشد سپس نسبت به آزادسازي نرخ بليت اقدام كند.
در هفته گذشته موضوع آزادسازي نرخ هواپيما جدي شد و بالاخره سازمان هواپيمايي به خواست ايرلاينها پاسخ مثبت داد و نرخ بليت هواپيما در ١٧٠ مسير را آزاد كرد.
به گزارش اعتماد، علي عابدزاده، رييس سازمان هواپيمايي كشوري كه خود از مديران سابق ايرلاينها بوده است با حضور در برنامهاي تلويزيوني به ارايه جزييات بيشتر از اين برنامه پرداخت و از واگذاري اختيار به شركتهاي هواپيمايي براي تعيين قيمتها پس از آزادسازي كامل قيمتها، خبر داد.
وي تاكيد كرده است تا پايان امسال آزادسازي نرخ بليت هواپيما براي تمام مسيرهاي باقي مانده پروازي نيز آزاد ميشود.
برخي موضعگيريهاي اين سازمان در قالب مهمترين بخشهاي صحبتهاي رييس سازمان هواپيمايي كشور:
براساس قانون برنامه پنجم بخشي از طرح آزادسازي نرخ بليت هواپيما در قالب متنوعسازي نرخ بليت اجرا و در نهايت طي چند روز اخير قيمت بليت هواپيما در ١٧٠ مسير بهطور كامل آزاد اعلام شد.
نرخ ٨٧ مسير همچنان تابع نرخگذاري سازمان هواپيمايي است، سازمان هواپيمايي نظارت كامل بر مسيرهاي پروازي حمايتي كه از مسيرهاي كمتقاضا هستند دارد.
نرخ بليت براي مسيرهاي جديد كه در حال حاضر پروازي در آنها انجام نميشود نيز آزاد شده است كه دليل آزادسازي نرخ بليت اين مسيرها توجه ويژه به قسمت اعظمي از مناطق كه در حال حاضر پرواز كمي در آنها وجود دارد است تا شركتهاي هواپيمايي براي راهاندازي مسيرهاي جديد پروازي تشويق شوند.
بهطور قطع سازمان هواپيمايي كشوري در زمان اجراي آزادسازي قيمتها را پايش ميكند و اجازه رقابتهاي ناسالم در صنعت حملونقل هوايي را نخواهيم داد.
سازمان هواپيمايي كشوري نميتواند منتظر خريد هواپيماي نو توسط ايرلاينها باشد سپس نسبت به آزادسازي نرخ بليت اقدام كند.
در يك سال اخير نرخ بليت بسياري از مسيرها در برخي از زمانها بسيار نازل بود بهطوريكه حتي بليت مسير تهران - كيش با نرخ ٤٠ هزار، ٥٠ هزار و ٦٠ هزار تومان نيز به فروش ميرسيد. اين واقعيت بايد در نظر گرفته شود كه امروز هزينه تمام شده هر صندلي پرواز براي يك ساعت در شرايط تحريم حدود ٤٠ دلار است در حالي كه نرخ متوسط جهاني هر ساعت پرواز براي يك صندلي در كشورهايي كه تحريم نيستند و مهد هوانوردي جهان هستند ٨٠ دلار است بنابراين در اين شرايط انتظار خريد هواپيما از سوي شركتهاي هواپيمايي ناعادلانه است.
نرخ بليت هواپيما بعد از انقلاب اسلامي تاكنون ٢٠٠ برابر افزايش يافته است اين درحالي است كه در مقابل هزينه ارزي شركتهاي هواپيمايي با رشد ٥٠٠ برابري از ارز ٧ توماني به ٣٥٠٠ تومان و نرخ هر ليتر سوخت هواپيما نيز با رشد ١٢٠٠ برابري از ٥ ريال در زمان انقلاب به ٦٠٠ تومان افزايش يافته است.
در حاضر ٢٥٠ فروند هواپيما (اعم از فعال و زمينگير) در كشور وجود دارد كه ارزش آنها حدود يك ميليارد دلار است در حالي كه ارزش ٥ فروند هواپيماي بويينگ ٧٧٧ كه حدود ١٥٠٠ صندلي را شامل ميشود يك ميليارد دلار و ارزش يك هواپيماي ايرباس ٣٢٠ حدود ٥٠ ميليون دلار است.
در مقابل ورود هواپيماهاي با عمر بالا ميايستيم و اجازه اين سرمايهگذاريهاي غيرواقع را نميدهيم.
شبكه پروازي ايران امروز به ٢٥٠ فروند هواپيما محدود شده است در صورتي كه حدود ٤٠ فرودگاه در كشور وجود دارد كه اصلا شركتهاي هواپيمايي تمايلي به پرواز به اين مقاصد ندارند در حالي كه فرودگاهها سرمايههاي كشور هستند.
شركتهاي هواپيمايي در صورت كنسل شدن پرواز خسارت مسافران را پرداخت ميكنند اما بسياري از مسافران براي دريافت خسارت خود مراجعه نميكنند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۴ - ۱۴ آذر ۱۳۹۴ - 05 December 2015
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]