واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ آذر ۱۳۹۴ (۱۷:۴۹ب.ظ)
پوشش 99 درصدي تحصيل دانش آموزان دوره ابتدايي موج - وزير آموزش و پرورش با اشاره به وجود 110 مدرسه تک دانش آموز در سطح کشور در سال جاري، از پوشش 99 درصدي تحصيل دانش آموزان در دوره ابتدايي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، علياصغر فاني در اختتاميه دومين کنفرانس عدالت و توسعه آموزشي که در تالار علامه اميني دانشگاه تهران برگزار شد، با بيان اينکه عدالت آموزشي داراي دو بعد کمي و کيفي است، اظهار کرد: در بعد کمي بر اين اصل تمرکز داريم که هيچ دانشآموزي بدون مدرسه نماند.
وي افزود: عدالت کمي در دوره ابتدايي تقريباً به نتيجه رسيده است و 99 درصد از کودکان 6 تا 10 سال در کشور در مدارس مشغول تحصيل هستند. همچنين در اين زمينه موفق شديم 110 مدرسه تک دانشآموزي و 4800 مدرسه با کمتر از پنج دانشآموز را اداره کنيم.
وزير آموزش و پرورش با بيان اينکه تلاش اين وزارتخانه در توسعه کمي آموزش قابل توجه است، گفت: در دوره ابتدايي نزديک به 99 درصد، در دوره متوسط اول حدود 94 درصد و در متوسطه دوم بيش از 82 درصد از نوجوانان در سطح کشور در کلاسهاي درس هستند. البته در متوسطه به دليل تخصصيتر شدن دروس، ساماندهي کمي مشکلتر است و ما دو روش روستامرکزي و مدارس شبانهروزي را مورد استفاده قرار داديم تا هيچ دانشآموزي از مدرسه محروم نشود.
فاني افزود: در حال حاضر بيش از 400 هزار دانشآموز در مدارس شبانهروزي داريم که اسکان آنها، تجهيزات خوابگاهي، هزينههاي جاري و تغذيه آنها بسيار پرهزينه است و دولت در حد توان خود اين مدارس را اداره ميکند، اما حتماً نيازمند کمک است تا دانشآموزان دچار مشکل تغذيهاي نشوند.
وي در ادامه به عدالت کيفي آموزش اشاره و عنوان کرد: بيش از 13 ميليون دانشآموز در 105 هزار مدرسه مشغول به تحصيل هستند، اما آيا همگي از کيفيت لازم برخوردارند؟ کيفيت فضا، تجهيزات، توزيع متعادل امکانات، مديريت مدارس، کيفيت و تجربه معلمين، پژوهش و پژوهشمحوري در مدارس و ارزشيابي صحيح از خروجيهاي مدارس در حوزه عدالت کيفي جا ميگيرد.
وزير آموزش و پرورش افزود: متاسفانه توزيع امکانات و کيفيت آموزشي در همه کشور يکسان نيست و مدارس ما از استانداردهاي لازم برخوردار نيستند. تفاوت سطوح آموزشي قابل توجيه نيست و بحث عدالت کيفي بايد در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گيرد.
فاني با اشاره به سياستهاي اصلي آموزش و پرورش از جمله بهسازي منابع انساني، گفت: در راستاي سند تحول بنيادين، طرح رتبهبندي معلمان از امسال آغاز شده که ارتقاي کيفيت آموزشي در بعد انگيزشي و مهارتي براي معلمان در قالب آن دنبال ميشود.
وي افزود: ارتقاي مديريت آموزشگاهي يکي ديگر از سياستهاي ماست. اگر در رأس هر مدرسه يک مديريت توانمند قرار گيرد، با همين امکانات ناقص ميتوان مدارس را بهتر اداره کرد. سومين سياست ما نيز توسعه مشارکتهاست. آموزش و پرورش به دليل گستردگي فعاليت، پرمخاطبترين دستگاه کشور است و وزارتخانهاي است که به تنهايي قادر به اداره امور نيست. اگر همه درگير آموزش و پرورش شوند به تدريج کيفيت لازم حاصل خواهد شد.
وزير آموزش و پرورش با اشاره به تعهد 800 ميليارد توماني خيرين براي احداث مدارس در کشور، اظهار کرد: تمام اميد ما به اين است که در برنامه ششم توسعه عنايت ويژهاي به آموزش و پرورش شود.
گفتني است؛ درپايان اين مراسم از صندوق توسعه و عدالت آموزشي رونمايي شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]