واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ آذر ۱۳۹۴ (۱۴:۳۲ب.ظ)
اجراي آموزش پرستار توسط بيمارستان ها يک برنامه علمي است موج - قائم مقام وزارت بهداشت تاکيد کرد: تصميمهايي که در رابطه با آموزش پرستار گرفته شده به صورت علمي بوده و قطعاً اجرا ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، ايرج حريرچي در حاشيه مراسم رونمايي از سرديس ابن سينا و سملوايز پزشک مجارستاني که در تالار ابن سيناي دانشگاه تهران برگزار شد، با حضور در جمع خبرنگاران با رد اين ادعا که وزارت بهداشت در پي انجام نظرسنجي در مورد تجميع بيمه ها و مثبت جلوه دادن آن است، عنوان کرد: برخي ادعا ميکنند وزارت بهداشت پيشنهاد نظر سنجي به يکي از رسانه در مورد تجميع بيمه ها داده است. اين در حالي است که سايتهاي بسياري تا کنون به نظر سنجي در اين مورد پرداختهاند که نتيجه آنها موافق با نظر وزارت بهداشت نبوده اما هيچ شخصي در اين مورد اظهار نظر نکرده و تنها در مواردي که نتيجه مثبت بوده است اين چنين رفتار ميشود.
وي همچنين با تاکيد بر اينکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي از طرح تحقيق و تفحص مجلس شوراي اسلامي از اين وزارتخانه و طرح تحول نظام سلامت استقبال ميکند، گفت: با تحقيق و تفحص نکات مثبت و منفي برنامه ها و طرح ها در حوزه سلامت مشخص ميشود. ما نيز ادعا نداريم همه اقدامات بدون اشتباه بوده است. افت قيمت نفت و تحريمهاي ناجوانمردانه منجر شده به اين شده است با کمبود تخصيص منابع به حوزه سلامت مواجه باشيم. در نتيجه اکنون تنها با فداکاري پرسنل در حال انجام کارها هستيم، تحقيق و تفحص اين موارد را شفاف ميکند.
قائم مقام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي تاکيد کرد: در صورتي که دوستان منصف نه افرادي که پيش از بررسي نتيجه گيري کرده باشند اين مسأله را بررسي کنند ما نيز از آن استقبال و استفاده ميکنيم.
حريرچي با اشاره به اينکه وزارت بهداشت براي اولين بار طي 30 سال گذشته همايش نقد دو روزه براي بررسي عملکرد خود برگزار کرده است، اذعان کرد: اميدواريم تحقيق و تفحص از وزارت بهداشت به عنوان اهرم سياسي براي اثبات نظر برخي نباشد.
حريرچي همچنين با اشاره به اينکه در برخي از جريانات به هاشمي به عنوان وزير بهداشت توهين ميشود، گفت: بارها اعلام کردهايم به صورت رسمي از هر گونه تحقيق و تفحص استقبال ميکنيم. مجلس نيز به عنوان بزرگترين حامي ما بوده و مطمئنيم اقدام لازم را انجام ميدهد.
طلب وزارت بهداشت از بيمه ها جزئي و تفنني نيست
حريرچي با اشاره به مهلت يک هفته اي به سازمانهاي بيمه گر براي پرداخت يک هزار ميليارد از بدهيهاي خود به وزارت بهداشت، گفت: در يک هفته مقرر اقدامي در اين مورد انجام نشد اما بيمهها قدمهايي را در اين زمينه برداشته و بخشي از بدهي ها را که با عدد يک هزار ميليارد فاصله زيادي دارد را پرداخت کردهاند.
قائم مقام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با بيان اين که طلب وزارت بهداشت از بيمه ها جزئي و تفنني نيست، گفت: اين رقم صرف تأمين بخش عمدهاي از پرداخت حقوق پرسنل، پزشکان، پيراپزشکان و نيز تهيه دارو ميشود.
تاکيد بر لزوم ايجاد خريدار واحد پرقدرت بيمهاي با اختيار سياستگذاري
وي در پاسخ به سوالي در مورد يادداشت احمد توکلي در مورد تجميع بيمه ها که در رسانه ها منتشر شده بود با اشاره به پاسخ خودجوش رئيس دانشگاه علوم پزشکي شيراز به اين يادداشت و نيز پاسخهاي کارشناسي ارائه شده گفت: مسلم است بايد خريدار واحد پرقدرت بيمهاي با اختيار سياستگذاري به وجود آيد. لذا اين موضوع در ادبيات بيمه و سلامت آنقدر بديهي است که تصور آن منجر به تصديق ميشود. با تاکيد بر اين که هر يک از متخصصان در حوزه خود بايد به اظهار نظر بپردازند از فعالان حوزه سلامت و بيمه و نيز اقتصاددانان معتبر درخواست ميکنم در رابطه با تجميع بيمهها نظر دهند.
اقدامات در حوزه سلامت و بيمه درمان بر مبناي سياستهاي ابلاغي است
حريرچي با اشاره به اينکه سياستهاي سلامت در دو مقطع زماني قبل از ابلاغ سياست کلي و بعد از آن انجام ميگيرد، گفت: چهار سال در مجمع تشخيص مصلحت و سازمانهاي مربوطه، تدوين سياست کلي سلامت به طول انجاميد و با توجه به اختلافنظرها سياستهاي کلي تصويب شد. از اين پس اقدامات ما در حوزه سلامت و بيمه درمان بر مبناي سياستهاي ابلاغي است.
وي با تاکيد بر اينکه سياستهاي ابلاغي به وضوح توليت را با وزارت بهداشت ميداند، خاطرنشان کرد: همچنين در بند 7 ماده 2 گفته شده است اداره منابع سلامت از طريق نظام بيمه اي با محوريت وزارت بهداشت است. از سوي ديگر در بند 9 ماده 4 و 6 نيز با صراحت عنوان کرده است تعيين بسته اي که بيمه خريداري ميکند و نيز نظارت بر اجراي آن بايد از سوي وزارت بهداشت انجام شود.
قائم مقام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با بيان اينکه نبايد به نظرهاي چند سال پيش و قوانيني که گذشته است در حوزه بيمه درمان مراجعه کرد، گفت: درخواست ميکنم افرادي که به تازگي وارد اين موضوع ميشوند نيز به ادبيات علمي دنيا و سياستهاي واحدي که در اين زمينه اتخاذ شده است، مراجعه کنند.
تدوين سناريوهاي مختلف متناسب با شرايط اقتصادي براي بودجه سال آتي
حريرچي همچنين در مورد بودجه سلامت در سال 95، گفت: پس از تقديم بودجه سال آتي به دولت و مجلس شوراي اسلامي عدد آن را سازمان مديريت و برنامه ريزي اعلام ميکند. اما با توجه به قيمت نفت و تحريم ها، دولت محدوديتهايي دارد لذا سناريوهاي متعددي پيشبيني شده تا هم در شرايط فعلي و هم در شرايط پسا تحريم بتوانيم حداکثر خدمات را به مردم ارائه دهيم.
وي همچنين در پاسخ به اعتراضهاي مرتبط با موضوع دکتراي پژوهشي و آموزشي عنوان کرد: دکتراي پژوهشي مسئله جديدي در ايران و دنيا نيست؛ چرا که روشهاي پذيرش دانشجو و تحصيل متفاوت است و ارزش هر کدام نيز مشخص است. البته ممکن است در هر روشي اشکالهايي وجود داشته باشد به طور مثال در روش آزمون ميتواند در رابطه با نحوه و نوع آزمون ايرادهايي به وجود آيد.
قائم مقام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي تاکيد کرد: در همه روشها حداکثر تلاش خود را با استفاده از عالمترين افراد به کار ميگيريم تا شايستگان وارد دانشگاه شده و فارغالتحصيل شوند.
به ازاي هر تخت بيمارستاني يک تا 9 دهم پرستار وجود دارد
حريرچي همچنين در مورد برخي از انتقادها از آموزش پرستار در بيمارستان ها خاطرنشان کرد: آموزش پرستار در دنيا روشهاي شناخته شدهاي دارد و در بيمارستان يا در دانشگاههاي علوم پزشکي که زير نظر وزارت بهداشت هستند، انجام ميشود.
وي با اشاره به اين که ايران از کشورهايي است که با کمبود شديد پرستار مواجه است، اظهار کرد: به ازاي هر تخت بيمارستاني يک تا 9 دهم پرستار داريم. به عبارتي ترکيب پرستار به پزشک نسبت نامتناسبي دارد. تقاضا داريم دوستان منصفانه در رابطه با آموزش پرستاران اظهارنظر کنند و علايق صنفي و مصلحت صنف را به مصلحت مردم ترجيح ندهند.
کاهش پذيرش دانشجوي پرستاري در چند سال منتهي به سال 92
وي با تاکيد بر اينکه طي چند سال منتهي به سال 92 پذيرش دانشجوي پرستاري از طريق کنکور کمتر از دانشجوي پزشکي بوده است، عنوان کرد: اين در حالي است که در هيچ جاي دنيا چنين نسبت نامتقارني در جذب پرستار و پزشک وجود ندارد. لذا بايد اجازه داد جواناني که مشتاق کار و داراي نشاط علمي هستند، فعاليت کنند. اين در حالي است که مردم نيز به خدمات پرستاري و پزشکي نياز دارند.
قائم مقام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با تاکيد بر اينکه تصميمهايي که در رابطه با آموزش پرستار گرفته شده به صورت علمي بوده است، عنوان کرد: اين تصميم با مشارکت جوامع مختلف پزشکي، پرستاري، مديريتي و غيره گرفته شده و قطعاً اجرا ميشود.
قائممقام وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در پاسخ به سؤال خبرنگاري مبني بر اينکه در برخي از اخبار اعلام شده که وسايل يکبار مصرف چندين بار مورد استفاده در بيمارستان قرار ميگيرد، گفت: برخي از وسائل طبق پروتکل ممکن است چنين شرايطي را داشته باشند اما در مجموع چنين ادعايي صحت ندارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]