واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران خبر داد
ورود 6 هزار دام مازاد به مراتع سد لار
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با بیان اینکه دام مازاد به عنوان مشکل اصلی مدیریت مراتع حوزه سد لار است، گفت: امسال 6 هزار واحد دامی مازاد بر ظرفیت در منطقه وارد شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس به نقل از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران، قاسم حقانی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با اشاره به این که مراتع حوزه سد لار مساحتی بالغ بر73 هزار هکتار را شامل می شود گفت: این مراتع دارای ظرفیت چرای معادل 81هزار واحد دامی است. وی افزود: متاسفانه در فصل چرای سال جاری حدوداً 6 هزار واحد دامی مازاد بر ظرفیت در منطقه وارد شدند که بیش از 4300 واحد آن توسط اکیپ های کنترل دام از منطقه خارج و متخلفان به محاکم قضائی معرفی شدند.
حقانی بیان داشت: با توجه به شرایط اکولوژیکی مراتع استان و همچنین وضعیت بهره برداری و فصل تعلیف دام، لازم است اقدامات مضاعفی در راستای مدیریت چرا و کنترل دام در مراتع دشت لار بویژه برای گلوگاهها و مبادی ورودی دام به این عرصه صورت گیرد. معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران گفت: یکی از این اقدامات تغییر زمان فعالیت اکیپ های کنترل دام است که در این خصوص باید گفت بهترین زمان تشکیل این اکیپ ها و استقرار آن ها در منطقه از تاریخ 25 اردیبهشت ماه تا اوایل مهرماه پیشنهاد میشود.
حقانی به برخی از پیگیری های در حال انجام از سوی این اداره کل در ارتباط با ساماندهی دامداران و ظرفیت سازی مراتع لار اشاره کرد و افزود: پیش بینی و تخصیص اعتبارات کافی از طریق استانداری و دیگر دستگاههای مرتبط به منظور تقویت فرایند مدیریت چرا با هدف کنترل و پایش پروانههای مرتعداری و جلوگیری از چرای دام غیرمجاز، تجدیدنظر و بازنگری در ظرفیت سنواتی برخی سامان های عرفی، تهیه و اجرای طرح های مرتعداری با هدف بهبود وضعیت مراتع و افزایش پتانسیل تولید علوفه برای تغذیه حیات وحش و دام های اهلی از جمله اقداماتی است که در دستور کار بخش فنی این اداره کل قرار دارد.
حقانی در ادامه اضافه کرد: مراتع حوزه سد لار به عنوان مرتفع ترین حوزه آبخیز کشور از قدیم الایام جزو مراتع ییلاقی دامدارانی بوده که همه ساله در فصل تابستان احشام خود را از استان های تهران، سمنان و مازندران به این مراتع کوچ می دادند و این منطقه همیشه به عنوان یکی از مناطق مهم تولید محصولات پروتئینی و لبنی از اهمیت بالایی برخوردار بوده است.
وی افزود: با توجه به تنوع گیاهی و شرایط اقلیمی مراتع دشت لار قابلیت های خوبی برای پرورش زنبور و تولید عسل در منطقه وجود دارد که در همین ارتباط در سال جاری تعداد170 مورد مجوز برای استقرار68 هزار کلنی زنبور عسل از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران صادر شده است. معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران دام مازاد بر ظرفیت چرا را به عنوان مشکل اصلی و اساسی مدیریت مراتع حوزه سد لار مطرح کرد و گفت: یکی از مشکلات اساسی مراتع حوزه سد لار وجود دام و دامداران بیش از ظرفیت تولید بالفعل مراتع حوزه است. وی افزود: علی رغم اقدامات حاکمیتی برای کنترل دام، به دلیل تخصیص اعتبارات ناچیز، کمبود نیروهای حفاظتی نسبت به سطح وسیع مراتع این حوزه، وضعیت خاص توپوگرافی سامان های عرفی و مشکلات معیشتی بهره برداران ، کنترل دقیق و کامل ساماندهی دامداران و ظرفیت سازی در منطقه طی چندین دهه گذشته به طور کامل انجام نشده است. انتهای پیام/
http://fna.ir/FWWU41
94/09/09 - 15:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]