تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زبان خود را به نرمگويى و سلام كردن عادت ده، تا دوستانت زياد و دشمنانت كم شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816657820




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خبرنگاران قرقیزی درباره شغل خود چه می‌گویند؟


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
خبرنگاران قرقیزی درباره شغل خود چه می‌گویند؟
خبرنگاران قرقیزستان حرفه خبرنگاری را پرمسئولیت، دشوار، ظریف و جذاب برشمرده که گاهی مردم به آنها احترام گذاشته مورد ستایش قرار می‌دهند و گاهی نیز مورد بی‌مهری و بی‌توجهی قرار می‌گیرند.

خبرگزاری فارس: خبرنگاران قرقیزی درباره شغل خود چه می‌گویند؟



به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، در قرقیزستان خبرنگاران رکن چهارم دولت هستند که گاهی مردم به آنها احترام می‌گذارند و آنها را مورد ستایش قرار می‌دهند و گاهی نیز مورد بی‌مهری و بی‌توجهی قرار می‌گیرند. این در حالی است که در نگاه کلی همه به خبرنگاران نیاز دارند، زیرا بدون آنها حتی اجرای دموکراسی نیز امکان‌پذیر نیست. در همین راستا خبرنگار فارس به سراغ چندین فعال در حوزه خبرنگاری در قرقیزستان رفت تا در مورد شغل و نحوه گزینش آنان به عنوان خبرنگاران قرقیزی گفت‌وگویی انجام دهد. «مقصد آتابایف» رئیس بخش مطبوعاتی اداره امور مسلمانان قرقیزستان در مصاحبه با خبرنگار فارس گفت: خبرنگاری بسیار سخت و پر مسؤلیت است و از طرفی روزنامه‌نگار و یا افراد هر رشته در این حوزه، همواره از حوادث گوناگون در جهان مطلع است.

وی افزود: این حرفه بین مردم یک پل ارتباطی طلایی میان دنیای بیرون از محل زندگی ایجاد می‌کند و چون من از کودکی به ادبیات خیلی علاقه داشتم، خبرنگار بودن یکی از آرزوهای من بود. به نظر وی هر کسی می‌تواند قابل احترام باشد اما از خبرنگاری از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و اصولا بهترین خبرنگار آن نیست که متن‌های طولانی و هیجان‌انگیز تهیه می‌کند بلکه کسی است که اخبار را به صورت صحیح و واقعی تهیه می‌کند و در اختیار عموم قرار می‌دهد. «ارگن باقتی‌بیک‌اولو» دانشجوی رشته خبر از دانشگاه ملی در بیشکک نیز در مورد حرفه خبرنگاری گفت: فعالیت در رشته خبرنگاری به معنای نگه داشتن نبض جامعه است و برای یادگیری باید از تمام وقایع کشور و جهان آگاهی داشت.

وی افزود: قرن بیست و یکم که در حال حاضر ما در آن زندگی می‌کنیم، عصر اطلاعات است و من فکر می‌کنم حرفه روزنامه‌نگاری مطابق با نیاز جامعه و عصر حاضر است و حرفه‌ای بسیار جالب و پرکاربرد است. ارگن که در حال حاضر همکاری خود را با فارس آغاز کرده است، گفت: من در این حرفه دوستان جدیدی پیدا کردم و نکات جالبی یاد گرفتم و مهمترین مطلب اینکه که خودم را پیدا کردم. «برمیت مالک‌آوا» روزنامه‌نگار روزنامه «عصر بیشکک» در مصاحبه با خبرنگار فارس می‌گوید: همه  زندگی من در روزنامه‌نگاری سپری می‌شود و من در دانشگاه دولتی مسکو بخش روزنامه‌نگاری دوران شوروی درس خوانده‌ام و  از سال 1987 تاکنون در این شغل فعالیت می‌کنم. در روزنامه عصر بیشکک بیش از 10 سال فعالیت داشتم و این برای من نه فقط حرفه، بلکه یک روش برای ادامه زندگی است زیرا با مردم و با عقاید جالب آشنا می‌شوم و البته یک فرصت برای بازدید از بخش‌های مختلف قرقیزستان و سفر به کشورهای خارجی را از این طریق به دست می‌آورم. مالک‌آوا معتقد است: حرفه وی باعث ایجاد ارتباط بهتر با دنیا بوده و مهمتر از همه با افراد جالبی برخورد می‌کند که برای نوشته‌های وی ارزش قائل هستند ضمن آنکه همراه این افراد می‌شود هنر خود را ارتقاء داد، چیزهای جدید یاد گرفت و معنویت را در خود تقویت کرد. وی گفت: البته روزنامه‌نگار باید مسئول و راستگو باشد که این ارزش حرفه ماست. «جمال‌بیک جمعه‌بایف» تهیه‌کننده در کانال تلویزیونی «HTC» نیز در خصوص این حرفه گفت: من خودم خبرنگار معمولی نیستم زیرا به شادی بخشیدن در انتقال خبر معتقدم.

وی افزود: وقتی اخبار را با روشی غیرمعمول و با حالت طنز آماده می‌کنم، احساسم این است که مردم زودتر می‌فهمند و بیشتر سراغ خبرها خواهند رفت و از این طریق می‌توان حقایق بیشتری را به مردم رساند. طنزپرداز «HTC» اضافه کرد: با طنزپردازی حتی در سیاست نه فقط اظهارنظر می‌کنم بلکه حقایق تلخ را با زبانی شیرین برای مردم بازگو می‌کنم و از این نظر حرفه خبرنگاری را دوست دارم. وی معتقد است: یک روزنامه‌نگار باید قبل از خوب بودن، ابتدا مردم و کشورش خود را خوب بشناسد و وقتی به بازار یا گردش می‌رود مردم باید وی را بشناسند و خبرنگاران باید با مردم انس و دوستی داشته باشد. با این وجود، «آیکول بالات‌بیک‌آوا» روزنامه‌نگار مجله اسلامی «امت» حرفه خبرنگاری را یکی از دشوارترین حرفه‌ها می‌داند و معتقد است: باید یک خبرنگار در تمام زمینه‌ها اطلاعات کافی داشته باشد. وی تصریح کرد: خبرنگار باید همواره در پی یادگیری اطلاعاتی در زمینه سیاسی، ورزش، زیست‌شناسی، فرهنگ و غیره باشد ضمن آنکه هر روز به شکلی گوناگون می‌گذرد و به همین خاطر من حرفه خودم را خیلی دوست دارم و علاوه براین، حرفه خبرنگاری انسان را کامل‌تر کرده و اندیشه وی را گسترده می‌دهد. آیکول در این باره افزود: وظیفه خبرنگار نه فقط رساندن خبر بلکه تحقیق در خصوص موضوعات مفید برای جامعه است چراکه جامعه بر اساس این خبر واکنش نشان می‌دهد، پس مسئولیت خبرنگار بالاست زیرا وی می‌تواند تأثیر مثبت و یا منفی در جامعه داشته باشد.

انتهای پیام/ح

http://fna.ir/GICOTU





94/09/09 - 10:56





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن